Het evenement behoort tot dè klassiekers op autosportgebied. Deze week staat het prinsdom Monaco centraal in de eigentijdse Rallye Monte-Carlo; volgende week spelen de klassieke rallyauto’s en hun team daar de hoofdrol. Nog een paar dagen en dan gaan voor de 21ste keer vanuit verschillende Europese steden zo’n driehonderd deelnemers aan de Rallye Monte-Carlo Historique van start. Precies drie dagen na afloop van de WK Rallye Monte-Carlo die op dit moment dus nog volop aan de gang is. Na afloop van het evenement komen wij er uiteraard via onze verslaggever Dick Schornagel nog op terug!>>

Het evenement behoort tot dè klassiekers op autosportgebied. Deze week staat het prinsdom Monaco centraal in de eigentijdse Rallye Monte-Carlo; volgende week spelen de klassieke rallyauto’s en hun team daar de hoofdrol. Nog een paar dagen en dan gaan voor de 21ste keer vanuit verschillende Europese steden zo’n driehonderd deelnemers aan de Rallye Monte-Carlo Historique van start. Precies drie dagen na afloop van de WK Rallye Monte-Carlo die op dit moment dus nog volop aan de gang is.

Toppers in de actuele Rallye Monte-Carlo 2018

De Rallye Monte-Carlo die al sinds 1911 wordt verreden, was volgens de traditie een sterrally; de historische variant maakt daarop geen uitzondering. Dat houdt in dat er vanuit een aantal Europese steden wordt gestart; het eindpunt is voor alle deelnemers uiteraard steevast het vorstendom Monaco. Door een wijziging van het reglement is de officiële WK Rally al vele jaren geen sterrally meer, maar de historische variant is dat dus nog wel. De startplaatsen die af en toe wat variëren zijn dit jaar Oslo, Glasgow, Reims, Bad Homburg en Barcelona. In de eerste twee steden starten de deelnemers vanwege de  afstand een dag eerder. De équipes ontmoeten elkaar voor het eerst in de Franse stad Valence, waarna van daaruit de route naar het eindpunt, via een aantal tijdtrajecten, verder gezamenlijk wordt afgelegd.

De voor ons dichtstbijzijnde startplaats is de Duitse ‘Kurstad’ Bad Homburg (in de Taunus) en wie daar zin in heeft, zou er vrijdag 2 februari, of liever de donderdag ervoor, naartoe moeten rijden. Er starten vanaf 14 uur op die dag 71 équipes op het plein voor het Kurhaus. De deelnemende auto’s met bouwjaren van 1955 tot 1980, leggen de eerste etappe die voor hen 1.200 km lang zal zijn, deels af over openbare en deels op afgesloten wegen. Onderweg naar het eindpunt, worden diverse tijdroutes gereden in onder meer de ijskoude Ardeche en door de Haute Alpes. De uiteindelijke finish is woensdag 7 februari bij de haven van Monte Carlo, na de zogenaamde ‘Nacht van de Lange Messen’ over onder andere de beroemde Col de Turini. De startplaats aanstaande vrijdag in Bad Homburg die om 12 uur opengaat, is vrij toegankelijk voor publiek, en in de voorgaande jaren was het daar altijd een gezellige boel.
Na afloop van het evenement komen wij er uiteraard via onze verslaggever Dick Schornagel nog op terug!

Leave a Comment