Naarmate je gezin groeit, zul je waarschijnlijk op zoek gaan naar een nieuwe auto. Je wilt iets betrouwbaars, zuinigs en zeer ruim, om plaats te bieden aan autostoeltjes, kinderwagens en alles wat je nodig hebt voor een dagje uit. Als je een hond hebt wil je een grote bagageruimte en als je graag met het gezin gaat kamperen, wil je de mogelijkheden van een fietsenrek en trekhaak controleren. Bij het kopen van een nieuwe auto heb je twee mogelijkheden: nieuw of tweedehands kopen.

Een nieuwe auto is een grote uitgave en wordt de eerste jaren sterk afgeschreven. Je kunt vaak een veel betere koop doen door een auto te kopen die een paar jaar oud is dus. Ik zou ook aanraden een betrouwbare handelaar of dealer te gebruiken, want je krijgt de extra bescherming van het kopen bij een bedrijf.

Hier zijn 5 goede redenen waarom je zou moeten overwegen een occasion auto te kopen.

1. Vermijdt een hoge afschrijving

auto-bergen

Zoals eerder gezegd, zal een gebruikte auto aanzienlijk goedkoper zijn dan een nieuwe auto. In feite kunnen de prijzen in het allereerste jaar tot wel 30% dalen. Dat is een fikse afschrijving als je ervoor kiest nieuw te kopen, en tweedehands kopen vermijdt dit aanzienlijk. Dit betekent dat je nog steeds een auto zoals bijvoorbeeld een Opel Mokka kunt krijgen die bijna nieuw is, maar met een aanzienlijke besparing. Als je een auto koopt die minder dan drie jaar oud is, profiteer je waarschijnlijk nog steeds van fabrieksgarantie.

2. Geeft je veel meer flexibiliteit op je budget

Omdat je veel geld bespaart door tweedehands te kopen, heb je ook meer opties. Daardoor kun je upgrades of automodellen krijgen die je je met je budget niet zou kunnen veroorloven als je nieuw zou kopen. Je hebt de flexibiliteit om echt rond te shoppen en de perfecte auto voor het hele gezin te vinden.

3. Lagere verzekeringskosten

Je auto zal een veel lagere verzekeringspremie hebben als het een occasion model van meer dan 12 maanden oud is. Dit brengt je maandelijkse kosten omlaag. Je moet ervoor zorgen dat je rondkijkt en de beste offertes krijgt voor je je aankoop doet. Als je een paar auto’s in gedachten hebt, krijg dan citaten voor allemaal, want misschien vind je er een die het beter doet bij de verzekeringsmaatschappijen.

volkswagen-familie-auto

4. Er is een waanzinnige verscheidenheid aan occasion auto’s om het juiste model voor je te vinden

Een tweedehands auto kopen betekent dat je een veel grotere verscheidenheid hebt om uit te kiezen, waardoor je een goede pasvorm kunt vinden. Tussen dealers, handelaars in occasion auto’s en privé verkoop, zullen er duizenden auto’s beschikbaar zijn. Als je nieuw zou kopen, zou je alleen beperkt zijn tot de specifieke modellen die op dit moment geproduceerd worden.

5. Je vindt veel reviews en video’s van oudere modellen

Een groot voordeel van een tweedehands auto is dat je veel reviews vindt – niet alleen professionele reviews, maar ook reviews en tips van mensen zoals jij die hun kennis en ervaring online gedeeld hebben. Je vindt video’s op YouTube en hulp op forums, websites en Facebook over allerlei technische zaken. Zo kom je te weten of er nadelen zijn aan de modellen die je op het oog hebt en waar je op moet letten. Bij een nieuwe auto is deze poel veel kleiner en je merkt misschien dat de professionele recensies niet altijd zo gedetailleerd zijn als je zoekt, of dat je niemand hebt die je kan helpen als je naar antwoorden op vragen zoekt.

Zoals je ziet zijn dit vijf goede redenen om liever voor een occasion auto te gaan dan voor een nieuwe.

Leave a Comment