Het aantal private leaserijders blijft al jaren stijgen. Voor veel mensen die wel in een nieuwe auto willen rijden, maar geen grote investering kunnen of willen doen is Private Lease een mooie optie. Ben jij ook toe aan een nieuwe auto en twijfel je tussen kopen of private lease? Dan zit je waarschijnlijk met vragen. In deze blog beantwoorden wij de 7 meestgestelde vragen over Private Lease.

1: Wat is het verschil tussen Private Lease en het kopen van een auto?

Een Private Lease auto huur je voor een vastgestelde periode. Hiervoor betaal je een vast bedrag per maand. De leasemaatschappij blijft eigenaar van de auto en is daarom ook verantwoordelijk voor verzekeringen en wegenbelasting, onderhoud, reparaties en vervangend vervoer bij onderhoud.

2: Welke kosten zijn inbegrepen in de maandelijkse betalingen?

De volgende kosten zijn bij de meeste aanbieders inbegrepen in de maandelijkse betalingen:

  • Onderhoud
  • Reparaties
  • Wegenbelasting
  • Verzekeringen
  • Afschrijving van de auto
  • Rente

Per leasemaatschappij kan dit verschillen, dus het is goed om dit van tevoren na te vragen.

3: Wat gebeurt er als ik de kilometerlimiet overschrijd?

hand-rijden-auto

In elk leasecontract is een maximaal aantal kilometers per jaar opgenomen. Rijd je meer dan dit vastgestelde aantal, dan worden er meestal extra kosten in rekening gebracht. Denk daarom van tevoren goed na over hoe je de auto wilt gebruiken.

4: Hoe lang duurt een private leasecontract?

De duur van een Private Leasecontract varieert meestal tussen 12 en 60 maanden. Hierbij geldt: hoe langer de looptijd van de leaseovereenkomst, hoe lager het maandtarief.

5: Wat gebeurt er als ik schade aan de leaseauto veroorzaak?

witte-seat-auto

Is de schade veroorzaakt door derden, dan ben je daarvoor verzekerd via de leasemaatschappij. Je hoeft de reparatiekosten in dat geval niet te betalen. Veroorzaak je zelf schade aan de auto, of aan de auto van iemand anders, dan zijn de reparatiekosten ook gedekt. Wel wordt er dan aanspraak gedaan op je eigen risico. De hoogte hiervan verschilt per aanbieder.

6: Zijn er extra kosten waar ik rekening mee moet houden bij private lease?

Ga je een privé auto leasen, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de brandstof, eventuele bekeuringen en eventuele schade die niet onder de verzekering valt.

7: Kan ik mijn leasecontract eerder beëindigen?

Vaak is het mogelijk om je leasecontract eerder te beëindigen, maar komen hier dan wel kosten bij kijken. Dit bedrag kan verschillen per leasemaatschappij en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de resterende looptijd van het contract en de afschrijvingskosten van de auto.

Leave a Comment