Het leven is bedoeld om ervan te genieten, dus waarom zou je dan zo hard werken? Er zijn echt een flink aantal deeltijdbanen, die genoeg betalen om comfortabel van te kunnen leven en wat extra tijd hebben om echt te genieten. Overigens heb je op Schiphol ook vacatures openstaan die goed betalen.

Dat gezegd hebbende, vereisen veel van deze banen wel heel wat vaardigheid en je moet er vaak ook voor gestudeerd hebben. Het is niet dat je niet hard zult werken, maar het is gewoon dat je meer tijd hebt om te kunnen genieten van de vruchten van je arbeid. Uiteraard zijn er ook tal van full-time baantjes op het internet te vinden. Check Jooble maar eens!

Hier zijn 25 deeltijdbanen, die vaak véél meer betalen dan het minimumloon.

1. Werken bij de Mcdonald’s op Schiphol

Op Schiphol barst het van de mensen en daarom is er veel werk te vinden in de horeca. Ontzettend veel mensen komen jaarlijks op de luchthaven af. Om zoveel mensen te bedienen is natuurlijk veel personeel nodig. Schiphol heeft daarnaast ook nog heel veel mensen in dienst om de luchthaven draaiende te houden.

Aangezien er zoveel werknemers nodig zijn, is er altijd ruimte voor nieuw personeel. Daarom zijn er altijd vacatures op Schiphol te vinden. De vacatures van McDonald’s Schiphol bieden sollicitanten een combinatie van een leuke werksfeer, een flexibel rooster, goed salaris en afwisselend werk.

2. Schoolbus chauffeur

Buschauffeurs werken meestal minder dan 20 uur per week en verdienen gemiddeld meer dan € 13,50 per uur.

3. Reisagent

Ben je dol op het boeken van vakanties en anderen helpen om hun reisdromen waar te maken? Overweeg dan eens om als parttime reisagent te gaan werken. De meesten worden in commissie betaald, maar topverdieners kunnen wel meer dan € 45.000 per jaar verdienen.

4. Serveerder in een ontbijtrestaurant

In een druk ontbijtrestaurant krijg je gemiddeld per uur € 18 aan fooien, plus je uurloon van € 3,60 per uur (of meer, afhankelijk van waar je woont). Ontbijtrestaurants sluiten halverwege de middag, zodat jij voldoende tijd hebt om met je gezin door te brengen.

5. Kapper

kapper

Stel je eigen uren in, werk in een salon of in het comfort van je eigen huis en verdien tegelijkertijd een uurtarief van meer dan het minimumloon (gemiddeld is € 7,50) plus tips.

6. Secretaresse

Secretaresses werken niet meer in voltijd op een kantoor. Ze kunnen thuis werken, parttime werken of werken als assistent van een CEO. Salarissen variëren van € 7,50 per uur tot € 22,50 per uur.

7. Postbode

Postbodes werken gemiddeld 20 uur per week en verdienen € 17 per uur of meer.

8. Mondhygiënist

Hoewel je hiervoor een diploma nodig hebt, verdien je gemiddeld € 28,50 per uur voor deze weinig stressvolle, veelgevraagde deeltijdbaan.

9. Visagist

Net als een kapper, kun jij jouw eigen uren indelen, werken bij een make-upbalie of je specialiseren in evenementen, zoals bruiloften en partijen.

10. Privé fitness-instructeur

fitness-instructeur

Je kunt je Pilates- of yogalicentie halen en privélessen gaan geven vanuit je eigen huis. Je kunt afhankelijk van jouw ervaring en wat jouw klanten willen betalen € 18 per uur of meer in rekening brengen.

11. Eigenaar van een klein bedrijf

Als je slim bent, verkoop je kunstwerken op websites zoals Etsy. De vergoeding is afhankelijk van het aantal verkopen dat je doet, maar hoe meer je in jouw kleine bedrijf steekt, hoe meer je eruit haalt.

12. Bankbediende

Bankbediendes beginnen met gemiddeld rond de € 10 per uur. Andere voordelen van de baan zijn de optie om parttime te werken en de optie om jouw pensioen op te bouwen.

13. Laborant

Laboranten werken in laboratoria, die bloedmonsters van patiënten verzamelen. Een vergunning van de staat of een certificering naast een middelbaar schooldiploma is wel vereist. Gemiddeld loon is € 13,50 per uur.

14. Nanny

Oppassen is een geweldige bijbaan voor een moeder, die thuis blijft. Je kunt slechts één dag per week of maximaal vijf dagen per week werken, de keuze is aan jou. Uurtarieven zijn afhankelijk van het aantal kinderen waarop je past en hun leeftijden, maar het is altijd meer dan het minimumloon.

15. Barista

Krijg gratis je ochtendkoffie door barista te worden bij je plaatselijke coffeeshop of bij Starbucks. Barista’s verdienen iets meer dan het minimumloon, plus de fooien natuurlijk.

16. Barman

barman-cocktail

Barmannen werken in de avonden, de nachten en in de weekends. Het uurloon is laag, maar de fooien zijn hoog en je krijgt vaak na elke dienst contant geld in je hand wat soms tot wel € 360 kan oplopen.

17. Psycholoog

Ja, je hebt een masterdiploma of hoger nodig, maar een klinisch psycholoog verdient € 90 per uur of meer, waardoor het één van de best betalende deeltijdbanen is.

18. Freelance schrijver

schrijver-bijbaantje

Afhankelijk van het soort artikelen dat je schrijft (de lengte, het onderwerp, etc.) en het bedrijf waarvoor je werkt, kun je wel € 90 per uur in rekening brengen. Houd er rekening mee dat je hieraan moet werken. De meeste freelancer-schrijvers zeggen veel minder te verdienen.

19. Freelance grafisch ontwerper

Misschien is schrijven niet jouw ding, maar grafisch ontwerp wel. Als freelancer verdien je wel € 25 per uur.

20. Binnenhuisarchitect

Laat je creatieve sappen stromen en ga aan het werk als interieurontwerper. Afhankelijk van jouw ervaring en het soort klanten, kun je maximaal € 90 per uur verdienen.

21. Levenscoach

Een levenscoach helpt anderen bij het nemen van beslissingen over een carrière of in het persoonlijk leven. Net als psychologen behoren zij tot de beste deeltijdverdieners, want de meesten verdienen meer dan € 45.000 per jaar.

22. Accountant

Sommige accountants maken natuurlijk lange uren op kantoor, maar anderen werken gemakkelijk vanuit huis en werken alleen in deeltijd of alleen tijdens het belastingseizoen. De boekhouding zorgt voor een ongelooflijk stabiele taak, betaalt goed en zal naar verwachting sneller groeien dan gemiddeld.

23. Massagetherapeut

Massagetherapeuten verdienen ergens tussen de € 10 en € 52,50 of meer per uur, afhankelijk van de ervaring en of ze voor zichzelf werken of in een spa of salon.

24. Logopedist

Logopedisten rekenen € 55 per uur, maar zelfs degenen die op school werken, kunnen nog steeds € 35 per uur of meer verdienen.

25. Fysiotherapeut

Je hebt wel een diploma nodig, maar fysiotherapeuten kunnen zich specialiseren in blessures, sportgeneeskunde of de ontwikkeling van kinderen. Gemiddeld verdienen fysiotherapeuten € 55 per uur en werken vaak in deeltijd.

Leave a Comment