Gezonder leven is een van de meest gehoorde voornemens. In de praktijk blijkt het echter lastig om onze gewoontes aan te passen en structureel een gezonder levenspatroon aan te nemen. Een sapkuur biedt uitkomst. Aangezien je in een paar dagen resultaten boekt. Je verliest gewicht en je geeft je lichaam een boost in vitamines. Het is een snelle en effectieve methode om giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen.

Je lichaam detoxen met een sapkuur

groene-sap-limoen

Detox is in Nederland inmiddels ook een begrip. Het komt in feite neer op het verwijderen van giftige stoffen. Een sapkuur is extreem effectief om dat doel te bereiken. Je eet tijdens zo’n kuur geen vaste voedingstoffen en beperkt jezelf tot vruchtensappen. Die hebben een speficieke samenstelling om giftige stoffen uit je lichaam te halen. Denk bijvoorbeeld aan zware metalen en bacteriën die de darmflora aantasten. Het zijn dus niet zomaar een paar vruchtendranken. In plaats daarvan is het een secuur samengestelde selectie. De ingrediënten lopen vaak sterk uiteen om de variatie zo hoog mogelijk te houden.

Extra ingrediënten maken een sapkuur nog gezonder

Superfoods zijn hot. De redenen daarvoor zijn duidelijk. Aangezien ze het lichaam ondersteunen in allerlei belangrijke functies. Het afvoeren van afvalstoffen is een van de belangrijkste. Een specifieke sapkuur om af te vallen is idealiter ook voorzien van superfoods. Want dan sla je twee vliegen in één klap. Je verliest kilo’s en ontgift je lichaam waardoor je weer met een schone lei begint. Daarbovenop lopen de uitwerkingen van superfoods onderling sterk uiteen. Door steeds een ander soort sap te drinken profiteer je daarom het meest.

Het verloop en het resultaat van een sapkuur

groene-sap

Een sapkuur duurt dus niet zo lang als de meeste andere diëten. Meestal gaat het om zo’n vijf dagen. Maar er zijn ook sapkuren die slechts één dag duren. Ze zijn namelijk zo effectief dat één dag al positieve resultaten oplevert. Op een dag drink je ongeveer zes porties vruchtensap. Die zijn elke keer anders zodat het niet zo snel saai wordt. Bovendien heb je alle gelegenheid om verrassende smaken te ontdekken. Het zijn namelijk volstrekt andere vruchtensappen dan die je in de supermarkt koopt of op het terras bestelt. Ze zijn met zorg samengesteld en speciaal ontwikkeld om jouw lichaam een boost in gezondheid te geven. Gifstoffen verlaten het lichaam en je raakt in korte tijd overtollige kilo’s kwijt.

Leave a Comment