Als bedrijf wil je soms wat extra aandacht geven aan teambuilding activiteiten. Dit is niet alleen goed om de onderlinge samenwerking te stimuleren, maar het heeft ook een positieve invloed op de sociale connecties tussen de medewerkers. Een win-win situatie dus! In dit artikel hebben wij een aantal originele teambuilding activiteiten voor je uitgelicht. Het doel van alle activiteiten is dat collega’s samenwerken op een leuke en uitdagende manier. Je kan er voor kiezen om het luchtig en grappig te houden of een echte teamtraining. Jij bepaald wat het wordt. Lees snel verder en laat je inspireren door de meest leuke teambuilding activiteiten. 

  • Activiteit 1: Escape room met een twist
  • Activiteit 2: Unieke vaartocht door Amsterdam 
  • Activiteit 3: Quiz met een twist 
  • Activiteit 4: Ik hou van Holland

Activiteit 1: Escape room met een twist 

escape-room

De eerste activiteit waarover wij je meer gaan vertellen is het Escape room dinerspel Amsterdam. Dit is een perfect spel voor de collega’s die ‘normaal’ uit eten gaan maar saai vinden. De naam verklapt het spel al een beetje, maar tijdens een zalige maaltijd is het de bedoeling dat je uitdagende codes kraakt en puzzels oplost. De spanning kan hoog oplopen en tegelijkertijd moet je het hoofd koel proberen te houden. Tussendoor moet je natuurlijk ook niet vergeten om van je heerlijke diner te genieten. 

Om de escape room met succes te kunnen ontsnappen is het belangrijk dat je de talenten van je team gebruikt. Door goed met elkaar samen te werken kan je dichter bij de oplossingen komen. Een ontzettend leuke uitdaging om aan te gaan met collega’s. 

Activiteit 2: Unieke vaartocht door Amsterdam

amsterdam-grachten

Een vaartocht door de grachten van Amsterdam is al geweldig, maar met deze sloepenrally wordt het onvergetelijk. Tijdens de sloepentocht in Amsterdam moet je met je collega’s verschillende actieve opdrachten uitvoeren. Daarnaast zijn er ook nog vragen die beantwoord moeten worden. Wanneer je de opdrachten goed uitvoert en de vragen goed beantwoord kom je steeds dichterbij de winst. Een nieuwe ervaring op het water met uitzicht over Amsterdam. Wat wil je nog meer?  

Onthoud wel: rustig ronddobberen over het water kan je wel vergeten. Het doel van het spel is namelijk de meeste punten halen! De vragen en opdracht worden niet verklapt natuurlijk, maar het gaat om alles wat je onderweg tegenkomt. Heb je collega’s die alert zijn? Dan kunnen zij een aanwinst zijn voor je team! 

Activiteit 3: Quiz met een twist 

person using pencil

Hoe goed ken jij je collega’s? Ontdek het tijdens dit hilarische spel. In Ranking the Company worden grappige, prikkelende en ongegeneerde vragen gesteld. Door middel van dit spel kun je natuurlijk ook je collega’s beter leren kennen. Kom erachter hoeveel jij al weet van je collega’s en zij van jou. 

Om de quiz op te stellen krijgt iedereen van te voren een enquête toegestuurd. Hierin worden de vragen gesteld die aanbod komen tijdens de quiz. Een voorbeeld is: “Wie haalt het vaakst koffie”. De antwoorden worden vervolgens verzameld en gebruikt om iedereen te ranken. Tijdens het spel kom je er met zijn alle achter wie de grootste blunders maakt, wie de allergrootste charmeur is en wie niet naar de kerstborrel komt voor de gezelligheid, maar het kerstpakket.  Denk jij het beste je collega’s te ranken? Ontdek het tijdens dit spel. 

Activiteit 4: Ik hou van Holland

Maak er een feestje van met collega’s tijdens het quizspel “Ik hou van Holland Amsterdam”. Worden jij en je collega’s vrolijk van het bekende televisiespel? Dan is dit echt iets voor jullie. Beantwoord samen met je team vragen over diverse onderwerpen en ontdek wat jullie weten over Nederland. Er wordt vast en zeker wat afgelachen tijdens dit spel. 

Hoe werkt het? Het kantoor wordt verdeeld in verschillende teams en samen met je team probeer je zoveel mogelijk punten te scoren. Er zijn meerdere spelrondes waarin een collega wordt uitgekozen om de opdracht uit te voeren. Een tip is om elkaars sterke punten in kaart te brengen voordat het spel begint. De uiteindelijke finale ronde wijst uit welk team de meeste punten heeft en een échte kenner is van Holland. 

Na het lezen van dit artikel hoop ik dat je inspiratie hebt opgedaan voor het organiseren van een teambuilding uitje met collega’s. Welke activiteit past het best bij jouw bedrijf? 

Leave a Comment