In zo’n hectische wereld waarin we leven, wordt het erg moeilijk om tijd te besteden aan het leren van iets nieuws. Er zijn misschien een heleboel nieuwe dingen die je altijd al hebt willen leren, maar in plaats daarvan geef je het plan op, omdat je daar geen tijd voor hebt.

Maar dankzij de stijgende populariteit van podcasts die er zijn, kun je gemakkelijk over elk onderwerp leren. Afgezien van het feit dat je over bijna alles kunt leren, zijn er nog veel meer voordelen van het luisteren naar podcasts. Laten we zeven goede redenen bekend maken waarom je podcasts tot een deel van je gewone levensstijl zou moeten maken.

Helpt ons betere luisteraars te worden

Podcasts helpen ons de eenvoudige handeling van het luisteren te waarderen, omdat het allemaal om luisteren draait. Ze laten ons deelnemen aan waar we naar luisteren door ons aan te sporen te luisteren, op te letten en dan onze verbeelding te gebruiken om ons een beeld te vormen van het verhaal waarnaar we luisteren.

Podcasts betrekken verschillende delen van de hersenen, en moedigen ons aan om actief te luisteren, vooral als het onderwerp ons aan het hart gaat.

Leer over een nieuw onderwerp of een bedrijfstak

vrouw-podcast-opname

Podcasts zijn een perfecte manier om te helpen investeren in jezelf. Je kunt leren over marketing, geschiedenis, investeren in onroerend goed, kunst, financiën, mode en nog veel meer.

Ze stellen je in staat om meer betrokken en opgeleid te raken op gebieden die je interesseren. Ook kun je podcasts vinden over bijna elk onderwerp dat je kunt bedenken. Met podcasts is leren nog nooit zo eenvoudig geweest.

Handig om naar te luisteren

Of je nu aan het hardlopen bent, ergens naartoe rijdt of in de supermarkt bent, je kunt gewoon op je smartphone afstemmen op je favoriete podcast. Dit is zo’n geweldige manier om betrokken en geïnformeerd te blijven terwijl je onderweg bent.

Daar hoef je geen tijd aan te besteden en dat is de luxe van podcasts.

Gratis vermaak/onderwijs

Podcasts zijn niet alleen een geweldige vorm van draagbaar vermaak, maar ze zijn ook gratis. Podcasts zijn als downloadbare radioprogramma’s die je kunt beluisteren op je smartphone, tablet of zelfs je computer. Uiteraard kan je tegenwoordig ook heel fijn online radio luisteren.

Ze zijn ook meer dan alleen een bron van gratis vermaak. Er is echt iets te leren voor iedereen.

Masterclasses zijn duur, evenals online cursussen. Met Podcasts kun je leren over elk onderwerp waarvan je hebt gedroomd om het te leren zonder ervoor te hoeven betalen.

Gemakkelijk toegankelijk

man-gebruikt-telefoon

Met podcasts heb je toegang tot een enorme hoeveelheid informatie binnen handbereik. Alles wat je nodig hebt is een smartphone en een internetverbinding.

Duizenden podcasts zijn gratis te downloaden, en de meeste zijn toegankelijk via smartphone-apps. Sommige zijn gratis, terwijl andere een betaald abonnement vereisen. Met sommige apps kun je zelfs podcastafleveringen downloaden, zodat je ze offline kunt beluisteren.

Hier zijn enkele van de beste podcast-apps: Google Podcasts, Apple Podcasts, Spotify, Audible en Stitcher. Neem de tijd om een platform te kiezen dat bij je past en begin nu met luisteren.

Perfect voor hersenloze klusjes

Bij de meeste klusjes in huis hoef je niet veel na te denken, en podcasts zijn een geweldige manier om de tijd te doden. Of je nu het toilet schoonmaakt of aan het sporten bent, ze laten je opgaan in een verhelderend onderwerp.

De minuten vliegen voorbij terwijl je naar de podcasts luistert, en je zult vrijwel zeker iets nieuws leren. Zet gewoon je koptelefoon op en luister naar de laatste afleveringen van je favoriete podcast.

Mensen hebben er mentaal baat bij

podcast-opname-mannen

Podcasts zijn meer dan alleen achtergrondgeluiden. Ze zijn een uitstekend medium waarin je je betrokken, geïnspireerd en vermaakt kunt voelen, wat allemaal gunstig is voor de geestelijke gezondheid van mensen.

Een studie uit 2016 van UC Berkeley concludeerde dat het luisteren naar verhalende verhalen (zoals podcasts) meerdere delen van je hersenen kan prikkelen. Of het nu de adrenalinestoot is van true crime podcasts of de endorfine boost van comedy podcasts, er is voor elk wat wils.

Leave a Comment