Als u echt uw tuin ingrijpend wilt veranderen of nieuw wilt laten aanleggen, is het logisch om daarvoor naar een bewezen goede hovenier of een prima tuinarchitect te gaan, zoals bijvoorbeeld ClassyLife-partner www.karaktertuinen.nl. Maar u kunt het nu ook anders doen. Pokon, u weet wel, van de kunstmest, heeft de Pokon Tekentool uitgebracht. Dat is goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een eigen droomtuin, want hiermee ontwerp je heel eenvoudig je eigen tuin met bijvoorbeeld verhoogde borders, gazon, moestuin en een plek voor de trampoline. En vervolgens bepaal je wat je zelf kunt en wilt doen, en wat een goede hovenier kan doen.>>

Als u echt uw tuin ingrijpend wilt veranderen of nieuw wilt laten aanleggen, is het logisch om daarvoor naar een bewezen goede hovenier of een prima tuinarchitect te gaan, zoals bijvoorbeeld ClassyLife-partner www.karaktertuinen.nl. Maar u kunt het nu ook anders doen. Pokon, u weet wel, van de kunstmest, heeft de Pokon Tekentool uitgebracht. Dat is goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een eigen droomtuin, want hiermee ontwerp je  heel eenvoudig je eigen tuin met bijvoorbeeld verhoogde borders, gazon, moestuin en een plek voor de trampoline. En vervolgens bepaal je wat je zelf kunt en wilt doen, en wat een goede hovenier kan doen.

Zelf ontwerpen
De tekentool wijst zich vanzelf. Je maakt een (gratis) account aan op Pokon.nl en kunt direct aan de slag. Je begint met de vorm en afmeting van je tuin. Daarna is het een kwestie van naar eigen smaak invullen. Sleep de diverse elementen (zoals tegels, tuinmeubels, vlonder of vijver) in het ontwerp en je droomtuin krijgt vorm. Elk element kun je eenvoudig aanpassen, verschuiven of verwijderen. Het ontwerp sla je op en kun je later opnieuw bewerken. Het is ook mogelijk om meerdere tuinontwerpen te maken.

Groen of grijs
Houd bij het ontwerpen wel rekening met de verhouding tussen groen en tegels. Hoe meer groen, hoe beter. Tijdens plensbuien wordt het regenwater dan goed opgenomen in de bodem en voorkom je waterplassen en overbelasting van de riolering. Pokon adviseert minimaal 60% groen in je tuin. De Pokon Tekentool berekent automatisch de verhouding tussen groen en grijs van jouw ontwerp.

Van droom tot werkelijkheid
Wil je je digitale droomtuin werkelijkheid maken? Je ontwerp kun je eenvoudig downloaden en uitprinten. Ga vervolgens naar een hovenier of tuincentrum met jouw tekening en zij helpen je graag om je tuindroom te verwezenlijken! Kijk voor meer informatie op www.pokon.nl.

Leave a Comment