Proces automatisering is een must als u uw engineeringsproces wilt optimaliseren. EPLAN helpt bij de engineering van machines en installaties, van het totale ontwerp van sensoren en actuatoren tot en met de bijbehorende besturingscomponenten.

De engineering van machines en installaties is complex. Deadlines worden steeds strakker en de faalkosten steeds hoger. EPLAN helpt u uw ontwerpproces te automatiseren. Dat begint met het importeren van sensor- en actuatorlijsten. Uiteindelijk creëert u een volledig digitaal beeld van de schema’s en een digital twin voor de schakelkasttechniek. Deze fungeert als centrale informatiebron voor alle componenten en machinedata voor uw engineering- en productieafdelingen.

Modulaire productstructuur

eplan-productie-optimalisatie

De basis voor een succesvolle automatisering van uw engineeringsproces, vormt de structurering van herbruikbare functies, zoals varianten of opties. Deze functies worden beschreven in deelcircuits en centraal beheerd in macrobibliotheken. Met deze modulaire, functiegerichte productstructuur stelt u schema’s voor nieuwe opdrachten sneller samen. U genereert schema’s met behulp van dialoogbegeleiding of juist volledig op de achtergrond en volledig automatisch op het platform of via een webapplicatie. U vereenvoudigt workflows of voert met één klik automatisch meerdere acties achter elkaar uit.

Stap voor stap

Hoe werkt dat in de praktijk? Met EPLAN kunt u het ontwerpproces stap voor stap volledig digitaliseren. Zo optimaliseert u het ontwerpproces en verhoogt u uw engineeringsefficiëntie. We bieden hiervoor het concept ‘EPLAN Experience’ aan. EPLAN Experience geeft u de tools om uw engineeringsprocessen te vereenvoudigen en te versnellen. U doorloopt acht verschillende actievelden. Daarbij beslist u zelf met welk actieveld u begint en in welke volgorde u de velden doorloopt. U werkt in het tempo dat past bij uw organisatie. EPLAN Experience is geschikt voor iedere onderneming.

Leave a Comment