Tijdens gamescom kreeg ik ook een speelsessie van Dustborn te zien. Het was een hands-off live speelsessie met de ontwikkelaars, waarbij ik verschillende aspecten van de game te zien kreeg, met uitleg erbij. Ik was eerst erg sceptisch over deze game, maar nadat ik wat verschillende stukjes gameplay heb gezien, begrijp ik een stuk beter wat Dustborn voor game is. Er is zeker een doelgroep voor.

Dustborn gamescom preview2

Woorden doen geen pijn

Dustborn volgt het verhaal van Pax, een jongedame die samen met haar vrienden door een post-apocalyptisch Amerika reist om een speciaal pakketje aan de andere kant van het land af te leveren. De groep bestaat uit een viertal buitenbeentjes die door sommigen als woke propaganda gezien kan worden. Pax is namelijk een stoere donkere dame en zij wordt vergezeld door een donkere man, een non-binair persoon en een volslanke jongedame met vitiligo. Inclusiviteit is dus…

Lees verder bij gameliner.nl

Leave a Comment