Borstvergroting blijft een van de meest populaire cosmetische ingrepen. Hoewel er tal van voordelen zijn aan borstvergroting procedures, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jij je om de juiste redenen aanmeldt. Voor veel vrouwen kunnen er verschillende redenen zijn waarom ze een borstvergroting overwegen, maar elk van deze moet voortkomen uit hun eigen persoonlijke behoeften en doelen, in plaats van te worden beïnvloed door anderen. Als gevolg hiervan zal elke vrouw iets andere redenen hebben om borstimplantaten te kiezen die uniek zijn voor haar persoonlijke voorkeuren en omstandigheden.

Kies een cosmetisch chirurg bij wie jij je op je gemak voelt om jouw motivatie voor het krijgen van borstimplantaten te bespreken, evenals je specifieke doelen voor je uiteindelijke resultaten. Kijk ook eens naar een borstvergroting België aangezien daar ook veel goede cosmetische chirurgen te vinden zijn.

Hier zijn slechts enkele van de meest voorkomende redenen waarom vrouwen voor borstvergroting kiezen, evenals enkele tips om je te helpen beslissen of deze procedure geschikt voor je is.

1. Om een ​​meer gewenste tepelhofvorm of -grootte te bereiken

groene-bikini-vrouw

Veel mensen realiseren zich vaak niet dat jouw cosmetisch chirurg door middel van borstvergroting ook de grootte en vorm van je tepelhof kan aanpakken (het gepigmenteerde deel van de huid rond je tepel). Sommige vrouwen vinden dat zeer grote tepelhoven te groot lijken en niet in verhouding staan ​​tot de grootte van hun borsten, of asymmetrisch zijn geplaatst en zo een onevenwichtig uiterlijk creëren.

Als het veranderen van het uiterlijk of de verhoudingen van je tepelhof een van je doelen is voor jouw borstvergroting, bespreek dit dan met je cosmetisch chirurg tijdens jouw consult. Er zijn verschillende opties voor borstvergroting die van invloed kunnen zijn op je uiteindelijke resultaten. Jouw cosmetisch chirurg zal je bij elk van deze beslissingen begeleiden op basis van je individuele behoeften.

In sommige gevallen kan een borstlift worden gecombineerd met jouw borstvergroting om een ​​hogere tepelplaatsing te bereiken. Om een ​​periareolaire incisie te maken, zal jouw cosmetisch chirurg zorgvuldig de omtrek van je tepelhof volgen in een halve cirkel, meestal rond de onderste helft. Door deze incisie heeft hij of zij gemakkelijk toegang tot de borstzak om je implantaten in te brengen, en om overtollig weefsel te verwijderen dat de indruk zou kunnen wekken van te grote of gezwollen tepelhof.

Houd er rekening mee dat dit type incisie misschien niet de beste keuze is voor vrouwen die in de toekomst borstvoeding willen geven, dus je moet voorafgaand aan jouw procedure met jouw cosmetisch chirurg overleggen om deze opties in detail met je te bespreken.

2. De borsten zijn nooit volledig ontwikkeld

Voor sommige vrouwen lijken hun borsten nooit volledig te zijn ontwikkeld, wat resulteert in onevenredig kleine borsten in verhouding tot de rest van hun lichaam. Dit is eigenlijk een medische aandoening die bekend staat als micromastia, ook wel hypomastia genoemd. Waarbij de borsten van een vrouw zich niet ontwikkelen zoals ze zouden moeten tijdens de puberteit. Omdat de borsten van de meeste vrouwen zich enigszins asymmetrisch ontwikkelen, kan deze aandoening beide borsten redelijk gelijk treffen, of kan de ene borst aanzienlijk groter zijn dan de andere.

In veel gevallen wordt micromastia veroorzaakt door genetica, hoewel het kan worden verworven als gevolg van trauma, chirurgie of blootstelling aan straling in de kindertijd. In beide gevallen kan een borstvergroting een uitstekende oplossing zijn om je niet alleen meer volume te geven, maar ook om een ​​evenwichtiger silhouet en gladdere, natuurlijker uitziende lichaamsverhoudingen te creëren.

3. Er jonger uitzien en voelen

Als onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces begint de hoeveelheid collageen en elastine in onze huid af te nemen, wat, in combinatie met de effecten van de zwaartekracht, kan leiden tot slappe borsten. Daarom kiezen veel vrouwen ervoor om een ​​borstlift of een gecombineerde borstlift met implantaten te laten doen, zodat ze er jonger en frisser uit gaan zien en voelen. De borstvergroting kosten zijn het voor de meeste vrouwen meer dan waard.

Een veel voorkomende misvatting over borstvergroting is dat vrouwen ouder dan een bepaalde leeftijd geen goede kandidaten meer zijn voor deze procedure. Dit is echter niet waar. Meer nog dan leeftijd zijn je algehele gezondheid en conditie een van de belangrijkste factoren bij het bepalen of een borstlift of -vergroting de juiste keuze voor je kan zijn.

Vrouwen van vrijwel elke leeftijd kunnen baat hebben bij een borstoperatie zoals een lift of vergroting.

Een 50-jarige vrouw kan bijvoorbeeld heel goed in een betere fysieke conditie zijn dan een 20-jarige vrouw, waardoor de eerste een uitstekende kandidaat is voor een borstlift of -vergroting. Tijdens je consult zal je cosmetisch chirurg een gedetailleerde beoordeling geven van je lichamelijke gezondheid, evenals je unieke behoeften, om te helpen bepalen of je baat zou kunnen hebben bij een borstoperatie.

4. Kleding beter laten passen

bh-kleding

Om verschillende redenen vinden sommige vrouwen dat hun kleding gewoon niet goed op hun borst ligt, of dat ze geen beha of badpak kunnen vinden die precies goed past. Dit kan te wijten zijn aan asymmetrie of borsten die te groot of te klein lijken voor de rest van je lichaam. Wat de reden ook is, oncomfortabele en onflatteuze kleding kan de oorzaak zijn van constante gevoelens van zelfbewustzijn en zelfs een slecht lichaamsbeeld.

Als dit voor jou het geval is, kan een borstvergroting helpen om asymmetrische of ongebalanceerde borsten te verbeteren, zodat je kleding niet alleen comfortabel zit, maar ook jouw rondingen accentueert en je helpt om er geweldig uit te zien.

Voor vrouwen die op tijd borstimplantaten willen krijgen om volop van de zomer te genieten en hun nieuwe strandlichaam te debuteren, raadpleeg jouw cosmetisch chirurg over de beste tijd om je procedure te plannen. Over het algemeen duurt het ongeveer een week van rust en herstel voordat je kunt verwachten dat je jouw normale dagelijkse activiteiten weer kunt hervatten, maar het kan enkele maanden duren voordat jouw definitieve resultaten zichtbaar worden.

5. Om een ​​rondere, vollere look te krijgen

Zelfs als je borsten zich normaal hebben ontwikkeld, wil je misschien nog steeds een vollere, rondere look en jouw natuurlijke proporties behouden. Hier komt de vaardigheid van een ervaren cosmetisch chirurg om de hoek kijken, omdat implantaten die te groot zijn voor jouw frame er onevenwichtig en onnatuurlijk uit zullen zien. Aan de andere kant, als je samen met je cosmetisch chirurg werkt om de perfecte maat voor jouw lichaamsvorm en -type te kiezen, kan je de vollere look bereiken die je wilt zonder “nep” te lijken.

Er zijn nogal wat factoren die de juiste maat implantaat voor je kunnen beïnvloeden, waaronder jouw unieke anatomie, lichaamsverhoudingen en de hoeveelheid natuurlijk borstweefsel. Jouw cosmetisch chirurg zal hiermee, samen met je specifieke behoeften en doelen, rekening houden bij het aanbevelen van het beste implantaatvolume.

6. Na veel gewichtsverlies

Nadat ze een aanzienlijke hoeveelheid gewicht hebben verloren, merken veel vrouwen dat de grootte of positie van hun borsten niet zo vol en parmantig is als voorheen. Jouw cosmetisch chirurg zal waarschijnlijk een combinatie van borstlift en -vergroting aanbevelen om overtollig of los weefsel te verwijderen en strakker te maken, terwijl ook de grootte en verhoudingen van je borsten worden vergroot.

Een van de vele voordelen van een borstlift met implantaten is dat het technisch gezien twee procedures zijn die in één zijn gecombineerd, wat betekent dat je de hersteltijd halveert en al na één operatie je volledige resultaten kunt zien.

Het combineren van een borstlift met een borstvergroting kan je helpen om de gladde, strakke contouren te krijgen die je wenst na een enorm gewichtsverlies.

Andere veel voorkomende cosmetische ingrepen na aanzienlijk gewichtsverlies zijn onder meer buikwandcorrectie, liposuctie en andere lichaamscontouringsprocedures zoals arm- en dijbeenliften. Wanneer je meerdere procedures overweegt na gewichtsverlies, werk dan samen met je cosmetisch chirurg om een ​​chirurgisch plan en tijdlijn voor uw uiteindelijke resultaten te ontwerpen.

7. Na zwangerschap

melkfles-kind

Zwangerschap kan gepaard gaan met zoveel prachtige nieuwe ervaringen, maar helaas kan het ook een verscheidenheid aan veranderingen in je lichaam met zich meebrengen. Een dergelijke verandering die vaak volgt op zwangerschap en borstvoeding, zijn slappe of hangende borsten die kleiner kunnen lijken als je klaar bent met borstvoeding geven. Om deze reden kiezen veel moeders voor een borstlift of een combinatie van borstlift en -vergroting om hen te helpen hun pre-babylichaam terug te krijgen en zich meer als zichzelf te voelen.

Naast veranderingen in de vorm of grootte van hun borsten, kunnen veel vrouwen na een zwangerschap ook last hebben van verslapte of overtollige huid en spierweefsel in de buikstreek. Als dit voor jou het geval is, kun je overwegen om een ​​mommy make-over te laten doen. Deze procedure is eigenlijk een combinatie van een aantal andere procedures die tegelijkertijd worden uitgevoerd om je herstel- en operatietijd te verkorten, terwijl je de uitgebreide resultaten krijgt waarnaar je op zoek bent.

Een van de meest voorkomende procedures voor een make-over zijn een borstvergroting of -lift, een buikwandcorrectie en liposuctie.

Houd er echter rekening mee dat als je van plan bent meer kinderen te krijgen, je misschien wilt wachten met het plannen van jouw make-over of borstvergroting. Anders kan het zijn dat je na een toekomstige zwangerschap een nieuwe operatie nodig hebt.

8. Na een borstamputatie gehad

Vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan om borstkanker te behandelen of om andere medische redenen, zoeken vaak naar borstvergrotings- of reconstructieprocedures om het normale uiterlijk van hun lichaam te herstellen. Dit kan een enorme impact hebben op hun zelfrespect, lichaamsbeeld en zelfs hun kwaliteit van leven.

Als je een borstoperatie overweegt na een borstamputatie, kies dan zorgvuldig een cosmetisch chirurg met ervaring in het uitvoeren van dit soort procedures. Zoek naar referenties zoals uitgebreide medische scholing, lidmaatschappen van geaccrediteerde medische verenigingen en foto’s van voor en na en aanbevelingen van eerdere klanten om je te helpen de juiste keuze te maken bij het kiezen van een cosmetisch chirurg. Je moet je ook op je gemak voelen om jouw behoeften met hem of haar te bespreken, zodat je soepele, mooie resultaten kunt bereiken die je een verjongd en zelfverzekerd gevoel geven.

9. Om je zelfrespect te vergroten

Als je niet tevreden bent met de grootte, vorm of natuurlijke verhoudingen van je borsten, kan jij je onzeker voelen. Borstvergroting en andere soortgelijke cosmetische ingrepen zijn in verband gebracht met een aanzienlijke verbetering van het zelfrespect, waardoor dit een van de meest voorkomende redenen is waarom vrouwen ervoor kiezen om borstimplantaten te krijgen.

Dit wil niet zeggen dat elke vrouw die kiest voor een borstoperatie een laag zelfbeeld heeft, maar dat zelfs zelfverzekerde vrouwen kunnen genieten van een verbetering van hun zelfbeeld na een borstvergroting.

Het is ook belangrijk op te merken dat, hoewel borstvergroting je absoluut kan helpen om een ​​hernieuwd gevoel van zelfvertrouwen te krijgen en een positiever lichaamsbeeld te vormen, het geen onderliggende psychologische problemen kan oplossen die een laag zelfbeeld kunnen veroorzaken. Om deze reden kan een open en eerlijk gesprek met je cosmetisch chirurg over je motivatie voor borstvergroting je helpen beslissen of deze procedure geschikt is voor jou in je huidige levensfase.

10. Om asymmetrie aan te pakken

dames-badmode

Het is waar dat de meeste borsten zich enigszins asymmetrisch ontwikkelen. In feite is het bijna onmogelijk dat twee borsten exact dezelfde grootte en vorm hebben. Hoewel dit verschil voor sommige vrouwen misschien maar klein en daarom onmerkbaar is, kan dit verschil in grootte of vorm voor anderen veel groter zijn en daarom een ​​reden zijn voor een borstvergroting. Milde tot matige borstasymmetrie kan een scheve look creëren en het moeilijk maken om beha’s, badpakken en overhemden te kopen die goed passen. Als je niet tevreden bent over de asymmetrie van je borsten, kan een ervaren cosmetisch chirurg borstimplantaten gebruiken om een ​​evenwichtiger uiterlijk te creëren.

Leave a Comment