Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van een wekelijks bezorgde doos met alle ingrediënten voor enkele lekkere en gezonde maaltijden. Er schuilt wel enig kaf onder het koren, maar wij horen goede dingen over bijvoorbeeld www.mathijsmaaltijdbox.nl en over www.streekmolen.nl. Dat zijn kleine organisaties die echt bevlogen voor pure kwaliteit gaan. Streekmolen bezorgt haar kratten met verse gezonde groenten met nu onder andere raapstelen erin. U kunt ze ook gewoon bij de groentenboer kopen. Raapstelen zijn echt lekker, fris en knapperig in bijvoorbeeld een combinatie met gestampte aardappelen en spekjes. Wij kregen via Streekmolen een recept van Yvette de Jong voor een Raapstelentaart. Heerlijk!>>

Raapstelen

Trouwe lezers weten (hopelijk) inmiddels dat wij op vrijdag altijd een recept plaatsen van een lekker en niet te ingewikkeld gerecht voor het weekend. Maar soms komen er leuke dingen voorbij die deze regelmaat gewoon móeten doorbreken. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van een wekelijks bezorgde doos met alle ingrediënten voor enkele lekkere en gezonde maaltijden. Er schuilt wel enig kaf onder het koren, maar wij horen goede dingen over bijvoorbeeld www.mathijsmaaltijdbox.nl en over www.streekmolen.nl. Dat zijn kleine organisaties die echt bevlogen voor pure kwaliteit gaan en zo’n thuis bezorgde krat met goede dingen is natuurlijk super gemakkelijk. Streekmolen bezorgt vandaag en morgen haar kratten met verse gezonde groenten en daarin zitten onder andere raapstelen. Heeft u nog geen abonnement op zo’n box, dan kunt u ze ook gewoon bij de groentenboer kopen. Raapstelen zijn echt lekker, fris en knapperig in bijvoorbeeld een combinatie met gestampte aardappelen en spekjes. Nu kregen wij van streekmolen.nl een recept van Yvette de Jong voor een Raapstelentaart. Ons lijkt het heerlijk. Iets voor vanavond of morgenavond? Mooi glaasje wijn erbij en smikkelen maar. Daarover gesproken: wij zagen bij www.wijnig.nl een aanbieding van mix-dozen met hun meest populaire en betaalbare wijnen, voor heel strakke prijzen. De bezorging gaat altijd snel. Ook een idee, dus!

streekmolen

In huis hebben/halen:

250 gram raapsteeltjes

1 eetlepel olijfolie

5 plakjes hartige taartdeeg

75 gram katenspek

1 rode ui

1 teentje knoflook

50 gram jonge komijnekaas

2 eieren

75 gram crème fraîche

Maken:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Vet een springvorm in met een eetlepel olijfolie.

Beleg de bodem met de plakjes hartige taartdeeg.

Pel de rode ui en snijd er dunne ringen van.

Pel en pers het teentje knoflook.

Snijd de worteltjes van de raapsteeltjes. Was de raapsteeltjes en laat deze goed uitlekken.

Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin het katenspek tot het knapperig is.

Leg het gebakken katenspek in een kom en zet deze even aan de kant.

Bak in het vrijgekomen vet de ringen rode ui en het geperste teentje knoflook.

Voeg als de uienringen glazig zien, ¾ van de raapsteeltjes toe. Bak ze mee tot ze iets slinken. Doe het mengsel in de kom bij het katenspek.

Snijd de plakken komijnekaas in dunne reepjes. Klop de crème fraîche met de eieren los in een tweede kom. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Schenk het geheel in de springvorm.

Zet de springvorm in de oven en bak de taart in 40 minuten gaar.

Verdeel voor het serveren de overgebleven raapsteeltjes over de taart. Enjoy!

raapsteeltaart-3

Credits foto taart: www.etenuitdevolkstuin.nl

 

Leave a Comment