Wat is glamping?

Voor de niet-ingewijden: glamping is wat er gebeurt als je glamour en kamperen samenvoegt. Het is de meest luxe vorm van kamperen. Als “1” ruig kamperen is zonder toegang tot stromend water, toiletten of douches, dan is glamping een “10” op het kampeerspectrum.

Glamping biedt het beste van twee werelden. Terug naar de natuur, slapen onder de sterren en de zuiverste lucht inademen, terwijl je toch toegang hebt tot het comfort van thuis. Al het goede, zonder de ongemakken van traditioneel kamperen.

Hier zijn een paar van onze favoriete redenen om dit jaar een weekend glamping resort te gaan!

1. Pak licht in

Glamping komt met een heleboel extra’s die je normaal gesproken niet krijgt bij kamperen. Veel mensen die van traditioneel kamperen houden, gaan graag terug naar de basis en leven zonder luxe. Voor hen maakt dat deel uit van de ervaring. Doorgewinterde kampeerders beschouwen glamping misschien als een wat meer watjesachtige vorm van kamperen. Anderen zeggen dat het gewoon kamperen in stijl is.

Wij zeggen dat het kamperen zonder compromissen is. Met glamping heb je toegang tot alle moderne gemakken van het hotelleven, terwijl je toch van de buitenlucht kunt genieten. Pak licht in met apparaten als waterkokers, elektrische kookplaten, magnetrons en koelkasten die voor je zijn voorzien.

2. Geen tent ellende

Een ander voordeel van glamping is dat je niet hoeft te ploeteren om de tent op te zetten. Als je een beginnende kampeerder bent, dan weet je dat het niet altijd het idyllische roosteren van marshmallows en s’mores bij het vuur is waar je van gedroomd hebt.

Voor fervente kampeerders is het opzetten van de tent een fluitje van een cent. Voor anderen, vooral degenen die voor het eerst kamperen, kan het opzetten van een tent met een partner een snelle weg naar een scheiding zijn.

Bij glamping zijn er gelukkig geen strubbelingen met vrienden of familieleden over welke stok waar moet. Het zware werk is al voor je gedaan.

3. Ga naar buiten

Vakantie hoort ontspannend te zijn. Met een glamping vakantie zorgen wij voor de praktische zaken, zodat je meteen naar buiten kunt.

Wandel door weelderige weiden in de zomer, geniet van frisse winterwandelingen, slenter langs de kust in de herfst, of fiets door bossen als in de lente de knoppen uitkomen. Er is zoveel natuurschoon om elke hoek, wachtend om ontdekt te worden.

4. Bedden gemaakt voor een schoonheidsslaapje

Tenzij je een pro bent in kamperen en goed georganiseerd, kan het een beetje lastig zijn om 40 knipogen te krijgen in een tent door de ongelijke grond en het gebrek aan ruimte.

Dan is er ook nog het probleem van vervelende beestjes. Geen fan van spinnen? Of kevers? Wij ook niet. En al helemaal niet om er een bed mee te delen. Hoewel elke vorm van buitenleven (of in de Nederlandse zomer, elke vorm van leven) gepaard gaat met contact met insecten of kruipende dieren, beschermt glamping je tenminste terwijl je slaapt.

Met een goed bed voor de nacht, pluizige kussens en zacht beddengoed zul je niet wakker worden met het gevoel dat je een 3 uur durende Zweedse deep-tissue massage nodig hebt om de dag aan te kunnen.

5. Je hoeft geen water te rantsoeneren

Je hoeft ook niet elke druppel water te rantsoeneren. Met onze glampingopties en kampeerplaatsen is er altijd genoeg stromend water om alle overblijfselen van de ochtendadem te verwijderen. Er is genoeg om je gehydrateerd te houden en veel om ‘s morgens een brouwsel van te maken!

6. Eten in de buitenlucht

Bij glamping kun je je meestal verheugen op buitenterrassen met meubilair.

Ze zijn de perfecte plek om te ontspannen op je veranda met een warme kop verse koffie in de hand, terwijl je de zon ziet opkomen voordat je dag vol avonturen begint. Ontspan op een zwoele zomeravond met een glas wijn, terwijl de sterren één voor één tevoorschijn komen.

Dineer buiten met een picknick voor de lunch, of steek de BBQ aan voor die typische, rokerige smaak van de zomer.

7. Ga unplugged (als je dat wilt)

Een onbetwist voordeel van kamperen is de mogelijkheid om de stekker eruit te trekken. Er is vaak geen toegang tot elektriciteit en tegen dag 3 is je batterij op. Vaarwel Instagram, Facebook, Twitter….

Kamperen kan de perfecte digitale detox bieden. Maar voor veel mensen maakt het vooruitzicht om volledig telefoonloos te zijn hen angstig.

Glamping is een goede middenweg. Je hoeft niet elke app te sluiten in een wanhopige poging de batterij te sparen. Luister naar Spotify naar hartelust, werk je feed bij en gebruik Google Maps op weg naar huis. Met verlichting, elektriciteit en stopcontacten in je accommodatie ben je zo verbonden of zo ontkoppeld als je wilt.

8. Directe, weerbestendige accommodatie

glamping-tent-hout

Elk fatsoenlijk glamping park biedt weerbestendige accommodatie die direct klaar is om in te relaxen. Er zijn meer manieren dan ooit om te gaan glamperen, en wat je ook kiest, het weer zal je plannen niet bederven. Kom opdagen, zet je koffers neer, en maak je klaar om de goede tijden te laten rollen!

Ben jij het spontane type? Impulsief? Dan is glamping iets voor jou. Omdat je niet bent overgeleverd aan het onvoorspelbare en veranderlijke Nederlandse weer, kun je last minute gaan glamperen, wanneer het gevoel maar toeslaat!

9. Probeer iets nieuws

Het beste van alles? De mogelijkheid om iets nieuws te proberen. De meesten van ons hebben wel eens gekampeerd, of in een caravan of lodge gelogeerd, maar niet iedereen heeft wel eens aan glamping gedaan.

10. Ontdek spectaculaire plekken om te bezoeken

brown wooden house near mountain during daytime

Veel glamping bestemmingen zetten enkele van ‘s werelds meest Instagrammable plekken vlak voor de deur. Je hoeft niet ver te reizen om enkele van de meest magische wonderen van moeder natuur te aanschouwen.

Leave a Comment