“Abstractie stelt de mens in staat om met zijn geest te zien wat hij fysiek niet met zijn ogen kan zien … Abstracte kunst stelt de kunstenaar in staat om voorbij het tastbare te kijken, om het oneindige uit het eindige te halen. Het is de emancipatie van de geest. Het is een verkenning naar onbekende gebieden. ” -Arshile Gorky

Door middel van kleur, vormen en gebaren probeert de kunstenaar een abstract gevoel van de wereld te articuleren zonder noodzakelijkerwijs visuele referenties te gebruiken om hun emoties te uiten.

Bezoek Bimago waar u een enorme selectie abstracte schilderijen kunt vinden die speciaal is samengesteld voor het moderne huis of kantoor. Hier zijn acht voorbeelden, die elk een uniek vleugje authenticiteit kunnen geven aan de kamer waarin ze zich bevinden.

1. Sophie’s Flowers (Part 1) Vertical – Een eenvoudige lijntekening die verwijst naar de kracht en schoonheid van de vrouwelijke vorm. Een slaapkamerinterieur met een ontwerp met zachte pastelkleuren en warme verlichting complimenteert dit stuk perfect.

2. Tender Opposite (Part 1) Wide – Vet gebruik van zwart en wit suggereert ineengestrengelde beeldjes die zowel fysiek als emotioneel in elkaar grijpen. Betekent een diep begrip en acceptatie van de menselijke band tussen twee geliefden. Het best tentoongesteld in een minimalistische slaapkamer of leefruimte.

3. Win Zone (Part 1) Vertical – Wanneer ze bij elkaar worden geplaatst, zijn de x, driehoek, vierkant en cirkel synoniem geworden met de spelcultuur. Dit stuk toont hun beroemdheid in al zijn neon-intensiteit. Ga voor gedurfd met de print van 60×90, prominent weergegeven als het middelpunt van een kantoormuur of grote gang.

4. Palm at Sunrise (Part 1) Vertical – Gestileerde terugkeer naar de subcultuur van computergames uit de jaren tachtig. Doet denken aan de ontwerp taal die werd gebruikt door veel van de iconische games uit die periode. Eenvoudig roze, oranje en paars op een zwart canvas voeren de kijker mee naar een wereld van retro-videogames en hangplekken voor speelhallen.

5. New York Sunset (Part 1) Wide – Een explosie van levendige rode tinten die verticaal strekken en reiken naar een denkbeeldige hemel. Onderaan duiden de diepe zwarten op een donkere onderbuik. Dit stuk legt perfect de twee kanten van New York City vast. De stad die nooit slaapt, vol potentieel en kansen, maar nauwelijks zijn gevaarlijke en duistere geheimen verbergt die van onderaf opborrelen.

6. Sketch of a Vacation (Part 1) Wide – Geen twee vakanties zijn ooit hetzelfde. Ze zijn een wirwar van gedeelde ervaringen en weggerukte herinneringen, vluchtig in hun uiterlijk, maar lang in onze gedachten blijven hangen. Met dit stuk kan de kijker zijn vakantie herbeleven door middel van abstractie, waarbij de vormen en kleuren samensmelten om gelukkiger tijden te creëren.

7. Space Octopus (Part 1) Vertical – Een leuke kijk op de Amerikaanse sciencefiction uit de jaren 50. B-filmesthetiek tot leven gebracht op canvas. Neem een ​​pauze op kantoor en denk na over de absurditeit van een gigantische ruimte reizende octopus die strijd voert met een klassieke UFO-vliegende schotel. Een afdruk van 20 x 30 die naast de waterkoeler hangt, zal uw collega’s zeker in verrukking brengen.

8. Geometric Cat (Part 1) Vertical – Het mooie van dit stuk is dat het in staat is om onmiddellijk de onverschilligheid over te brengen die onze katten vrienden jegens ons tonen, maar tegelijkertijd een bepaalde onkenbare kwaliteit vertoont die ons ertoe aanzet hun gezelschap te verlangen. Een kattenliefhebber met een minimalistische leefruimte zal hier veel kunnen waarderen.

Leave a Comment