Behang gaat over kleur en stijl. Maar er is meer dan alleen het uiterlijk om rekening mee te houden. Het materiaal van het behang, de manier waarop het aangebracht wordt en de mate van onderhoud zijn ook belangrijk bij je aankoopbeslissing.

Een kinderkamer met grijs en wit vogelbehang, een gele stoel, een navy tafel en een teddybeer. Interieurontwerpers en -liefhebbers zijn blij met de heropleving van behang. Het assortiment kleuren en patronen is eindeloos en biedt een prachtige achtergrond voor elke eet-, woon- of badkamerruimte. De stijlen variëren van traditioneel damast en bloemen tot moderne muurschilderingen en papier dat de aanblik van tegels, hout, baksteen of steen nabootst. Voor kinderen (of volwassenen), overweeg strepen of dieren- of geometrische patronen. Bijna elk oppervlak (gipsplaat, pleisterwerk, lambrisering, tegels of metselwerk) kan behangen worden met bijvoorbeeld BN Wallcoverings.

Hier zijn enkele overwegingen bij de keuze van behang:

Grootte

groene-planten-behang-woonkamer

Let bij het winkelen op de grootte van het patroon. Een damestoilet is een prima ruimte om risico’s te nemen, want je kunt een grote impact maken in een kleine ruimte. Bewaar muurschilderingen of extra grote patronen voor muren in de slaapkamer of eetkamer, waar het patroon in het middelpunt kan staan.

Horizontale patronen

Behang BN Wallcoverings More than elements 49782 baksteen

Horizontale patronen doen een ruimte groter lijken. Vermijd horizontale patronen in oudere huizen waar de plafonds en muren misschien niet perfect vierkant zijn.

Verticale patronen

Behang BN Wallcoverings More than elements 49793 sloophout

Verticale patronen laten het plafond in een kamer hoger en uitgestrekter lijken.

Asymmetrische patronen

BN Dimensions by Edward van Vliet - 219620

Een druppelpatroon is het meest ingewikkeld omdat het zowel verticaal als horizontaal een goede uitlijning vereist. Deze keuze zal waarschijnlijk extra papier nodig hebben om op elkaar aan te sluiten. Een druppelpatroon is een goede keuze als je kamer niet perfect vierkant is, maar het is een moeilijker project voor een beginner. Als je niet zeker bent, raadpleeg dan een vakman.

Test het uit

Het is een goed idee om behangpatronen uit te proberen voor je ze ophangt. Als je online aan het winkelen bent, denk er dan aan dat kleuren en patroonformaten er op een scherm anders kunnen uitzien dan op je muren. Bestel stalen en plak ze op in de kamer die je wilt behangen.

Leave a Comment