De zomervakantie komt er weer aan en dus kunnen de plannen gemaakt worden waar je dit jaar naartoe wilt gaan op vakantie. De voorgaande jaren moesten we binnen Nederland blijven, maar dit jaar is het weer mogelijk om de landsgrenzen over te gaan. Als je naar het buitenland gaat, moet je zorgen dat je altijd kunt betalen. Het is namelijk niet zo vanzelfsprekend dat je overal met je pinpas kunt betalen. Vaak doen pinautomaten het niet als je je reguliere pinpas gebruikt en dan kun je niet aan je broodnodige cash komen. Zorg er daarom voor dat je een creditcard aanvragen gaat voordat je op reis gaat. Daarmee kun je namelijk in bijna alle landen ter wereld altijd betalen.

Wat is het voordeel van een creditcard als je op reis bent?

vrouw-creditcard-online-shoppen

Als je in het buitenland bent, kun je lang zo vaak niet als in Nederland, met je pinpas betalen. Je moet vaak cash op zak hebben en dus moet je geld uit de muur kunnen halen. Veel Nederlandse bankpassen werken niet in het buitenland en als ze al werken, dan komen daar vaak hoge kosten bij kijken. Als je een visacard hebt, dan kun je overal ter wereld geld uit de geldautomaat halen. In hotels en andere accommodaties zijn creditcards ook de gewoonste zaak van de wereld dus hier kun je vrijwel altijd met je creditcard betalen. Dat scheelt je een hoop gedoe en zorgen en dat is precies wat je wilt als je op vakantie bent!

Is een creditcard thuis ook handig?

Wie dacht dat een creditcard alleen maar nuttig is wanneer je op reis bent, heeft het mis. Ook de thuisblijvers kunnen namelijk heel veel baat hebben bij een creditcard. Je kunt er namelijk ook je online aankopen mee betalen. Je profiteert dan ook nog eens van het feit dat al je aankopen 180 dagen verzekerd zijn tegen verlies, beschadiging of diefstal. Heb je online iets besteld, maar is het nooit geleverd? Dan kun je ook je geld terugkrijgen. Zo vermijd je heel veel risico’s en hoef je niet bang te zijn dat je geld zult verliezen aan louche handelaren.

Wil je een kaart aanvragen?

creditcardAls je een creditcard wilt aanvragen, dan is het verstandig om diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Je kunt bij de ANWB bijvoorbeeld voor een scherpe prijs een visa aanvragen. Omdat je vervolgens op krediet kunt kopen, wordt er altijd een BKR-toetsing gedaan om te zien of je nog betalingsachterstanden hebt. Ook met je voldoende inkomen per maand hebben, het minimum is 1.150 euro netto per maand. Je kunt zelf je bestedingslimiet bepalen, dit kan tot maximaal 5000 euro. 21 dagen na je aankoop wordt het geld van je bankrekening afgeschreven. Je kunt je bestedingslimiet eerder aanvullen zodat je weer met een schone lei begint.

Leave a Comment