Canada Goose, een van de bekendste merken onder de winterjassen, wordt al jaren beschouwd als een topmerk als het gaat om winterparka’s voor mensen die warm en knus willen blijven bij temperaturen onder nul.

Vandaag bekijken we Canada Goose opnieuw en vergelijken we het met een merk dat een van de grootste concurrenten is, Parajumpers.

Laten we meteen beginnen!

1. Parajumpers

Een korte geschiedenis van het merk

Parajumpers is een modern merk dat in 2005 is opgericht en indrukwekkende bovenkleding ontwerpt die niet alleen functioneel is. Hun designs zijn modieus en de oprichting van het merk is net zo indrukwekkend als hun ontwerpfilosofie.

Het was een toevallige ontmoeting in Anchorage, Alaska, tussen de ontwerper van het merk – Massimo Rossetti – en een lid van het 210th Rescue Squadron.

Het 210th Rescue Squadron bestaat uit springende parachutisten, waar de naam Parajumpers vandaan komt.

Ze zijn een militaire afdeling, hoog opgeleid en gekwalificeerd, die de taak heeft om in te grijpen bij moeilijke operaties om het leven te redden van mensen die hoog in de bergen of in de diepten van de zee vastzitten.

Geïnspireerd door hun werk is Massimo Rossetti begonnen met het ontwerpen van zeer functionele jassen, gemaakt van duurzaam nylon en bestand tegen de zwaarste omstandigheden.

Net als Massimo zijn ook wij onder de indruk van de reputatie die het merk voor zichzelf heeft opgebouwd en de functionaliteit van hun designs, waarvan we er een aantal in deze vergelijking laten zien.

Materialen en productie

Zoals we hierboven al kort hebben vermeld, is een Parajumpers winterjas gemaakt van slijtvast nylon, een zeer duurzame stof die zeer lang meegaat en bestand is tegen slijtage.

De stoffen die het merk gebruikt komen uit het Verre Oosten, namelijk uit landen als China, Korea en Japan. Italië is ook een belangrijk land waar het merk woont en ook een deel van de materialen inkoopt.

Alle gebruikte stoffen, accessoires en andere materialen zijn getest volgens de R.E.A.C.H-verordening, die garandeert dat er geen schadelijke chemicaliën en stoffen worden gebruikt.

De Parajumpers voor heren staan niet alleen bekend om de functionaliteit van hun designs, maar ook om het comfort van hun donzen parka’s en jassen. Ze gebruiken dons van hoge kwaliteit om de beste isolatie te bieden voor wie op zoek is naar warme parka’s die niet zo volumineus zijn als wat er vaak verkrijgbaar is.

Interessant aan sommige designs van het merk is het gebruik van een met dons gevulde voering in plaats van de donsisolatie die meestal in gewone jassen wordt gebruikt. Deze donsvoering kan worden verwijderd, waardoor de parka ook geschikt is om bij zachter weer te dragen.

Voor de bontrand in een aantal van de winterparka’s worden verschillende soorten bont gebruikt. Het Finse wasbeer bont komt uit Finland en voldoet gegarandeerd aan de strengste EU-voorschriften voor het kweken van bont.

Het Coyote bont komt uit Noord-Amerika en het konijnen- en schapen bont tenslotte zijn afkomstig van dieren die bijproducten zijn van de voedselindustrie in het geval van konijnen, en van multifunctionele schapen in het geval van schapen bont (zie hier hun bont- en donsbeleid).

De huiden van deze dieren zijn niet gelooid met walvis- of andere walvisachtigen olie en voldoen aan de noodzakelijke normen die een humane behandeling van de dieren tijdens hun leven garanderen.

Wat ook vermeld moet worden, zijn de alternatieve opties van het merk voor hun producten van echt bont, die gemaakt zijn van synthetische materialen, waardoor ze geschikt zijn voor mensen die liever geen producten op dierlijke basis kopen.

Het ontwerpproces vindt plaats in Italië, terwijl de productie van de producten in het Verre Oosten plaatsvindt, met enkele speciale collecties die in Europa of India worden gemaakt. Alle fabrieken zijn streng gereguleerd en worden regelmatig gecontroleerd op productiekwaliteit en ethische behandeling van de werknemers.

Populaire designs

In deze paragraaf gaan we kijken naar twee populaire jassen van Parajumpers, zoals we meestal doen in onze merkvergelijkingen.

Parajumpers Right Hand – Man

Right Hand is een korte parka voor heren, gemaakt van 100% nylon oxford shell en gevoerd met 100% polyester. Hij heeft een uitneembare, met dons gevulde voering voor isolatie en een buitenkant die water- en vlek bestendig is behandeld.

De bontrand van dit design is echt Coyote-bont en kan van de parka worden losgemaakt. Er zitten veel buiten- en binnenzakken in, waardoor het een geweldige jas is voor mensen die buiten in de kou werken.

De jas heeft de exclusieve PJS karabijnhaak in de nek en een kraag gevoerd met imitatiebont voor extra comfort en warmte. De zoom is verstelbaar en de mouwboorden zijn voorzien van polsbanden voor een betere pasvorm en bescherming.

Parajumpers Vrouwen Gobi Light Geïsoleerde Urban Jas

Gobi, een Parajumpers voor dames, heeft een nylon oxford buitenkant, behandeld met vuilafstotende producten en een waterafstotende DWR-coating. Het is een bomber design, geïsoleerd met 90% dons en gevoerd met imitatiebont op de capuchon.

Er zitten een aantal zakken op dit jack, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant, waardoor het heel praktisch is voor mensen die onderweg geen tassen willen dragen.

Dit is een warme bomber, met een donsgehalte van 700 vulkracht, die wordt geleverd met een geribde elastische zoom en polsboorden voor meer warmte.

Prijs

Parajumpers is zeker geen goedkoop merk. De producten kunnen variëren van €270 tot €900, waardoor het qua prijs goed overeenkomt met Canada Goose.

De kwaliteit van hun producten verklaart echter zo’n hoge prijs, zeker als je kijkt naar de productie en de materialen die worden gebruikt om hun jassen en parka’s te maken.

Zijn deze jassen hun prijs waard?

Als je bedenkt dat hun jassen gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en zo functioneel zijn als ze worden aangeprezen, zijn ze voor sommigen hun prijs misschien wel waard.

De warmte die sommige van hun dure designs bieden is echter niet de hoogste, wat een probleem kan vormen voor mensen die extreem warme parka’s willen kopen.

2. Canada Gans

Een korte geschiedenis van het merk

Canada Goose werd in 1957 in Canada opgericht en is een van de populairste merken ter wereld.

Zo populair zelfs dat het een beetje een trend is geworden om een Canada Goose jas te bezitten in grote steden, waar de temperaturen in de winter enorm dalen.

Het merk maakt een aantal van de beste en warmste parka’s die er zijn, met hun Expedition design dat misschien wel de warmste parka is die je kunt vinden.

Canada Goose is een merk dat wordt gesteund door beroemdheden en door liefhebbers van donzen parka’s en blijft ondanks de prijzen een vast onderdeel van de wintergarderobe van veel mensen.

Materialen en productie

Canada Goose maakt voornamelijk gebruik van polyester en nylon voor de buitenkant en voering van de jassen, maar staat vooral bekend om de hoge kwaliteit van het dons dat wordt gebruikt om de jassen te isoleren.

Hun ganzen- en eendendons, afkomstig van de RDS-certificering, is van zeer hoge kwaliteit en biedt veel warmte, hoewel het soms ten koste gaat van de functionaliteit door de omvang van sommige designs van het merk.

Hun dons is gecertificeerd als verantwoord verkregen en volledig traceerbaar, van boeren die watervogels fokken voor de vleesindustrie en ze humaan behandelen, zonder levend plukken of dwangvoedering.

De bontrand die in veel van de designs van het merk te vinden is, is echt coyote bont, dat het gezicht helpt beschermen tegen sneeuwstormen en tegen de kou.

De ethische kwesties die hierdoor aan de orde zijn gesteld, hebben het merk geraakt en ze gebruiken nu in de meeste van hun moderne designs geen echt coyote bont meer.

Het fabricageproces wordt nauwgezet gecontroleerd door middel van een proces van 13 stappen, dat garandeert dat elk klein detail perfect is.

Canada Goose parka’s en jassen worden gemaakt in Canada en hebben al jaren de reputatie dat ze tot de meest duurzame producten behoren. Van sommige designs wordt gezegd dat ze tientallen jaren oud zijn en er nog steeds zo goed als nieuw uitzien.

Populaire designs

Laten we nu eens kijken naar de twee populaire jassen van Canada Goose die we hebben geselecteerd.

Canada Goose Heren Carson Parka

Canada Goose Heren Carson Parka

We hebben gekozen voor de Carson Parka voor heren, een kort design met een 2-weg ritssluiting en een rand van coyote bont op de capuchon. Dit is een donsparka, geïsoleerd met 625 fill power eendendons, ontworpen om je warm en knus te houden tijdens je dag in de kou.

Hij wordt geleverd met polsbanden met duimgaten voor een betere bescherming tegen de kou. Aan de achterkant van de kraag zit geborsteld tricot, dat warmte en comfort biedt.

Om de kou verder buiten te houden zit er Windguard onder de centrale rits, die voorkomt dat koude tocht door de rits komt. Dit design heeft handzakken met ritssluiting en ook een binnenzak.

Canada Goose Vrouwen Chilliwack Bomber

Chilliwack Bomber canada goose

Het design voor vrouwen dat we hebben gekozen is de Chilliwack Bomber, gemaakt van 85% Polyester en 15% Katoen, geïsoleerd met eendendons en met een gladde buitenkant.

De capuchon is afgezet met echt Coyote-bont en kan worden verwijderd. De centrale rits wordt bedekt door een stormflap.

De manchetten van de mouwen hebben polsbanden aan de binnenkant en er zijn talloze zakken aan de buitenkant van de jas, met ook binnenzakken.

Dit vind je misschien ook leuk: Canada Goose Chilliwack vs The North Face Gotham: Welke is beter?

Prijs

Degenen die Canada Goose kennen, weten dat de prijzen van het merk niet voor iedereen zijn weggelegd. Met designs die gemiddeld €550 kosten, afhankelijk van waar je ze wilt kopen, roepen hun jassen vaak de vraag op of het de moeite waard is om ze te kopen of niet.

Zijn Canada Goose jassen de prijs waard?

Canada Goose parka’s en jacks staan bekend om kwaliteit en warmte en hun prestaties rechtvaardigen de prijs meer dan.

Maar als je niet in een gebied woont waar het nodig is om zo zwaar te gaan isoleren, dan kun je volgens ons het beste kijken naar lichtere en meer betaalbare opties.

Als je meer wilt weten, hebben we een diepgaand artikel over dit onderwerp: Waarom is Canada Goose zo duur? Zijn hun jassen de prijs waard?

3. Welk merk is beter?

Alles bij elkaar genomen biedt Canada Goose een betere bescherming tegen de kou. Als je dus op zoek bent naar een jas die bestand is tegen arctische temperaturen, dan is dit het merk waar je moet zijn als het zover is.

Als je daarentegen op zoek bent naar functionaliteit, dan is een jas van Parajumpers je beste keuze. Ze zijn ontworpen om comfortabel en stijlvol te zijn, geschikt voor verschillende buitenactiviteiten en bieden ook betere bescherming tegen natte omstandigheden.

Canada Goose jassen missen een beetje als het gaat om regenbescherming en zijn daarom beter geschikt voor koude en droge omstandigheden.

Qua prijs is Parajumpers betaalbaarder dan Canada Goose en biedt ook meer verschillende prijsopties.

Het gaat er dus opnieuw om wat je zoekt in een jas. Op basis daarvan zal het antwoord op de vraag welk van deze twee merken beter bij je past, afhangen.

Leave a Comment