Als je een of meerdere bedrijfsauto’s bezit, moet je voor deze bolides een bedrijfsautoverzekering afsluiten. Uiteraard is het voor jezelf plezierig als je goed verzekerd bent. Dit voorkomt een hoop vervelende verassingen in het geval van een eventueel ongeluk. Maar daarnaast is het afsluiten van een basisverzekering voor jouw bedrijfsauto ook verplicht. Gelukkig is het aanbod bedrijfsautoverzekeringen groot. Hierdoor kun je altijd een verzekering vinden die bij jouw bedrijfsauto past.

Verschillende dekkingen mogelijk

zwarte-auto

Niet iedere bedrijfsauto heeft dezelfde dekking nodig. Zo wordt een nieuwe bedrijfsauto doorgaans uitgebreider verzekerd dan een ouder exemplaar. Gelukkig kun jij bij het uitkiezen van een verzekering bedrijfsauto je hart ophalen. Er zijn namelijk allerlei verschillende dekkingen waar je uit kunt kiezen. Zo is er altijd een dekking die aansluit bij jouw bedrijfsauto. Is jouw bedrijfsauto splinternieuw? En wil je zo uitgebreid mogelijk verzekerd zijn? Dan is een WA dekking casco volledig een goede keuze. Met deze dekking ben je tegen alle denkbare situaties verzekerd. Van vandalisme en diefstal tot storm en andere van buiten komende onheilen. Is jouw bedrijfsauto al een paar jaar oud? Dan kan een WA dekking met beperkte casco een goede optie zijn. Er zijn diverse dekkingsmogelijkheden voor jouw bedrijfsauto.

Vergelijkingswebsite voor bestelautoverzekeringen

Het vergelijken van verschillende bedrijfsautoverzekeringen kan een tijdrovende klus zijn. Er zijn namelijk heel veel verschillende verzekeraars op de markt die elk weer andere verzekeringspakketten aanbieden. Wil jij niet al te veel tijd kwijt zijn aan het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering? Maar vind je het wel belangrijk om alle opties te kennen alvorens je een verzekering afsluit? Ga dan een bestelautoverzekering vergelijken op een onafhankelijke vergelijkingswebsite voor bestelautoverzekeringen. Jij hoeft hier enkel je kenteken en wat aanvullende gegevens in te vullen. De vergelijkingssite maakt vervolgens voor jou een overzicht. Op basis van dit overzicht kun jij snel en eenvoudig zien welke opties er zijn. Hierdoor wordt het vergelijken van bestelautoverzekeringen ineens een stuk leuker.

WA verzekering: wettelijk verplicht

porsche-auto-wit

Hoe uitgebreid jij jouw bedrijfsauto wilt verzekeren, kun je volledig zelf bepalen. Wel moet je er rekening mee houden dat de auto minimaal een WA dekking moet hebben. Het niet afsluiten van een bedrijfsautoverzekering voor jouw bedrijfsauto is dus geen optie. Om de weg op te mogen met jouw bedrijfsauto moet hij namelijk WA verzekerd zijn. Dit is wettelijk verplicht gesteld voor alle bedrijfsauto eigenaren. Voldoe je niet aan deze plicht? Dan mag er niet in de bedrijfsauto gereden worden. De WA dekking is dus verplicht. Maar je bent vervolgens vrij om jouw bedrijfsauto uitgebreider te verzekeren.

Leave a Comment