In de aanloop naar de befaamde en belangrijke autotentoonstelling in Genève begin maart komt er de komende weken veel nieuws op ons af. Wie daarmee vroeg is, scoort meer aandacht. Vandaag hebben zowel Porsche als Jaguar nieuws voor u. Dat overigens al min of meer bekend was, maar nu dus officieel is bevestigd. Het gaat om de viercilinder Boxster en Boxster S in open en gesloten uitvoering, en om de dito ultra-krachtige Jaguar F-Type SVR.>>

 

718boxster1 (1)

In de aanloop naar de befaamde en belangrijke autotentoonstelling in Genève begin maart komt er de komende weken veel nieuws op ons af. Wie daarmee vroeg is, scoort meer aandacht. Vandaag hebben zowel Porsche als Jaguar nieuws voor u. Dat overigens al min of meer bekend was, maar nu dus officieel is bevestigd. Porsche-kenners weten al lang dat de Boxster en Cayman modellen feitelijk nog attractiever zijn dan de bekende 911, want minder kostbaar, razendsnel en voortreffelijk sturend. Van de Boxster, de meest betaalbare Porsche en een heel serieuze sportwagen, is er nu een nieuwe generatie. Deze nieuwe 718 Boxster en Boxster S met hun volledig nieuwe 4-cilinder boxermotoren (voor het eerst sinds de jaren ’60 were viercilinders…) zijn krachtiger en zuiniger dan hun voorgangers, namelijk 220 kW/300 pk of 257 kW/350 pk. Let wel, uit viercilinder motoren van 2.0 of 2.5 liter inhoud! De modellen zijn ook nog tot 13% zuiniger geworden. Ook de afstemming van het onderstel en nog krachtigere remmen dragen in de nieuwe modellen bij aan sportief rijplezier. Verder is het design herzien. Afgezien van de kofferklep, de voorruit en de softtop zijn alle carrosseriedelen nieuw. Van binnen springt een nieuw dashboard in het oog, met standaard het nieuwe Porsche Communication Management (PCM) met touchscreen opgenomen. De navigatiemodule is overigens optioneel. Dat dan weer wel…Een handgeschakelde 6-bak is standaard, een PDK-transmissie is optioneel. Prestaties: topsnelheid van resp. 275 en 285 km/u; acceleratie 0-100 km/u bij de Boxster S met PDK en optioneel Sport Chrono Pakket in 4,2 sec. De levering van de nieuwe Porsche 718 Boxster start begin mei, voor prijzen vanaf € 67.800,-. Ah en ja, de Boxsters zijn er uiteraard als coupé en convertible.

718boxster9

Nog sneller, wilder en ruiger, en duurder, is de nieuwe topversie van de Jaguar F-Type, de SVR. Er was al een bepaald niet trage F-Type R met V8-motor van 550 pk; de SVR Coupe en Convertible krijgen 575 pk en een koppel van 700 Nm. Topsnelheid voor de Coupe 322 km/u, acceleratie 0-100 km/u in 3,7 sec. Prijzen zijn nog niet bekend, wij denken zo rond de EUR 180.000,- voor de All wheel drive Coupe SVR.

57ryf02b5e8q_600

2017-Jaguar-F-Type-SVR-front-view-43

aody18gb5e9n_600

Jaguar-F-Type-SVR-06

 

Leave a Comment