Vanaf het begin van de 20e eeuw was het horloge een absoluut onmisbaar stijlitem. Het was het ideale modeaccessoire: stijlvol en praktisch. Het gaf je de gelegenheid om een aantrekkelijke vrouw het tijdstip te vertellen wanneer ze daarom vroeg en het maakte een outfit helemaal af. De laatste paar decennia is de populariteit van het horloge wat afgenomen. We dragen tenslotte allemaal een smartphone met ons mee dus uit praktische overwegingen hebben we zo’n horloge heren eigenlijk niet nodig. Of toch wel? Een horloge is wat ons betreft eigenlijk een must have item voor elk man en wij vertellen je precies waarom!

Het is stijlvol

klassiek-horloge

Een goede outfit is niet compleet zonder stijlvolle accessoires. Een goede outfit is een must, maar veel mannen vergeten juist de nadruk op deze outfit en stijl te leggen met een paar zorgvuldig gekozen accessoires. Mannen kunnen indruk maken met bijvoorbeeld een stropdas, riem of een horloge. Kies het horloge wel zorgvuldig; niemand zal een sporthorloge snel stijlvol noemen of onder de indruk zijn van heel overdadige versiering aan de pols. De moderne Hublot horloges zijn een goed voorbeeld van een classy horloge met een unieke touch. Het horloge kan een outfit helemaal af maken en geeft een bepaalde klasse en allure aan.

Het is een gespreksonderwerp

Alhoewel nagenoeg iedereen tegenwoordig een smartphone op zak heeft, biedt het horloge nog steeds volop gelegenheid voor een praatje. Er zal altijd wel iemand vragen om de tijd of een gesprek aan willen knopen over het horloge zelf. Er zijn veel verzamelaars en liefhebbers die er echt oog voor hebben. Je trekt er dus op een positieve manier de aandacht mee. Vooral als je een echte blikvanger hebt, zul je al snel een gesprekspartner vinden, waar je ook bent.

Het is functioneel

horloge-laptop

Je denk misschien geen horloge meer nodig te hebben om het tijdstip te weten, maar niets is minder waar. Laten we eerlijk zijn: het is toch vele malen makkelijker om even op je pols te kijken dan je smartphone tevoorschijn te toveren? En horloges zijn ontzettend veelzijdig. Er zijn horloges met datumnotatie, stopwatch functie en zelf informatie over de stand van de maan. En er zijn speciale horloges die ook werken onder water. Probeer dat maar eens met je smartphone.

Het is eenvoud

Steeds meer mensen streven naar eenvoud in hun leven. We zijn het zat dat we altijd maar bereikbaar moeten zijn en we snakken naar rust en ruimte. Laat voortaan je smartphone eens thuis als je de deur uitgaat en doe een horloge om. Zo weet je wel precies hoe laat het is, maar hoef je niet langer meer naar het scherm te turen. Je zult een enorm gevoel van opluchting ervaren en het is goed voor de mentale gezondheid.

Het is vakmanschap

horloge-handschoen-klassiek

Een goed horloge is met passie en kunde gemaakt en dat zie je. Het uurwerk is met zorg door iemand samengesteld en gemaakt van de beste metalen en onderdelen. Door een horloge aan te schaffen, steun je deze professie en draag je eigenlijk een uniek stuk vakmanschap met je mee. Denk er maar eens over na hoe bijzonder een horloge eigenlijk is in essentie en je zult voortaan met heel andere ogen naar dit bijzondere stijl item kijken.

Het is een erfstuk

Omdat horloges zo bijzonder zijn en met zoveel kunde gemaakt worden, zijn ze ontzettend waardevol en waardevast. Een kwalitatief goed horloge gaat generaties lang mee en dat maakt het horloge ideaal als erfstuk. Hoe bijzonder is het om jouw geliefde horloge door te kunnen geven aan toekomstige generaties? Het is niet voor niets dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in vintage horloges en hier heuse collecties van creëren. Horloges zeggen alles over de ontwikkeling van stijl, de historie van de maker en onze eigen geschiedenis. Horloges zijn eigenlijk gewoon heel erg bijzonder.

Leave a Comment