LED-lampen bij Lampdirect zie je tegenwoordig overal. Je komt ze op straat tegen maar je ziet ze ook in huizen en kantoren. Het gebruik van deze lampen zorgt er niet alleen voor dat mensen geld kunnen besparen, maar ze bieden ook nog een aantal andere ongelooflijke voordelen. Verschillende onderzoeken suggereren dat LED-verlichting wereldwijd € 20 miljard aan energiekosten helpt besparen.

Als je nog steeds niet zeker weet of je je huidige verlichting moet vervangen en LED-lampen moet gaan gebruiken, kun je in dit artikel zeven goede redenen lezen waarom je LED-lampen zou moeten kopen.

Waarom zou je moeten overwegen om LED-lampen te gaan kopen?

1. Lager energieverbruik

macro shot of black pendant lamps

Credits: Festoon House Lighting

Als je elke maand een flinke energierekening krijgt, kan dat zomaar aan je gloeilampen liggen. Van traditionele lampen wordt gezegd dat ze veel energie verbruiken om licht te kunnen produceren, maar bij LED-verlichting is dit niet het geval. Als je je traditionele lampen vervangt, zul je maandelijks flink op je elektriciteitsrekening kunnen besparen.

Van LED-lampen wordt gezegd dat ze 50% minder energie verbruiken dan alle andere soorten lampen die er zijn waardoor de kosten voor energie flink worden verlaagd.

2. Langere levensduur

Gloeilampen branden op een bepaald moment door, maar bij LED-lampen is dat niet het geval. Afhankelijk van de kwaliteit kan de LED-lamp gemakkelijk 30.000 tot 50.000 uur een goede hoeveelheid licht produceren.

Aan de andere kant kunnen gloeilampen slechts ongeveer 1.000 uur meegaan, terwijl een spaarlamp maximaal 10.000 uur meegaat.

Omdat LED-lampen dus langer meegaan, heb je minder kosten om de lamp steeds te vervangen en dat kan je na verloop van tijd een aanzienlijk bedrag besparen.

3. Onmiddellijk de maximale hoeveelheid licht

In tegenstelling tot spaarlampen produceren LED-lampen meteen zodra ze worden ingeschakeld hun maximale vermogen aan licht. Spaarlampen hebben eerst een paar seconden nodig om hun maximale vermogen te kunnen bereiken.

4. Dimbaar licht

blue wake up kick ass repeat neon sign

Met LED-verlichting kun je de helderheid aan je behoeften aanpassen. Dit vereist wel dat je een dimmer installeert om zo het helderheidsniveau, dat je wilt dat je LED-lamp produceert, te kunnen regelen. Hoogwaardige LED-verlichting kan tot 10% dimmen, waardoor je nog meer energie bespaart.

5. De lampen worden niet warm

Van LED-lampen wordt gezegd dat ze 80% van de energie verbruiken en slechts 20% verspillen. Dit betekent dat ze in vergelijking met spaarlampen en traditionele gloeilampen minder warmte afgeven en zelfs na uren van gebruik koeler blijven.

6. Helderder

LED-lampen kunnen in vergelijking met andere soorten lampen meer licht produceren. Een LED-lamp van 10 Watt kan ongeveer 50 Lumen produceren. Om een traditionele lamp dezelfde hoeveelheid licht te laten produceren, is een lamp van 75 Watt nodig.

7. Werkt ook bij lage temperaturen

Spaarlampen en traditionele gloeilampen werken als het kouder is niet op volle kracht. Dit komt omdat wanneer de temperatuur daalt deze lampen meer vermogen nodig hebben om op te kunnen lichten. LED-lampen daarentegen presteren juist beter wanneer de temperatuur koud is. Het is een goede keuze om bijvoorbeeld in de tuin LED-verlichting te gebruiken omdat het daar goed kan branden.

Leave a Comment