Wat is er nou mis met stoelen, vraag je je misschien af? Stoelen hebben natuurlijk één groot voordeel: ze hebben een rugleuning. Dus als je de ruimte hebt en als je van plan bent om regelmatig een meergangen diner in je eetkamer te organiseren, dan denk je misschien dat het logischer is om voor stoelen te kiezen.

Er zijn echter ook talloze voordelen aan het stylen van een eettafel met een eetbank (afgezien van het feit dat sommige eetbanken ook rugleuningen hebben) en ik zal je in dit blog zes van die redenen laten zien: 

1. Het vormt een perfecte aanvulling op een open concept eetkamer

bruine-leren-eetbank

Wat wij zo leuk aan een open concept vinden, is hoe groots het zelfs een kleine ruimte doet lijken. Maar als je dat effect wilt behouden, moet je natuurlijk wel voor meubels kiezen, die het uitzicht niet belemmeren. Eetbanken zijn een geweldige oplossing in een eetruimte met een open concept omdat ze het uitzicht in een ruimte niet belemmeren.

2. Het kan je eetkamer groter laten lijken als je weinig ruimte hebt

Deze reden sluit eigenlijk op de eerste aan: omdat een eetbank ons ​​in staat stelt om het perspectief in een ruimte te behouden en laat die ruimte ook groter lijken. En als je echt weinig ruimte hebt, kies dan voor een eetbank die iets smaller is dan de tafelpoten, zodat je de eetbank eronder kunt schuiven als je hem niet gebruikt.

3. Er passen meer mensen aan

Als jouw gasten een beetje willen inschuiven, kun je meer mensen aan je eettafel plaatsen zonder extra stoelen, die ergens anders in jouw huis weer ruimte innemen.

4. Het mixen en matchen van stoelen is nu veel betaalbaarder

leren-eetbank

Een leuke stylingoptie voor je eettafel is om verschillende stijlen stoelen te combineren. Helaas kan het bereiken van de look kostbaar en tijdrovend worden. Door een paar stoelen te vervangen door een eetbank, kun je die kosten terugdringen en kostbare tijd besparen.

5. Het kan de broodnodige opslagruimte toevoegen

Dit is waarschijnlijk mijn favoriete voordeel: als je extra keukenopslag nodig hebt, koop dan een eetbank met laden, deurtjes of een verborgen opbergruimte onder de zitting voor kleine apparaten, die je maar af en toe gebruikt.

6. Het compenseert de logheid van een grotere eettafel

houten-eetbank-eettafel

Sommige eettafels hebben dikkere bladen en poten, waardoor ze een zwaar object in elke kamer zijn. Het toevoegen van zware of grote stoelen is een trefzekere manier om een ​​ontwerp rommelig te maken, vooral als je geen enorme hoeveelheden ruimte hebt. Eetbanken kunnen je helpen om de zwaarte van de massieve eettafels in evenwicht te brengen omdat deze ook stevig op de grond verankerd staan.

Bonus! Een eetbank matchen met een eettafel is helemaal niet ingewikkeld.

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte eetbank, die bij je eettafel past, is (naast de stijl) het belangrijkste waar je naar moet kijken de afmeting:

  • De lengte: zorg ervoor dat de poten van de eettafel je er niet van weerhouden om de eetbank comfortabel onder de eettafel te kunnen schuiven.
  • De hoogte: je eetbank moet ongeveer even hoog zijn als de andere stoelen rond de eettafel.
  • De breedte: een smalle eetbank kan snel oncomfortabel worden, dus zorg voor voldoende diepte voor een gast met een maatje meer.

Leave a Comment