Tegenwoordig wordt een nieuwbouwhuis standaard van kunststof kozijnen voorzien. Waarom is dat? Waarom is hout niet langer de standaard? Is het voor jouw nieuwe huis dan ook verstandig om voor kunststof te kiezen? Of heb jij zelf op dit moment houten kozijnen die duidelijk aan vervanging toe zijn? Wij vertellen je graag waarom kunststof kozijnen zo populair zijn.

Authentiek en veelzijdig

Raamrolhor

De belangrijkste reden voor veel mensen om houten kozijnen te kiezen, is de authentieke uitstraling. Zeker bij bepaalde typen huizen, zoals een jaren ‘3 woning, past de uitstraling van hout perfect. Maar wist je dat kunststof kozijnen ook geleverd kunnen worden met een houtnerfstructuur die nauwelijks van echt te onderscheiden is? Kunststof is leverbaar in elke gewenste kleur en zelfs de roeden die zo kenmerkend zijn voor oudere kozijnen zijn ook voor kunststof kozijnen geen enkel probleem.

Duurzaam en onderhoudsarm

Duurzaamheid is steeds vaker het onderwerp van gesprek. Het woord ‘kunststof’ klinkt misschien niet duurzaam, maar kunststof kozijnen zijn juist wel heel duurzaam. Je zou ze zelfs kunnen recyclen, maar meestal blijven ze je leven lang in de woning zitten. Ze gaan vele jaren probleemloos mee en zijn onderhoudsarm. Je hoeft ze niet te schilderen en het schoonmaken is een fluitje van een cent. Vocht en warmte maken geen schijn van kans om de kozijnen aan te tasten. Bovendien zorgen ze er dankzij hun hoge isolatiewaarde voor dat je energie bespaart.

Isolerend en besparend

raam-kozijn

Zoals zojuist al genoemd hebben kunststof kozijnen een hoge isolatiewaarde. Dit zorgt ervoor dat je minder hoeft te stoken om het binnen aangenaam warm te houden. Kunststof gaat niet kieren, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor tocht. Als je daarnaast ook nog eens kiest voor isolerend glas, zit je er helemaal warmpjes bij. Je bespaart hierdoor geld en spaart ook het milieu. Ook de akoestische isolatie is uitstekend.

Inbraakwerend en brandvertragend

Kunststof kozijnen zijn, in tegenstelling tot houten kozijnen, zeer lastig open te breken. Zeker in combinatie met hang- en sluitwerk dat voldoet aan het politiekeurmerk Veilig Wonen geeft je inbrekers het nakijken. Tel dit op bij het feit dat kunststof kozijnen brandvertragend werken en je weet zeker dat je veilig kunt wonen. Kunststof reageert niet op hitte zoals plastic dat doet en is niet ontvlambaar zoals hout dat is. Kunststof heeft zelfs een zelfdovend karakter!

Wil je na het leven van bovenstaande informatie graag nog meer informatie over kunststof kozijnen? Een goede specialist kan je zeker verder helpen!

Leave a Comment