Het nieuws sloeg in als een bom. Verschillende autofabrikanten hebben de testresultaten van hun dieselauto’s gemanipuleerd om te voldoen aan de strenge emissienormen. Echter, in werkelijkheid stoten deze dieselauto’s veel meer schadelijke stoffen uit dan wettelijk is toegestaan. Dit schandaal, beter bekend als ‘Dieselgate’, heeft niet alleen de betrouwbaarheid van deze fabrikanten in twijfel getrokken, maar heeft ook de waarde van dieselauto’s doen dalen en hun verkoop bemoeilijkt. Als autobezitter vraagt u zich waarschijnlijk af: “Wat betekent dit voor mij?” en “Heb ik recht op schadevergoeding?” In dit artikel leggen we het uit.

De Impact van Dieselgate:

Dieselgate heeft een directe impact gehad op de waardering en de verkoopprijs van dieselauto’s. Na het schandaal daalde de vraag naar dieselauto’s sterk, waardoor de restwaarde van deze auto’s aanzienlijk daalde. Het resultaat is dat eigenaren van dieselauto’s nu met auto’s zitten die minder waard zijn dan ze hadden verwacht, en moeilijker te verkopen zijn.

Recht op Schadevergoeding:

laptop-werken-koffie

Door de manipulatie van de fabrikant heb je als eigenaar van een dieselauto waarschijnlijk te veel betaald voor je auto. Dit is waar het recht op schadevergoeding om de hoek komt kijken. Als eigenaar van een dieselauto kom je mogelijk in aanmerking voor een diesel claim als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  1. Je bent of was eigenaar van een dieselauto van de merken Renault, Opel, Peugeot, Citroën, Mercedes, Dacia of DS.
  2. Je leaset of hebt een dieselauto geleaset van deze merken.
  3. Jouw dieselauto is gebouwd tussen september 2009 en september 2019.
  4. Jouw dieselauto is in Nederland verkocht, in Nederland geïmporteerd en/of heeft gedurende de relevante periode in Nederland bij de RDW geregistreerd gestaan;
  5. Je doet een aanmelding voor schadevergoeding.

Hoe Claim je jouw Schadevergoeding?

Het indienen van een schadeclaim hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als je voldoet aan de bovengenoemde criteria, kun je terecht bij Emission Claim om je claim in te dienen. Ze hebben een eenvoudig proces opgezet waarmee je je kunt aanmelden voor een schadevergoeding.

Conclusie

Dieselgate heeft de auto-industrie op zijn kop gezet en heeft vele autobezitters getroffen. Het is belangrijk dat eigenaren van dieselauto’s zich bewust zijn van hun rechten en weten hoe ze een schadevergoeding kunnen claimen. Door een claim in te dienen, kun je de fabrikant aansprakelijk stellen voor hun acties en een deel van je verliezen terugkrijgen.

Leave a Comment