Veel mensen denken dat ze te laat zijn om in crypto te investeren en dat het geld allemaal al is verdiend. Ze konden het echter niet meer bij het verkeerde eind hebben. De markt voor cryptocurrency is nog nooit zo populair geweest en daarom investeren nu zoveel jonge mensen erin. Er is met cryptocurrency en blockchain-technologie veel geld te verdienen, zolang er maar correct wordt geïnvesteerd.

Hoewel er veel dingen zijn, die je over crypto zo moet weten voordat je investeert, zou het je er niet van moeten weerhouden om te investeren. In feite zijn er veel redenen waarom je nu in crypto zou moeten investeren!

1. Het is niet ‘te laat’

bitcoin-munt

Eén van de problemen, die mensen over het investeren in cryptocurrencies horen, is dat ze ‘te laat’ zijn of ‘de boot hebben gemist’. Dit is gewoon niet waar. Het is onwaarschijnlijk dat Bitcoin zoals in de afgelopen acht jaar 20.000 keer in waarde zal stijgen (voordat het aanzienlijk terugliep), maar als je nu in cryptovaluta investeert, ben je nog steeds één van de eerste investeerders.

Cryptocurrencies hebben nog een lange weg te gaan, maar naarmate de acceptatie toeneemt en mensen beseffen dat ze een blijvertje zijn, zal hun waarde toenemen. Het feit dat je niet elke ochtend 30% stijgingen in jouw wallet zult zien, wil nog niet zeggen dat je te laat bent – het betekent zelfs dat je op het juiste moment belegt. Koop bitcoin wel alleen als je het echt kan missen.

2. De cryptobubbel is al gebarsten

Veel mensen beweerden in het vierde kwartaal van 2017 dat de bijna exponentiële groei van de waarde van Bitcoin en andere altcoins onhoudbaar was. Uiteindelijk was het dat ook zo. Het hele jaar door hebben we echter een sterke correctie gezien, gevolgd door een periode van langzame stabilisatie.

De handelsactiviteiten zijn voorspelbaarder geworden, beleggers zijn veel voorzichtiger geworden en de regelgeving is iets duidelijker. Investeren in cryptocurrencies is nu een veel veiligere gok dan in het vierde kwartaal van 2017. Zelfs als jouw winsten niet zo snel of opwindend zullen zijn, is de kans dat je na het kopen van Bitcoin een enorm verlies krijgt, echt veel kleiner.

3. Blockchain is een blijvertje

bitcoin-goud

Als het je inmiddels niet duidelijk is dat blockchain een blijvertje is, dan is investeren in crypto misschien ook niets voor jou. Veel van de projecten, die we tegenwoordig zien, zullen verdwijnen omdat ze geen werkend product bieden of dat ze een werkend product bieden dat niet in de praktijk kan worden toegepast. Er zijn echter veel blockchain-projecten die tegenwoordig bestaan en die waarschijnlijk ook zullen blijven. Financiële instellingen raken ook steeds meer betrokken en dat is natuurlijk goed nieuws! Wat is bitcoin eigenlijk precies? Daarover kan je op het internet genoeg vinden.

Blockchain-technologie heeft in de echte wereld zoveel toepassingen waar het buitengewoon nuttig zou kunnen zijn. Omdat we echter aan het begin van de acceptatie van blockchain als een nuttige technologie staan, is het belangrijk om te onthouden dat niet alle projecten succesvol zullen zijn.

4. Laag kopen en hoog verkopen is bij elke investering belangrijk

Hoewel het voor de hand liggend klinkt om laag te kopen en hoog te verkopen, laten veel mensen hun emoties in de weg staan bij het investeren in crypto. Voor degenen, die eind 2017 tijdens de ‘Crypto Rush’ op de markt kwamen, is dit simpele stukje logica nog steeds moeilijk te accepteren.

De prijzen zijn echter gedaald en gestabiliseerd, dus nu investeren zou veel veiliger zijn dan toen. Het is natuurlijk nog steeds een risico, maar wel veel minder. De prijzen dalen misschien nog meer, maar ze zullen niet meer met hetzelfde percentage dalen als gedurende dat jaar – althans niet voor de serieuze projecten. Neem de tip van de jongens op Wall Street maar aan, ze verdienen geen geld door hoog te kopen en laag te verkopen!

5. Er zijn geen ‘weak hands’ meer op de cryptomarkt

bitcoin-toetsenbord

Sinds de enorme bull-run en de daaropvolgende crash, de correctie en de stabilisatie in de afgelopen twaalf maanden zijn de cryptocurrency-markt en de typische cryptocurrency-investeerders veranderd. Eén van de grootste problemen van de bull-run in het vierde kwartaal van 2017 was dat je in elke munt of die nu nuttig was of niet, kon investeren en toch geld kon verdienen.

Natuurlijk zorgde dit soort waanzin voor investeerders, die letterlijk geen onderzoek deden en veel geld verdienden. Vervolgens sloeg de paniek toe en werd er verkocht, zelfs als ze solide investeringen hadden. Waarom? Omdat mensen er zo aan gewend waren dat alles elke dag omhoog ging, dat mensen echt in paniek raakten als één van hun investeringen op een dag een beetje daalde en dus verkochten ze.

De beleggers, die geen overtuiging in hun strategieën hebben, zijn nu waarschijnlijk uit het spel en degenen die bleven, hebben hun lessen geleerd over wanneer ze moeten verkopen en wanneer ze moeten vasthouden. Dit klinkt hoopvol want dit wordt een echte gamechanger.

6. De potentiële blockchain-technologie is aanzienlijk

Dit is een briljante vraag en het antwoord is echt heel eenvoudig. Er is helemaal geen reden om in crypto te investeren. Maar als je echter het potentieel ziet dat blockchain-technologie de komende jaren naar de wereld zal brengen, dan zul je ook zien dat het nu tijd is om in crypto te investeren.

Zal het je miljoenen opleveren? Waarschijnlijk niet, maar er zal een kleine minderheid zijn die vroeg genoeg in uitstekende projecten springt en miljoenen met kleine investeringen zal verdienen. Je moet moet jouw investering als een investering op lange termijn beschouwen en jouw munten behouden wanneer je nu in crypto investeert.

7. Er is meer informatie beschikbaar

crypto-trader

Als je vijf jaar geleden in de cryptomarkt wilde investeren, was het moeilijk om over veel van die projecten informatie te vinden. Cryptocurrencies behoorden in hoge mate tot een undergroundscene. Als je nu in crypto wilt investeren, is dat een heel ander landschap.

Verschillende websites en social media sites, met name Reddit, bruisen van informatie en nieuws over waar je in kunt investeren en waarom. Nog belangrijker is dat oplichting veel sneller aan het licht komt dan voorheen. Het is dus veel veiliger om nu in cryptocurrencies te investeren, zolang je de beschikbare informatie maar gebruikt!

8. Het kopen van cryptocurrencies is nog nooit zo eenvoudig geweest

In 2010 proberen Bitcoin te kopen was genoeg om iemand af te schrikken. Ten eerste waren de computers in die tijd hoe dan ook traag en ten tweede was de wallet, het downloaden van de blockchain en het vinden van waar en hoe je geld naar een duistere website kunt sturen om je BTC te ontvangen, slechts een spreekwoordelijke nachtmerrie.

Investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies is nu net zo eenvoudig als het bestellen van een boek bij Amazon. Nu Coinbase voorop loopt en Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ethereum Classic en zelfs Bitcoin Cash met een bankkaart of een bankoverschrijving te koop aanbiedt, kan het kopen van Crypto Reddit niet eenvoudiger zijn.

9. Er zijn veiligere exchanges

Cryptocurrency exchanges hebben in het verleden hun problemen gehad. Degenen die zich het Mt. Gox-incident nog herinneren, één van de ergste cryptocurrency-scams in de geschiedenis, weet precies hoe erg het was. Mt. Gox was een Japanse beurs die meer dan 70% van alle BTC-transacties afhandelde toen deze werd gehackt – meer dan 6% van de Bitcoins die in 2014 in omloop waren, werd gestolen en ze hadden een waarde van ongeveer $ 350 miljoen.

Veel mensen dachten dat dit het einde van crypto zou zijn. Dat was het natuurlijk niet. Tegenwoordig hebben we een keuze uit exchanches en we hebben een steeds groeiend aantal gedecentraliseerde exchanges, die niet kunnen worden gehackt. Er zijn echter recentelijk nog hacks geweest maar de serieuze exchanges hebben de slachtoffers echter altijd financieel vergoed.

10. Je wilt niets mislopen!

Of je nu miljonair bent of net genoeg geld hebt om te investeren, het is een geweldig idee om nu in crypto te investeren.

Het geeft hetzelfde gevoel als de dot-com-buzz deed nadat de bubbel barstte. Er is veel ongerustheid, mensen zijn op hun hoede en de markt lijkt een beetje te stagneren. Weet je nog wat er gebeurde met de projecten, die nadat de dot-com-bubbel barstte er waren? Denk aan Google, Amazon en Yahoo, voor het geval je het niet meer weet.

Investeer nu in crypto als je je het kunt veroorloven, want blockchain kan de technologie zijn, die de manier waarop we naar de wereld kijken, gaat veranderen.

Leave a Comment