Het coronavirus heeft de hele wereld in rep en roer gebracht. Bars, winkels, clubs, scholen, musea en restaurants zijn gesloten. Kantoren zijn verlaten en de straten leeg. Of je nu in volledige quarantaine bent, thuis werkt of gewoon je sociale leven op een laag pitje zet, je zult de komende weken veel meer tijd binnenshuis gaan doorbrengen.

Maar in plaats van alleen maar Netflix en live nieuwsfeeds te volgen, zijn er tal van creatieve manieren waarop je deze tijd nuttig kunt gebruiken. In dit artikel bespreken we waardevolle dingen, die je kunt doen terwijl je thuis zit tijdens de coronacrisis.

1. Oefen je theorieexamen 

theorieexamen-afbeelding

Het auto theorie-examen is geen makkelijk examen en daarom kan je er maar beter nu de tijd voor nemen. Uit de praktijk blijkt dat ongeveer de helft de eerste keer slaagt voor het CBR theorie-examen (het CBR slagingspercentage voor het auto theorie-examen is: 44%. Bron CBR).

Tijdens de corona periode heb je hoogstwaarschijnlijk net even wat minder te doen en daarom kan je jezelf beter focussen op het theorieexamen. Bereid je goed voor en slaag in één keer! Je kunt bij het voorbereiden het beste beginnen met het leren van de auto theorie, zodat je vervolgens middels het maken van oefenexamens kunt controleren of je de theorie ook daadwerkelijk beheerst.

Op theorieexamenoefen.nl worden er theorie-examens aangeboden in pakketten van tien of twintig oefen theorie-examens. Alle oefen theorie-examens zijn te vergelijken met het echte examen van het CBR, want ze bevatten namelijk dezelfde soort vragen, niveau en het werkt precies hetzelfde als hoe het er bij het echte examen aan toe gaat. Check theorieexamenoefenen.nl om gratis theorie examen te oefenen en krijg direct de uitslag te zien. Ook zie je op deze pagina welke vragen je precies fout of goed beantwoord hebt. Auto theorie leren is helemaal niet moeilijk als je jezelf maar goed voorbereid!

2. Lees eindelijk dat boek, dat je al jaren op je plank hebt liggen eens uit

boekenkast

Laten we eerlijk zijn, de helft van de boeken op de boekenplank is nooit gelezen. Misschien lees je zo af en toe wat op een regenachtige dag. Nou, die regenachtige dag is dan nu aangebroken – lang leve het coronavirus! Het is het perfecte moment om een geweldige literaire ontdekking te doen, zonder zelfs maar van de bank te hoeven komen.

3. Quarantaine? Grote voorjaarsschoonmaak!

De lente is, met of zonder een wereldwijde pandemie, het moment om je appartement eens lekker schoon te maken. Gebruik de vrije tijd, die je nu hebt, om je kamers systematisch schoon te maken en zorg ervoor dat alles glanst. We kunnen niet garanderen dat dit alle coronakiemen zal vernietigen, maar het voelt geweldig goed om door een sprankelend appartement te lopen, vooral als je daar het grootste deel van je tijd gaat doorbrengen. Vergeet niet om ook de ramen te lappen!

4. Pak je was- en strijkgoed eens aan

was-kleding

Waarom zou je niet eens alle overhemden, blouses, handdoeken en beddengoed opnieuw wassen en strijken? Net opgevouwen zal het super bevredigend zijn om je frisse kleding netjes opgestapeld in je glanzende slaapkamer te zien liggen. Het zorgt voor een algeheel goed gevoel.

5. Ruim eens flink op

Zodra je je appartement een goede schoonmaakbeurt hebt gegeven, kun je beginnen met het opruimen van de kamers. Gooi alle troep die je niet nodig hebt weg. Je hebt tenslotte echt geen uitgerekte T-shirts en verouderde reisgidsen nodig. Of die verouderde dvd-speler. Cd’s, kleding, overtollig keukengerei en andere rommel kunnen eindelijk eens worden weggegooid. Wat niet regelrecht de prullenbak in gaat, kan later worden verkocht of worden weggegeven. Als je de spullen opslaat in een luchtdichte tas of in een verhuisdoos kun je ze laten liggen tot na de crisis en ze dan een nieuwe bestemming geven.

Leave a Comment