De drie nieuwste iPhones van Apple zijn de iPhone XS, de iPhone XS Max en de iPhone XR.

De iPhone XS en de XS Max zijn de opvolgers van de baanbrekende iPhone X uit 2017 die de traditionele homeknop, die je bij eerdere iPhone-ontwerpen zag, elimineerde en in je plaats daarvan een display gaf dat zo groot is als de voorkant van de hele telefoon. De iPhone XR is vergelijkbaar met de iPhone X, maar hij is iets groter en gemaakt van goedkopere materialen.

Het feit dat de iPhone XR goedkoper is dan de iPhone XS wil nog niet zeggen dat de kwaliteit lager is. Integendeel zelfs

Weet jij niet waar je voor moet kiezen? Wij geven je 9 redenen (en een review), waarom de iPhone XR een betere keuze is dan een iPhone XS of XS Max.

1. De iPhone XR is om te beginnen € 225 goedkoper dan de iPhone XS

De prijs is waarschijnlijk iets waar de meeste mensen het eerste naar kijken. En de iPhone XR verslaat de iPhone XS in dit opzicht zeker. Zelfs als je kiest voor minder opslag, bespaar je in vergelijking met de iPhone XS nog steeds meer geld met de iPhone XR.

2. De iPhone XR is in meerdere kleuren verkrijgbaar

iphone-x-black

Apple verkoopt de iPhone XS en de XS Max in drie kleuren: zilver, spacegrijs en een nieuwe gouden optie.

De iPhone XR is ondertussen in zes verschillende kleuren leverbaar: zwart, wit, geel, rood, blauw en koraal, dat een beetje op oranje lijkt.

3. De iPhone XR heeft een groter scherm dan de iPhone XS

De iPhone XR kan niet concurreren met het gigantische 6,5” scherm van de iPhone XS Max, maar het is zeker groter dan de reguliere iPhone XS.

De iPhone XR heeft een 6,1” LCD-scherm, waardoor je meer van jouw content kunt zien dan bij het 5,8” OLED-scherm van de iPhone XS.

4. De camera aan de voorzijde van de iPhone XR is hetzelfde als die van de iPhone XS

oudere-man-iphone-x

De iPhone XR, iPhone XS en de iPhone XS Max hebben allemaal dezelfde 7-megapixel camera aan de voorkant om zo het TrueDepth-camerasysteem van Apple voor Face-ID te kunnen laten werken.

Alle drie de telefoons hebben ook dezelfde functies wat betreft de camera aan de voorzijde, inclusief de portretmodus met geavanceerde bokeh en dieptecontrole, 1080p HD video-opname en Smart HDR voor foto’s en Animoji.

5. De camera aan de achterkant van de iPhone XR heeft weliswaar een lens minder, maar doet nauwelijks onder voor die van de iPhone XS

De iPhone XR, iPhone XS en de iPhone XS Max hebben allemaal aan de achterzijde van het toestel dezelfde 12-megapixel groothoeklens en dezelfde functies, zoals optische beeldstabilisatie, Smart HDR, portretmodus en meer.

De iPhone XR mist een telelens en daarom kan het toestel slechts 3x digitale zoom bereiken. De iPhone XS en XS Max hebben beide een telelens zodat die telefoons 2x een optische zoomlens kunnen bereiken en vervolgens een 6x digitale zoomlens. Maar tenzij je de zoomfunctie van je camera veel gebruikt, is de camera-ervaring van de iPhone XR bijna identiek aan die van de iPhone XS.

6. De iPhone XR heeft dezelfde chipset als de iPhone XS

Een goedkoper toestel betekent meestal mindere prestaties, maar bij de iPhone XR hoef je daar niet bang voor te zijn.

De iPhone XS, XS Max en de XR worden allemaal aangedreven door de A12 Bionic-chip van Apple, die beschikt over een 6-core CPU en een 4-core GPU waardoor de toestellen steeds slimmer worden.

Vergeleken met de A11 Bionic-chip, die de iPhone X aandrijft en die 600 miljard operaties per seconde kan uitvoeren, kan de A12 Bionic-chip 5 biljoen operaties per seconde aandrijven.

7. De accu van de iPhone XR gaat langer mee dan die van de iPhone XS

iphone-x-tafel

De iPhone X kan na één keer opladen ongeveer 12 tot 13 uur meegaan! De iPhone XS gaat 30 minuten langer mee dan de iPhone X — ongeveer 12,5 tot 13,5 uur. De iPhone XS Max gaat 90 minuten langer mee dan de iPhone X, dus ongeveer 13,5 tot 14,5 uur.

Maar de iPhone XR is nog veel beter. Apple zegt dat de iPhone XR 90 minuten langer meegaat dan de iPhone 8 Plus van vorig jaar, die de beste batterijduur had van elke iPhone die Apple in 2017 uitbracht: het kon ongeveer 14-15 uur duren na één keer opladen.

Dat betekent dat de iPhone XR ongeveer 15,5 tot 16,5 uur meegaat na één keer opladen – een ongeveer twee tot drie uur (ongeveer 15%) langere batterijduur in vergelijking met de iPhone XS en XS Max. Dat is nog eens handig!

8. De iPhone XR heeft hetzelfde dual SIM-systeem als de iPhone XS en XS Max

Hoewel het werd geïntroduceerd als een functie van de iPhone XS, hebben alle nieuwste iPhones, inclusief de iPhone XR, de nieuwe dual SIM-functie van Apple, waarmee mensen zowel een fysieke nano-simkaart als een elektronische SIM-kaart of ‘eSIM’ in hun toestel kunnen doen.

Met twee simkaarten in je iPhone kun je twee telefoonnummers hebben en verbinding maken met meerdere providers of netwerken, wat ideaal is voor tijdens het reizen of voor mensen die niet gebonden willen zijn aan een enkele provider.

(China heeft afzonderlijke versies van deze iPhones, die twee fysieke SIM-kaarten ondersteunen)

9. De iPhone XR, XS en XS Max hebben allemaal dezelfde Apple-software en hetzelfde ecosysteem

Alle drie de iPhones worden geleverd met iOS 12, het nieuwste mobiele besturingssysteem van Apple voor iPhones en iPads.

Dat betekent dat alle drie de iPhones rechtstreeks van Apple dezelfde software-updates krijgen, dezelfde App Store hebben en dezelfde geweldige beveiligings- en privacyfuncties ondersteunen.

Leave a Comment