De dagen duren langer en de avonden zijn mooier. Een zomeravond is een mooi moment om met je vrienden herinneringen te maken voor het leven. Daarom wil je natuurlijk de perfecte zomeravond plannen. Hierbij hoort natuurlijk lekker eten, goede muziek en de juiste tuinmeubels. S’ avonds schijnt te zon nog best lang, dus een mogelijkheid om in de schaduw is geen overbodige luxe. Ga dan een zweefparasol kopen,om optimaal te kunnen genieten van de perfecte zomeravond. Maar hoe plan je de perfecte zomeravond eigenlijk?

Het in huis halen van eten en drinken

bbq-vrienden

Een perfecte zomeravond is natuurlijk incompleet zonder eten en drinken. Ga daarom samen lekker barbecueën en haal snacks in huis zodat je tot in de late uurtjes kunt genieten. Iedereen houdt van barbecueën, want je hoeft niet alleen vlees te eten. Haal dus salades, stokbrood, kruidenboter en andere lekkernijen in huis om heerlijk te kunnen dineren. Het kopen van veel eten kan best duur zijn, dus vraag anders aan je vrienden of zij ook dingen kunnen meenemen. De een regelt het drinken, de ander spelletjes en jijzelf het vlees. Als je de rekening van de boodschappen verdeeld, scheelt het iedereen uiteindelijk in zijn portemonnee. Je kunt ook de boodschappen zelf doen en het bedrag delen door de hoeveelheid vrienden, dan betaalt iedereen hetzelfde.

De juiste muziek

Als al het eten en drinken geregeld is, kun je na ga denken over de muziek. Iedereen heeft een andere muzieksmaak, dus maak met je vriendengroep een playlist aan, zodat iedereen muziek heeft die hij/zij leuk vindt. Of je vraagt aan je vrienden of zij hun instrumenten meenemen (als zij die hebben). Samen zitten rond een vuurkorf en muziek spelen, een betere avond kun je misschien niet voorstellen. Als jouw vriendengroep dezelfde muzieksmaak heeft, kun je ook een dj regelen. Hiermee weet je zeker dat je een mooie avond tegemoet gaat. Zeg misschien wel tegen de buren dat je feestje geeft, hiermee houdt je hen te vriend en kun je feestjes blijven geven in de toekomst.

Spelletjes

vrienden

De perfecte zomeravond is natuurlijk niet compleet zonder spelletjes. Met de klassiekers zoals mens erger je niet of ganzenbord kom je de avond goed door. Maar wil je wat energieke spelletjes spelen of spellen waarbij je op het puntje van je stoel zit? Dan moet je kiezen voor Twister of Jenga. Dit zijn spannende spelletjes waar je als vrienden veel leuke en grappige herinneringen aan kunt beleven. Of speel 30 seconds, waarbij je elkaar nog beter leert kennen. Hierbij horen opdrachten zoals liplezen, tekenen en niet te vergeten uitbeelden.

Zitplaatsen voor iedereen

zwembad-vrienden-drankje-eten

Naarmate de avond voortduurt, willen je vrienden misschien ook kunnen zitten op een houten tuinbank bijvoorbeeld. Van al het dansen en spelletjes doen wordt je tenslotte moe. Daarom is het belangrijk om genoeg zitplaatsen in huis te hebben. Denk hier aan tuinstoelen, tuinbanken, een grote eettafel of andere meubels voor in de tuin. Heb je nog niet genoeg zitplaatsen? Dan is het snel tijd om extra tuinmeubels aan te schaffen.

Leave a Comment