Courgettecake

Bij ClassyLife zijn wij fan van www.verseoogst.nl, dé website over groente en fruit, met verhalen van telers, recepten, culinaire ontdekkingen enzovoorts. De partij erachter is The Greenery die er uiteraard belang bij heeft dat wij met z’n alleen meer van hun producten eten, maar dat is voor u en ons niet minder groot. Groente en fruit zijn immers gezond en nu er steeds meer mensen helemaal of deels vleesloos eten, is nog meer aandacht voor groente alleen maar terecht.

Zij plaatsen als gezegd nogal wat recepten op hun website en daarmee zijn ze – in alle eerlijkheid- minder vervelend dan de vele meisjes met receptenblogs die erg graag willen dat je hun creaties op social media deelt (want ze willen allemaal bekend worden ) maar die meteen met advocaten dreigen als je dat ook op een site als ClassyLife doet. Dom. Verse Oogst vindt het leuk als wij hun informatie met onze lezers delen, als wij maar bronvermelding toepassen. Dat doen wij altijd, en nu extra graag. Hadden wij u al verteld dat wij fan zijn? Oh ja, op hun site kunt u zich opgeven voor hun nieuwsbrieven. Doen. Dan kunnen wij u wellicht niet meer verrassen, maar u eet er des te lekkerder en gezonder door.

Goed, een heel verhaal als inleiding naar een in onze ogen erg leuk recept. Courgette is niet onze meest geliefde groente, en dus worden ze hier weleens een beetje oud. Niet weggooien dan, nóóit groente weggooien, maar er een andere bestemming aan geven. In dit geval maak je er met een beetje voorbereiding en even wachten een bijzonder bijgerecht van. Probeer maar eens! Zo vinden wij het ook lekker!

Ingrediënten voor 4 personen

2 courgettes

260 gram witte bloem

1 theelepel bakpoeder

120 gram boter

100 gram olijven zonder pit

5 eetlepels zonnebloemolie

1 vanillestokje

zout

2 eieren

120 gram basterdsuiker

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 ºC.

Smelt de boter. Vet de cakevorm in en leg er bakpapier in.

Rasp de courgette grof en snij de olijven fijn.

Koken

Meng bloem, een snufje zout en bakpoeder goed door elkaar.

Klop de eieren schuimig met de suiker.

Halveer een vanillestokje in de lengte, schraap de inhoud eruit.

Meng de inhoud van het vanillestokje, courgette en olie door de eieren en spatel het bloemmengsel erdoor.

Roer de olijven en eventueel wat zonnebloempitjes door het beslag en schenk in de ingevette cakevorm.

Bak de cake in de oven in circa 60 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en haal de cake uit de vorm.

Recept en foto: www.verseoogst.nl

 

You must be logged in to post a comment