Je ziet steeds vaker dat mensen in blokhutten gaan wonen en deze houten huizen zijn daarom populairder dan ooit. Vroeger waren blokhutten slechts vakantiewoningen, maar tegenwoordig kan een blokhut ook gewoon als hoofdverblijf dienen. Maar waarom zijn blokhutten zo in opkomst en waarom is het tegenwoordig toch zo populair?

Bekijk in dit artikel enkele van de belangrijkste redenen waarom je, hetzij als hoofdverblijfplaats of voor investeringen in onroerend goed, een blokhut zou moeten kopen:

1. Energiezuinig

blokhut-tuin

Credits: BlokhuttenOutlet

Een blokhut van BlokhuttenOutlet is één van de meest energiezuinige woningen omdat hout van nature isolerende eigenschappen heeft. Zo blijft je huis in de zomer of op warme dagen lekker koel en juist warm als de temperatuur in de winter of andere koude maanden van het jaar daalt. Massieve houtblokken hebben een inherente thermische massa, zodat je je energieverbruik kunt verminderen en je elektriciteitsrekening kunt verlagen. Een blokhut vereist, om te kunnen profiteren van het vermogen om de binnentemperatuur te regelen en op lange termijn energie te besparen, wel zorgvuldige bouwtechnieken. Over het algemeen kun je het gebruik van je HVAC-systeem in houten huizen meer minimaliseren dan in andere soorten woningen.

2. Economische vrijheid

Als je een blokhut koopt, heb je veel meer financiële vrijheid. Blokhutten zijn in vergelijking met betonnen of bakstenen huizen veel goedkoper. Je vindt een breed scala aan houten huizen, die betaalbaar zijn en die zeker binnen je budget vallen. Geniet van het voordeel dat je vrij bent van schulden en andere financiële verplichtingen en beperkingen. Kleinere en eenvoudigere blokhutten zijn praktisch en geven je op allerlei manieren vrijheid. De vrijheid, die je kunt hebben als je in een blokhut woont, is precies de reden waarom steeds meer mensen voor deze woonoptie kiezen. Het is een populaire keuze onder gepensioneerden en zelfs van jonge professionals, die de druk van de moderne wereld beu zijn.

3. Vakmanschap

wit-blokhut

Credits: BlokhuttenOutlet

De constructie van een blokhut vereist zorgvuldige en nauwkeurige technieken. Je kunt ook een breed scala aan houten huizen vinden met unieke kenmerken en handgemaakte details. Er zijn onder meer aangepaste kasten, balken, palen en metselwerk. Je kunt een blokhut helemaal nieuw kopen of bouwen en het als je eigen meesterwerk beschouwen. Je droomhuisje geeft je zeker een gevoel van voldoening, vooral als jij degene bent die het zelf heeft gebouwd.

4. Duurzaamheid en levensduur

Met de juiste onderhouds- en constructietechnieken kan een blokhut generaties lang meegaan. Je houten huis kan mogelijk worden doorgegeven aan je kinderen. Duurzame blokhutten gebruiken sterke en duurzame houtsoorten en er zijn, afhankelijk van je eigen behoeften en voorkeuren, talloze houtsoorten om uit te kiezen. Tegenwoordig zijn er zelfs houtbehandelingen, die je blokhut extra duurzaam en resistent kunnen maken tegen rot en andere schade door weersomstandigheden.

5. Eenvoudig te onderhouden

houten-overkapping

BlokhuttenOutlet

Een blokhut heeft niet al te veel onderhoud nodig en het inspecteren van het huis op mogelijke problemen is echt een eitje. Je kunt zo nu en dan een eenvoudige inspectie uitvoeren, zodat je mogelijke problemen zoals schimmel- of insectenplagen snel kunt opmerken. Hout vertoont onmiddellijk tekenen van deze problemen. Bovendien kun je je blokhut in eerste instantie laten behandelen met een formule, die schimmel en meeldauw afstoot.

Leave a Comment