Het is misschien voor degenen die nog geen boot hebben moeilijk te begrijpen waarom het zo leuk kan zijn om er een te bezitten. Heb jij nog geen eigen boot? Zo nee, dan kun je middels dit artikel kennismaken met vijf onbetwistbare wetenschappelijke feiten, die uitleggen waarom je snel een nieuwe boot zou moeten gaan kopen.

1. Op alle fronten een goede investering

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn boten, sloepen en tenders bij nader inzicht op vele gebieden eigenlijk een uitstekende investering. Hoe meer tijd je doorbrengt op het water, hoe meer ontspannen en rustig je wordt, waardoor je geest en lichaam worden versterkt. In feite is varen één van die weinige bekende activiteiten waarvan is bewezen dat ze op een natuurlijke manier je levensduur kunnen verlengen. Voor elke 10 uur, die je hebt doorgebracht op een boot, verlengt je leven met ongeveer 1,3 minuten maal de vierkantswortel van de lengte van je boot, gedeeld door balk. Zo wordt je vermogen om te kunnen werken uitgebreid en dat betaalt zich, als het gaat om je boot, de kosten voor een ligplaats, de brandstofkosten en het onderhoud, uiteindelijk uit. Als je je boot gebruikt om te vissen, voeg dan het gemiddelde aantal worpen per reis gedeeld door het bedrag dat je aan aas uitgeeft, minus het aantal keren dat je jezelf vast haakt.

2. Het zorgt voor een hechte band met je gezin

zeilboot-griekenland

Varen helpt een gezin dichter bij elkaar te brengen. Wil je meer tijd doorbrengen met je tiener, die is geobsedeerd door de telefoon? Moeten jij, je partner en je kinderen leren samenwerken als een team? Ben je op zoek naar een manier om het contact met je broer of je zus te verbeteren? Varen kan je bij al deze dingen helpen. Al was het maar omdat je samen tijd in een gebied doorbrengt, dat net iets groter is dan een badkuip.

3. Goed voor het milieu

We weten allemaal dat motorboten fossiele brandstoffen uitstoten, maar door eigenaar te worden van een boot help je de aarde toch op verschillende manieren. Glasvezelhars bevat allerlei schadelijke chemicaliën, zoals styreen, methyl ethyl ketone en uranium. Door dit hardnekkige spul in de romp van een boot te laten uitharden, wordt het opgesloten in een solide vorm en kan het niet langer schade aan het milieu toebrengen. Dus geld uitgeven aan een boot geeft wetenschappers en scheepsbouwers het initiatief dat ze nodig hebben om die chemicaliën verzamelen en ze in boten te veranderen.

4. Geeft roem

bird's-eye photography of white boat

Zodra je een boot koopt, zul je net als Johnny Depp, Billy Joel en Alan Jackson en nog vele andere beroemde booteigenaren, waaronder Tiger Woods, Martha Stewart, Dennis Rodman en George H.W. Struik bij het groepje mensen met een boot horen. Als mede-booteigenaren druppelt hun bekendheid via een speciaal soort nautische osmose naar je toe. Serieus. Dat beloven we.

5. Zorgt voor genot

Varen geeft ons een gezond gevoel voor humor. (Deze vijf redenen zijn daar het bewijs van.) Want hoe kunnen we nu niet om onszelf lachen, na de helft van onze jaarsalarissen te hebben uitgegeven aan een item dat geen inkomsten oplevert en al onze vrije tijd opslokt?

Vertrouw ons maar want ook jij zult ooit besmet met het virus raken. Omdat er namelijk geen toegewijde schipper is, die zich het leven op het droge kan voorstellen, want zo dol zijn wij erop.

Leave a Comment