Polo, het spel van mannen en vrouwen op kleine wendbare paarden, heeft het imago chique en duur te zijn. Wij werden benaderd door de super actieve en enthousiaste Brenda de Boer van Polo Club Midden-Nederland die dit jaar het eerste lustrum van de club viert en die graag wil onderstrepen dat dit imago echt niet klopt. OK, als je het spel op niveau wilt spelen en er een aantal poloponies op na wilt houden, is het kostbaar, maar het kan ook anders. Bovendien ligt het ook aan de club en aan de mensen om je heen of je het duur maakt of ook met minder budget bereikbaar houdt. Wij hebben wel wat met haar Polo Club Midden-Nederland in het Gelderse Putten, die behoorlijk ‘down to earth’ en erg actief is. Je kunt daar op een no-nonsense manier ervaren of polo iets voor jou is.  Het is een echte teamsport, bloedsnel en spelers omschrijven het vaak als een verslaving.>>

Polo, het spel van mannen en vrouwen op kleine wendbare paarden, heeft het imago chique en duur te zijn. Wij werden benaderd door de super actieve en enthousiaste Brenda de Boer van Polo Club Midden-Nederland die dit jaar het eerste lustrum van de club viert en die graag wil onderstrepen dat dit imago echt niet klopt. OK, als je het spel op niveau wilt spelen en er een aantal poloponies op na wilt houden, is het kostbaar, maar het kan ook anders. Bovendien ligt het ook aan de club en aan de mensen om je heen of je het duur maakt of ook met minder budget bereikbaar houdt. Wij hebben wel wat met haar Polo Club Midden-Nederland in het Gelderse Putten, die behoorlijk ‘down to earth’ en erg actief is. Je kunt daar op een no-nonsense manier ervaren of polo iets voor jou is.  Het is een echte teamsport, bloedsnel en spelers omschrijven het vaak als een verslaving.

Bij Polo Club Midden-Nederland worden introductielessen gegeven voor mensen die het wel eens wil proberen. Daarvoor is het uiteraard wel handig als je een basis paardrij-ervaring hebt en niet te groot bent, want de poloponies zijn rank en klein. Voor groepen is er ook een programma mogelijk met les op het houten paard en uitleg over de sport zonder daadwerkelijk te paard te hoeven gaan.

De Club organiseert activiteiten die uiteenlopen van lessen en buitenritten tot clinics en toernooien. Daarvoor gebruiken ze diverse locaties, van Putten tot Kootwijkerbroek en Groenekan. Het wedstrijdseizoen wordt gestart met een demo op Koningsdag (dit jaar in Groenekan) en één keer per jaar is er een groot publiekstoernooi op het wedstrijdveld in Putten waar toeschouwers kunnen komen kijken, tijdens de Polo & Country Fair. De Club besteedt veel aandacht aan beginnende spelers en heeft een actief trainingsprogramma voor starters. Ook in de winter geven ze introductielessen en organiseren ze buitenritten met polopaarden.

Polo is een fascinerende combinatie van paardensport, teamsport en balspel. Het is snel, vergt behendigheid en is spannend. Dit maakt het uitstekend geschikt als kijksport en enerverend om te beoefenen. Dat wilden wij maar even gezegd hebben.  Als gememoreerd zijn er op 1 en 2 september wedstrijden tijdens de jaarlijkse Polo & Country Fair, die op zich sowieso al een bezoek waard is. Dus… voor de agenda! Kijk voor meer informatie op www.poloclubmiddennederland.com

Agenda 2018
27 april – demo Koningsdag (Groenekan) open voor publiek

10-13 mei – polo clinics and Instructional Tournament (Putten-Vreeland)

14,15 juli – Salentein Cup (0-2) Putten

1,2 september – Polo & Country Fair (2-4) – Putten – open voor publiek

8,9 september – Instructional Tournament – Putten

Leave a Comment