Nieuwe auto’s zijn een verleidelijke optie om te overwegen als je je oude auto vervangt of van plan bent je speelgoed in de garage uit te breiden. Nieuwe auto’s zijn vaak gemakkelijker te financieren en worden meestal geleverd met de nieuwste technologie en veiligheidsvoorzieningen. Maar hoe je het ook bekijkt, een nieuw voertuig kopen is meestal geen verstandige financiële beslissing.

Of je nu van occasion of nieuwe auto’s houdt, elke categorie bezit zijn eigen voordelen en tekortkomingen. Om je te helpen het te begrijpen, hebben we een lijst gemaakt van zeven redenen waarom je zou moeten overwegen een tweedehands auto te kopen in plaats van advertenties voor nieuwe auto’s op te zoeken.

1.) Minder betalen voor verzekering

geld-investeren

Je verzekeringsmaatschappij kijkt naar de waarde van je auto voor ze de tarieven bepaalt die je betaalt. Het is begrijpelijker om te zeggen dat een tweedehands BMW lagere verzekeringskosten oplevert dan een nieuwe – allemaal dankzij die gevreesde waardevermindering waar we het al vanaf het begin over hebben. Als een nieuwe auto gesloopt wordt, heeft je verzekeringsmaatschappij een bundel kosten aan hun voeten, en ze rekenen je er een hogere autoverzekering door aan. Maar als je tweedehands auto vernield wordt, ben je natuurlijk nog steeds van slag, maar ze hoeven minder uit te geven om hem te repareren, en daarom betaal je meestal ook minder verzekeringsgeld.

Dus als je een tweedehands auto koopt bespaar je niet alleen op betalingen, maar ook op verzekeringen, en is de kans veel groter dat je je die auto kunt veroorloven die je altijd al wilde.

2.) Nieuwe auto’s schrijven af

Auto’s schrijven af. Dit gaat gepaard met een klein aantal opmerkelijke uitsluitingen. Ongeacht de extraatjes – gratis onderhoud, garanties, lage financiering – die bij nieuwe auto’s horen, blijft de onvermijdelijke wet van de waardevermindering een opdoemende kostenpost en een goede reden om in plaats daarvan op jacht te gaan naar een tweedehands auto zoals een Suzuki Swift bijvoorbeeld.

Op het moment dat je je nieuwe auto van de dealer rijdt, daalt de waarde al. Aanzienlijk. Sommige automerken houden de waarde beter vast dan andere, en sommige gloednieuwe auto’s gaan vaak langer mee dan ooit tevoren, maar toch gaat nog tot ongeveer 40% van de waarde verloren binnen het eerste jaar na aankoop.

Als je bedenkt dat de koper waarschijnlijk geld geleend kan hebben om de nieuwe auto te betalen, en dat 40% al het eruit gaat terwijl er nog een aflossingen op de auto zijn afgesloten, maakt dat het kopen van een nieuwe auto een twijfelachtige investering. Uiteraard hangt dit af van je wensen en financiële situatie, maar geldelijk gezien helpt het kopen van een tweedehands auto je geld te besparen.

3.) Een bloeiende online gemeenschap

laptop-werken-koffie

Er is online en offline een overvloed aan relevante info voor eigenaars van tweedehands voertuigen. Er zijn veel forums en platforms waar autobezitters vragen kunnen stellen en antwoorden krijgen van ervaren mensen over de hele wereld, gratis! Met een nieuwe auto ben je een beetje overgeleverd aan de beoordelingen van rij-experts. Van wie wil je je aanbevelingen aannemen? De man die door de fabrikanten betaald wordt of je buurman verderop in de straat met een YouTube account?

Als je wat onderzoek doet naar de modellen waar je enige belangstelling voor hebt, ontdek je welke uitrustingen en bouwjaren bij je passen en begrijp je dat als je een tweedehands auto koopt, je op een veiliger plek bent dat met een nieuwe.

4.) Waar voor je geld

Weet je waar de echte lol zit? Winkelen voor tweedehands auto’s in plaats van veel budget te maken voor nieuwe. Anders dan bij de afschrijving van nieuwe auto’s, kun je met je zuurverdiende geld in het gevorderde marktgedeelte van bij het kijken naar occasions. Met je budget kun je misschien alleen een instap-auto krijgen als je voor nieuwe auto’s gaat, maar met tweedehands auto’s kun je daarmee in een model van een hoger niveau terechtkomen, met betere eigenschappen en een betere pasvorm voor jou.

Bijvoorbeeld, een BMW of Mercedes splinternieuw is waarschijnlijk voor jou van de baan. Hetzelfde geldt voor die afgeladen SUV. Maar als je naar tweedehands kijkt, kan zelfs een model van een jaar oud heel betaalbaar zijn voor hetzelfde koetswerktype. Zo kunnen sommige autobezitters de auto van hun dromen bemachtigen. En voor de meeste toeschouwers worden ze er niets wijzer van. Daarom geloven we dat een tweedehands auto kopen veel spannender is dan winkelen voor een nieuwe!

5.) Garantie via een goede handelaar

cars parked inside building

Een garantie geeft het winkelend publiek een zekere mate van vertrouwen bij de aankoop van een product en dat is de reden waarom sommige mensen nieuwe auto’s verkiezen boven tweedehands auto’s. Maar dat is tegenwoordig niet altijd meer het geval omdat autodealers nu een programma hebben dat CPO (Certified Pre-owned) programma heet. Fabrikanten certificering biedt meer in context en bonussen dan dealership certificering, waarbij de eerste zelfs enkele extraatjes biedt zoals autogaranties, wegenwachthulp, enzovoort.

Bovendien bieden sommige handelaars in tweedehands auto’s ook verlengde garantie die sommige oudere auto’s vaak op een plek brengt waar ze op gelijke voet staan met nieuwere, afhankelijk van merk en model. Dus als je een tweedehands auto koopt, is het jaar en de fabrieksgarantie van het voertuig niet altijd een probleem.

6.) Voertuig Geschiedenis Rapporten

Gebruikte auto’s gaan langer mee dan vroeger. Die uitspraak zal je misschien niet van je voeten vegen, maar de handigheid van de voertuighistorie rapporten kan dat net wel doen. Bedenk dat het zien van een goed rapport over een auto niet betekent dat je er niet aan voorbij moet gaan een monteur meer voor je te laten beoordelen. Maar het te zien krijgen van het aantal eigenaars, de ongevallen- en reparatie geschiedenis geeft je zeker wel een goede indicatie van toekomstige prestaties.

Dealers moeten toegang hebben tot de geschiedenis van auto’s als ze tweedehands auto’s willen verkopen, en de meesten, zoals wij bij We Sell Autos, kijken naar auto’s met een schone geschiedenis om voertuigen van hogere kwaliteit aan onze klanten te brengen, wat betekent dat als je een tweedehands auto koopt met een schone geschiedenis, je geen hoge risico’s neemt en gerustgesteld bent.

mercedes-g-klasse-zwart

7.) Maak je minder zorgen over kleine beschadigingen

Als je een occasion auto koopt, zul je je minder zorgen maken over krassen en beschadigingen die niet groot zijn. Er is veel opwinding als je in een gloednieuwe auto rijdt, maar het is mentaal belastend als je je zorgen moet maken over de kleine deukjes en deukjes die op elk moment kunnen ontstaan. Elke parkeerplaats, expresweg, of andere plek maakt bestuurders aan het piekeren. Rijden in een tweedehands auto doet je niet piekeren, maar je telt ze mee in je verzamelingen rijervaringen.

Leave a Comment