Je gezondheid is een onzeker iets; je kunt maar zo iets onder de leden hebben zonder dat je het doorhebt. Ook als je je er bijvoorbeeld bewust van bent dat er een bepaalde erfelijke ziekte in je familie zit kun je soms flink wat onzekerheid ervaren. In dat geval kun je een professioneel preventief medisch onderzoek laten uitvoeren. In dit artikel lees je er meer over.

Radiologische scan als onderzoeksmethode

Als het gaat om het preventief onderzoeken zijn er diverse onderzoeksmethoden mogelijk. Een veel gebruikte onderzoeksmethode betreft een MRI scan. Dit is een radiologische scan die in diverse situaties heel effectief blijkt te zijn. Tijdens deze scan wordt jouw lichaam uitgebreid gescand. De beelden die met behulp van deze scan ontstaan kunnen de radioloog veel duidelijkheid geven. Op een MRI is doorgaans namelijk veel zichtbaar. Je moet hierbij denken aan spieren, maar ook weefsels kunnen met deze scan in beeld gebracht worden. Het is dan ook niet voor niets dat deze scan een veelgebruikte onderzoeksmethode is.

mri-scan-hoofd

Snel meer duidelijkheid 

Wanneer je in onzekerheid zit over je gezondheid wil je natuurlijk graag snel een oplossing. Maar zoals gezegd begint een oplossing altijd met het doen van onderzoek. Is het in jouw situatie raadzaam om een MRI te laten uitvoeren? Dan wil je uiteraard dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Hoe eerder de scan kan worden uitgevoerd, hoe eerder jij meer duidelijkheid hebt over je lichamelijke gezondheid. Maar helaas is de wachttijd in de reguliere gezondheidszorg voor dergelijke onderzoeken vaak lang. Gelukkig hoef jij hier niet op te gaan zitten wachten. Je kunt er namelijk gewoon voor kiezen om een MRI scan zonder verwijzing te laten uitvoeren. Zo kun je snel terecht op een moment dat het voor jou uitkomt, ideaal toch?

Overige effectieve onderzoeksmethoden

Radiologische onderzoeken zijn doorgaans heel effectief. Het is dan ook goed te verklaren dat er vaak voor deze onderzoeksmethode wordt gekozen. Maar ondanks de hoge effectiviteit van de scan is deze scan niet waterdicht. Er is veel op deze scan zichtbaar, maar lang niet altijd alles. In sommige gevallen is het daarom raadzaam om naast de scans ook andere onderzoeken te laten uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld ook een uitgebreid bloedonderzoek laten uitvoeren. Een bloedonderzoek wordt vaak gecombineerd met radiologische scans. Uit het bloed van de mens is namelijk simpelweg veel af te lezen. Een bloedonderzoek is daarom een goede aanvullende onderzoeksmethode op de MRI scans.

Leave a Comment