In het nieuwe jaar draait alles om het inspelen op nieuwe trends en verschillende nieuwe dingen uitproberen. Wat is er nu een betere manier om dat te doen dan met een e-bike met turbomotor? Het kost misschien iets meer geld dan een fiets, maar het is het meer dan waard. In dit artikel bespreken we tien redenen waarom je deze winter een e-bike zou moeten aanschaffen en zou moeten meedoen aan één van de snelst groeiende trends op het gebied van fietsen.

1. Gratis snelheid

elektrische fiets

Wie wil er nu tijdens een vroege ochtendrit heel veel inspanning moeten leveren? Je raadt het al, niemand. De motor van een e-bike kan je helpen om flink wat vaart te maken zonder al te veel kostbare energie te hoeven gebruiken. Je hoeft nooit meer bezweet en snakkend naar adem op je bestemming aan te komen. Een e-bike doet al het werk voor jou, zodat jij je kunt concentreren op het belangrijkste: de vrijheid om op twee wielen te kunnen rijden.

2. Rijd langer

In tegenstelling tot een normale fiets, is je e-bike niet afhankelijk van hoe lang jij kunt fietsen en hoef je tijdens het ontbijt niets extra’s te eten omdat je lichaam brandstof nodig heeft. Met een grote accu kun je een heel stuk langer rijden en kun je ook grotere afstanden afleggen. Of je nu in de stad meer boodschappen kunt doen of die berg waar je altijd al van hebt gedroomd eindelijk eens kunt beklimmen, de duurzame accu’s op onze turbo-fietsen openen een hele nieuwe wereld voor de meer casual rijders. Check Hollandbikeshop.nl voor als je bepaalde fietsonderdelen nodig hebt.

3. Blijf gezond

Niet iedereen heeft de conditie om gewoon op een fiets te springen en de hele dag een beetje rond te rijden. Met een e-bike kunnen mensen, die lange en/of snelle ritten een beetje ontmoedigend vinden, toch op pad gaan en tegelijkertijd een beetje in beweging komen.

4. Wees goed voor het milieu

Niet alleen helpen e-bikes om ons gezond te houden, ze helpen ook nog eens om het milieu te sparen. Nu meer mensen ervoor kiezen om op de fiets te pendelen, zullen er minder auto’s schadelijke gassen en chemicaliën in de atmosfeer vrijgeven.

5. Versla de winterblues

De eerste weken van het nieuwe jaar zijn vaak enkele van de slechtste. Voor velen van ons betekent dit dat ze weer aan het werk moeten en zich aan hun goede voornemens moeten houden. Combineer dat met het sombere weer en het is geen wonder dat velen van ons het lastig vinden om tijdens de wintermaanden te blijven lachen.

Eén van de beste manieren om tijdens dit sombere seizoen actief en vrolijk te blijven, is door op je fiets te gaan rijden. Niets laat de endorfines heviger stromen dan flink trappen in de buitenlucht en een e-bike helpt je om dat te doen. Dankzij hun accu met een lange levensduur kun je er lekker op uit en ook eens wat verder van huis gaan.

6. Het bespaart je geld

Na de eerste investering hoef je alleen maar om de paar maanden nieuwe remblokjes en misschien na het eerste jaar van gebruik nieuwe banden of een nieuwe ketting te kopen. Vergelijk dat eens met de prijs van het rijden in een auto en het verschil is opvallend. Ja, je kunt niet zo snel of zo ver reizen, maar als je alleen maar in de stad hoeft te zijn en zelden meer dan 30 minuten van A naar B rijdt, is een e-bike veel economischer dan een auto.

7. De perfecte forens

Een e-bike is niet alleen veel goedkoper in onderhoud dan een auto, maar is vooral als je in een drukke stad werkt ook het perfecte vervoermiddel om van en naar kantoor mee te rijden. De gemiddelde snelheid van een auto in het centrum van Londen is slechts 7,5km/u. Met onze e-bikes, die snelheden tot 15,5km/u kunnen behalen, ga je twee keer sneller dan het verkeer om je heen en zwaai je vrolijk naar de tientallen gefrustreerde automobilisten, die je passeert.

8. Heuveltje op met gemak

Er is tijdens je rit altijd die ene vervelende klim, die je dwingt om letterlijk de helling op te kruipen. Het is een behoorlijk frustrerende ervaring, vooral als verschillende van je fietsvrienden vooruit sprinten en naar de top lijken te zweven.

Waarom laat je de klim en je rijdende vrienden met een e-bike niet eens zien wie de touwtjes in handen heeft? Mensen zullen vol ontzag toekijken, terwijl jij moeiteloos over de meedogenloze hellingen naar boven fietst. Vergeet niet, terwijl je de versnelling aanzet en naar boven schiet, te schreeuwen ‘wie het laatste boven is, trakteert op koffie’.

9. Versla de wind

Wind is de aartsvijand van iedere fietser, behalve dan van die paar masochisten die genieten van wreedheid. Tegenwind is de ergste klap tijdens het winterseizoen, vooral wanneer het vriest en de lucht vol met vocht zit. Dit is waar een e-bike echt van pas komt, want je krijgt net dat beetje extra kracht tijdens een windvlaag en je bent ook sneller thuis. Het is een hele klus om op eigen kracht moeder natuur te verslaan, maar met een krachtige motor en een volle accu tot je beschikking maakt een e-bike dat mogelijk.

10. Rijd gratis, rijd gemakkelijk

Of je nu een casual, ervaren of echt toegewijde fietser bent, er is één liefde die we allemaal delen en dat is de onbeperkte vrijheid, die fietsen ons biedt. Met een fiets met een accu kun je de wegen bij jou in de buurt verkennen en plaatsen bezoeken, die niet toegankelijk zijn voor grotere voertuigen. Ook zul je gelijkgestemde mensen, die allemaal van fietsen en van de natuur houden, ontmoeten.

Leave a Comment