Er is steeds meer vraag naar elektrische auto’s, waardoor de productie in omringende landen zoals bijvoorbeeld Indonesië snel stijgt. Het onderzoeksorgaan NTU voorspelt dat in 2050 de helft van de auto’s elektrisch is. Nu vraag jij je misschien wel af wat de voordelen zijn van het hebben van een elektrische auto?

1. Bespaar wat geld!

white and blue plastic tool

Het ultieme voordeel van het hebben van een elektrische auto is de hoeveelheid geld, die je kunt besparen. Als je een elektrische auto bezit, betaal je minder voor brandstof en onderhoudskosten. Een gemiddelde auto op benzine kost ongeveer €3.200 per jaar of meer, afhankelijk van het octaangetal dat je pompt. Aan de andere kant bedragen de geschatte kosten voor het opladen van een elektrische auto bij een laadpaal thuis slechts €5, wat neerkomt op ongeveer €550 per jaar.

2. Milieuvriendelijk

elektrische-auto-tesla

Elektrische auto’s zijn uiterst milieuvriendelijk omdat ze op batterijen rijden, die geen giftige gassen of rook uitstoten. Door ermee te rijden, kun jij op een positieve manier bijdragen aan een groener en gezonder Nederland. Draag zonder jouw portemonnee te zwaar te belasten jouw steentje bij aan een groener milieu!

3. Gemak

black sedan parked on grass field

In kleine landen zoals Nederland zijn elektrische auto’s relatief gemakkelijker te besturen. Met het gemiddelde afstandsbereik van de meeste mensen in Nederland is het dagelijks besturen van een elektrische auto uitermate geschikt. Een laadpaal is in Nederland tegenwoordig ook overal te vinden. Hoewel er niet zoveel zijn als gewone benzinestations, is in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht het vinden en het opladen van deze elektrische auto’s bij oplaadpunten heel gemakkelijk.

Al met al zijn er veel voordelen verbonden aan het rijden met elektrische auto’s in Nederland. De huidige selecties voor elektrische auto’s zijn echter nog zeer beperkt en mooie exemplaren zoals bijvoorbeeld Tesla Model kosten, zoals vermeld in Asia One, wel meer dan € 100.000.

Leave a Comment