Heb je genoeg van het verven van je haar en wil je de originele kleur van je haar terugzien? Het laten uitgroeien van haarverf duurt natuurlijk wel een tijdje en je krijgt met uitgroei te maken. Bovendien heb je de kans dat je haar te lijden heeft als gevolg van beschadigingen. Bijvoorbeeld door de chemische toepassingen waar jij je haar aan hebt blootgesteld. Voor de beschadiging van je haar is er in elk geval een oplossing met Olaplex. Hiermee zorg je voor een goede basis om je haar weer gezond en stralend te maken. Dat komt natuurlijk goed van pas als jij je eigen haarkleur weer hebt. Hoe je de eigen haarkleur herstelt doe je op de volgende manier.

Ga langzaam over naar je natuurlijke haarkleur

mannen-kapsel

Heb je jouw haar in een sterk afwijkende kleur van je eigen haar geverfd dan is een langzame overgang aan te raden. Het ziet er namelijk niet uit als er sprake is van grote uitgroei, want dat levert een te groot contrast op. Daarom is het aan te raden om de haarverf aan je natuurlijke haarkleur aan te passen. Op deze manier maak je het verschil steeds kleiner tot je de eigen haarkleur terug hebt. Tenzij het je natuurlijk niet uitmaakt dat je met uitgroei rondloopt. Ondertussen is het altijd belangrijk om je haar, maar ook je huid goed te verzorgen, Dat is onder meer mogelijk met producten van La Roche Posay. Zo loop je er steeds stralend bij. Overigens neemt het proces van de overgang naar je eigen haarkleur wel een tijd in beslag. Houd afhankelijk van de lengte van je kapsel zeker rekening met minimaal vier maanden.

Laat je haar regelmatig knippen

kapper

Het is bij de overgang naar je natuurlijke haarkleur ook van belang om regelmatig naar de kapper te gaan. Doe dat in het proces van overgang wat vaker dan normaal en ga om de drie tot vier weken heen. Elke keer als je van de kapper vandaan komt is je eigen haarkleur steeds meer aanwezig. De kapper knipt namelijk tijdens ieder bezoek steeds een stukje van je geverfde haar af. Heb je wat langer haar en wil je zo snel mogelijk je eigen haarkleur helemaal terugzien? In dat geval is het natuurlijk te overwegen om je lange haren een stuk korter te knippen. Het is een perfect moment om met je eigen haarkleur ook meteen een nieuw kapsel te nemen.

Leave a Comment