Elk seizoen heeft zo zijn kleine persoonlijke uitdagingen: in het voorjaar bepaalt het precies wanneer je je met blote benen op straat moet vertonen (wanneer je van broek naar rok moet overschakelen). In de zomer is het die zweterige natheid in de bilspleet of onderregio, die door het ondergoed kan doordringen. In het najaar het vinden van de balans tussen het genieten van pompoenkruid en het niet openlijk onthullen dat je basic bent. En de winter wordt beheerst door de kunst van het kopen van de perfecte jas. De schoonheid van de uitdaging om de beste jas te vinden, is dat als je het eenmaal hebt gevonden, je waarschijnlijk niet nog heel lang verder hoeft te kijken. Het addertje onder het gras is eigenlijk, dat het bijna onmogelijk is om meteen die perfecte jas te vinden. Jas.nl kan je in ieder geval op weg helpen om de beste jassen deals te vinden.

1. Zoek naar kwaliteit

Lees elk etiket aandachtig. Zo veel jassen worden gemaakt met goedkope acrylverf, zelfs als het van een ontwerper is met een behoorlijk prijskaartje. Soms bevatten dingen, die worden geadverteerd als “wol” slechts een klein percentage wol en vervolgens 80% nylon en spandex. Polyester houdt je in een sneeuwstorm niet warm en het geeft je zweet ook een hele funky voetengeur.

2. Bereid je voor op teleurstelling

Het vinden van de perfecte winterjas lijkt soms op het verliezen van je maagdelijkheid. De eerste keer dat je probeert om het te laten gebeuren, past het misschien niet en het doet pijn omdat je echt wilde dat dit degene was, maar je moet gewoon blijven proberen totdat je de goede hebt gevonden. Probeer niet ontmoedigd te raken door je fouten; doorzettingsvermogen en optimisme staan hier centraal.

3. Wees geduldig

canada-goose-winterjas

Geduld is niet alleen belangrijk bij het afwachten van je tijd, maar ook bij het graaien door de lawine van jassen die verkopers naar je gooien zoals bijvoorbeeld de winter Gatsbys. Als je de perfecte jas wilt vinden, moet je ALLE jassen bekijken, wat tijd zal kosten. Een verveelde jager op jassen zal nooit op de proppen komen met de allerbeste jas.

4. Zorg voor voldoende ruimte om laagjes te kunnen dragen

Vanzelfsprekend wil je laagjes onder je jas kunnen dragen. Ik wilde hier echter een punt van maken, omdat veel jassen die ik tegenkwam, ruimte in de romp lijken te hebben, maar de mouwen zijn belachelijk smal. Als je niet genoeg ruimte hebt voor lagen onder de armen van een jas, is dit het meest beperkende, ongemakkelijke ding op aarde, omdat je lagen onvermijdelijk allemaal in verschillende richtingen draaien, waardoor je het gevoel krijgt dat je armen een soort worstvulling zijn.

5. Ken je lichaam

Het helpt om te weten wat voor jou werkt. Ik weet bijvoorbeeld dat veel stijlen bij 155cm lengte overweldigend kunnen zijn en me eruit kunnen laten zien als een lopende stapel jassen in plaats van een mens. Weten wat je precies zoekt, in termen van wat het beste bij je lichaam past (kuitlengte, knielengte, capuchon, kraag, dubbele rij knopen, heup- en taille-omvang, button-up enz.) zal het proces verlichten, doordat je een heleboel jassen kunt wegstrepen.

6. Zorg dat er zakken zijn

Een jas zonder zakken is als Happy Hour zonder een combinatie van bier en een shot. Misschien hoor je me nu niet maar een jas, hoe perfect dan ook, zonder zakken zal je niet helpen als je je een weg baant door een sneeuwstorm en geen plek hebt om je handen in te steken.

7. Ga voor warmte in plaats van trendy

Je kunt waarschijnlijk december in een trendy jas, die maar matig warm is, doorkomen. Je kunt jezelf er waarschijnlijk van overtuigen dat januari OK is, als je er gewoon doorheen kunt komen. Maar tegen de tijd dat februari voor de deur staat en het is nog steeds onder nul is, zal geen enkele mode op aarde de moeite waard zijn hoe koud je bent elke keer als je het huis verlaat. Het idee is om iets stijlvols te vinden dat ook waanzinnig warm is. Maar als het erop aankomt, offer dan NOOIT het potentieel voor een beetje extra warmte op voor iets dat over zes maanden ook nog een uit de mode raakt.

Leave a Comment