In de winter kan een standaard katoenen overhemd niet warm genoeg zijn. Een jasje er overheen kan een oplossing bieden, maar hiermee valt je overhemd natuurlijk in het niet en trekt het jasje meer de aandacht. Wil jij toch graag een overhemd dragen deze winter, zonder dat je er iets over aan hoeft te trekken? Kies dan voor een overhemd op maat van een van deze stoffen.

Besnard overhemd

Flannel

Flannel is misschien wel de meest bekende winterstof voor het overhemd. Een flannel stof is een ietswat opgeruwde, dikke wollen stof. Doordat de stof ondanks het warme karakter flexibel is, draagt het erg comfortabel. Het is een perfecte stof voor een extra warm overhemd, hier hoef je dan ook zeker geen jasje of trui overheen te dragen. Kies in de winter voor een mooie donkergroene of donkerblauwe flannelstof. Draag het shirt met een jeans of een pantalon voor een stijlvolle en formele look.

Denim

Ook denim staat bekend om zijn dikke karakter en is daarom een perfect overhemd voor de wat koudere maanden. Je kunt natuurlijk kiezen voor de veel geziene donkerblauwe denim, maar ook lichtblauw en zwart zijn een goede keuze voor het najaar. Het voordeel van denim is dat je het super makkelijk kunt combineren, zowel casual als formeel.

Corduroy

Corduroy, beter bekend als ribstof, is ook een favoriet. Deze stof is een duurzame, stevige stof met een vintage karakter. De stof past helemaal bij de trends die we veel in de herenmode terugzien. De jaren ‘70 zijn terug van weggeweest en daarom is deze stof niet weg te denken uit jouw wintergarderobe. Voor een overhemd gemaakt van deze stof kun je goed kiezen voor kleuren die bij deze jaren ‘70 passen. Hierbij kun je denken aan okergeel, bordeauxrood en burnt orange.

Katoen

Natuurlijk kun je ook gaan voor een klassiek katoenen overhemd. Kijk in dit geval wel of je voor een stof met een wat dikkere weving kunt kiezen, zoals een oxford weving. Daarnaast is het voor extra warme altijd een optie om over je overhemd een jasje of een trui te dragen. Een katoen overhemd is bovendien het meest gebruikelijk voor formele aangelegenheden en deze shirts zijn dan ook perfect om met een das of strik te combineren.

Nu is het natuurlijk niet altijd gemakkelijk het perfecte overhemd in de gewenste stof te vinden. Zeker winterse stoffen zijn niet altijd in de juiste stijl of pasvorm te koop. Een overhemd op maat kan een mooie oplossing bieden. Hiermee kun jij zelf de stof bepalen en weet je zeker dat de pasvorm helemaal naar wens is.

Leave a Comment