Het is oranje wat de klok slaat. In de mode, het interieur en buiten. Omdat het herfst is. En omdat bruin in de mode is. We gaan het even langs. 

Sommigen pakken nog net een week Ibiza mee, maar daarna is het dan ook echt herfst. In ons land genieten we van de prachtige luchten en de zonsop- en ondergangen die de lucht enorm oranje kleuren.

Oranje is de kleur van de pompoenen

oranje-pompoen

Wie jonge kinderen heeft, voelt hem dan ook al aankomen: oranje. De kleur van de pompoenen die over niet al te lange tijd alweer uitgehold moeten voor het Sint Maarten op 11 november. Daar gaan ze weer met hun Kipling rugzak vol snoep. Vervolgens Sinterklaas en daarna is het alweer kerst.

Akkoord, we lopen nu wel een heel eind vooruit, maar oranje is de kleur die nu telt. Niet alleen wat die pompoenen, zonsondergangen en zelfs de lampionplant die het in de tuin én in ons interieur nu goed doet, maar zeker ook in de mode.

Bruin is nu de modekleur

Oranje is het, omdat bruin namelijk dé kleur van dit seizoen is. Niet omdat de bomen verschieten, maar omdat het de modekleur bij uitstek is. Wat dan weer doorsijpelt in ons interieur. Dan bedoelen we niet de jaren zeventig bruin. Alhoewel die hartstikke vintage is. Het gaat hier om een gedempt bruin dat eigenlijk heel chique combineert met wit of zwart. En.. met oranje dus.

Dus willen we een bruine bank naast een zwart stalen deur of voor een hagelwitte muur. We kiezen voor een leren bruine stoel en houten kastjes met een warme bruine finish. Het is helemaal hot: dat bruin.

En oranje dan?

oranje-trap

Dat zien we terug in koperen lampen, in kussens en plaids. Een warm oranje dat gelijke tred houdt met de kleuren van de goudgeel-oranje bladeren die uit de bomen vallen. Inclusief de bruine kastanjes die we met onze kinderen verzamelen en in hun Kipling mee naar huis nemen.

Terug naar de mode. Een warm oranje trui boven een bruine corduroy broek. Wow! Een oranje-rode kinderrugzak op de rug van die bruine gewatteerde jas? Ook prachtig. (je kind wil ook wat). Het voelt allemaal warm en knus aan en dat is waar het dit seizoen om draait.

Of het nu stormt, regent of dat we nog te maken krijgen met een Indian Summer. Oranje is de trendkleur, naast het bruin in alle mogelijke schakeringen. We kunnen er gewoon niet omheen. We treffen het in de magazines, op internetsites, op Pinterest en gewoon buiten. Voor onze neus.

Kortom; oranje en bruin. Het leek even ouderwets, daarna was het vintage, maar het is weer helemaal terug. Een warm oranje en een gematigde bruintint. Combineren maar en geniet ervan.

Leave a Comment