Sinds enige tijd is een industrieel interieur populair. Soms is het lastig om in zo’n interieur een piano te plaatsen. Digitale piano’s passen er wel vaak in. Waar komt dit door? Dit komt doordat de digitale piano’s meestal van zwart mat zijn, in plaats van zwart hoogglans (glimmend) Bij akoestische piano’s is zwart mat niet zo populair, althans. Dat was het.

Het laatste jaar is er meer vraag naar zwart matte akoestische piano’s en komen er ook meer van op de markt, meer pianomerken doen ook mee met deze trend. Op onderste twee foto’s ziet u twee voorbeelden. Een zwart matte Grotrian-Steinweg piano en daarnaast een zwart matte Grotrian-Steinweg vleugel. Beide instrumenten staan bij Emile van Leenen Piano’s in Leiden.

zwarte-piano zwarte-vleugel-piano

Je kan je voorstellen dat dit ook goed in de industriële stijl past, en er daarbij anders uitziet dan een klassieke glimmende piano. Het zwart van deze instrumenten heeft ook meer een grijstint in zich, wat ook vaak bij industriële designs te zien is. Zoek bijvoorbeeld eens wat voorbeeld designs van woonkamers op en kijk of je vindt dat een glimmende piano of matte piano beter past. Smaak en subtiele verschillen zijn hierin bepalend.

De vraag die dan ook aanwezig is. Zou dit instrument nog passen als je van interieur verandert? Dus later overgaat naar een klassiek interieur? Dit past waarschijnlijk goed, maar bij een echt klassieke sfeer kan een zwart mat instrument toch wat extra opvallen. Natuurlijk is dit niet meteen fout. Soms zelfs een goed iets. Dus kijk vooral naar veel voorbeelden van interieurs die jij mooi vindt en stel je voor of het instrument er zou passen.

Vergeet natuurlijk niet dat klank van de piano en het toucher uiterst belangrijk zijn. En dat uiterlijk een mooie toevoeging is aan de keuze van een piano. Maar als je verliefd wordt op de klank van een instrument kan je het altijd nog van zwart hoogglans naar zwart mat laten veranderend. (laten overspuiten). Of andersom. Deze optie staat dus ook nog open als je verhuisd, of een vernieuwing wilt van het uiterlijk van je instrument.

Leave a Comment