Inloopdouches zijn een perfecte manier om de moeilijkheden, die je bij het in- en uitstappen van een conventioneel bad of een douche kunt ervaren, te elimineren. De volgende redenen zullen verklaren waarom het installeren van een inloopdouche bij jouw thuis jou op je gemak stelt en het douchen veel gemakkelijker maakt.

Makkelijke toegang

Inloopdouches nemen, vooral als je slecht ter been bent, veiligheidsrisico’s weg. Een complete inloopdouche heeft meestal een vloer met een antisliplaag en een lage instap om het manoeuvreren in en uit de badkamer veel beter te kunnen beheren. Bovendien zijn inloopdouches gemakkelijk toegankelijk met bepaalde series die een bijvoorbeeld een pendeldeur of geen deur hebben.

Makkelijk schoon te maken

white ceramic sink near white ceramic sink

Het schoonmaken van een douche of een bad kan best moeilijk en potentieel gevaarlijk zijn. Inloopdouches hebben meestal antibacteriële douchebakken en zijn gemakkelijk toegankelijk, wat betekent dat alle ruimtes ook beter toegankelijk zijn om schoon te maken. Daarnaast zijn inloopdouches heel eenvoudig te reinigen en hebben geen speciale schoonmaakproducten nodig.

Aangepast ontwerp

Of jouw badkamer nu groot of aan de kleine kant is, er is geen standaardmaat aangezien alle inloopdouches op de maten van jouw badkamer worden afgestemd. Daarom kun je het ontwerp aan jouw badkamer en persoonlijke behoeften aanpassen. Badkamers hebben vaak vreemde vormen of gebrek aan ruimte, maar met een op maat gemaakte inloopdouche weet jij zeker dat je geen compromissen in je badkamer hoeft te sluiten.

Verhoogde veiligheid

Zoals al eerder vermeld, bieden inloopdouches een lage instap om de persoonlijke veiligheid te vergroten. Andere veiligheidsopties zijn bijvoorbeeld veiligheidshandgrepen om jou een veilig gevoel te geven als je een extra mobiliteitshulpmiddel nodig hebt. Zelfverzekerd en zeker zijn, is een prioriteit. Door handgrepen bij de in- en uitgangsposities te plaatsen, vergroot jij jouw onafhankelijkheid bij het in- en uitstappen.

Verkrijgbaar met een klapstoel

white ceramic toilet bowl near white ceramic toilet bowl

Lang staan zonder hulp kan moeilijk zijn. Daarom bieden onze inloopdouches een opklapbare zitgelegenheid. Je kunt dan langer, veiliger en ook meer ontspannen douchen.

Rolstoel toegankelijk

Toegang tot een douche of een bad kan voor rolstoelgebruikers een moeilijke ervaring zijn. Daarom hebben wij douches ontworpen, die geschikt zijn voor een rolstoel.

Slipvast

Uitglijden in de badkamer is een veelvoorkomende oorzaak van letsel oplopen in huis. Onze inloopdouches worden allemaal standaard met een antisliplaag geleverd. Dit geeft jou en jouw geliefden extra gemoedsrust. Waarom zou je met zoveel voordelen van het installeren van een inloopdouche bij jou thuis ons niet eens bellen? Wij zullen dan graag de opties met jou doornemen.

Leave a Comment