Heb je veel spullen die niet in je huis passen? Met opslagunits kun je je spullen bewaren zonder dat het ten koste gaat van de extra ruimte in je huis.

Opslagunits staan ook bekend als self-storage units. Dit zijn afgesloten ruimtes die je huurt, meestal voor een maand, en waarin je je persoonlijke of zelfs zakelijke spullen kunt bewaren. Iedereen met overtollige spullen kan baat hebben bij deze units. Huur opslagruimtes om deze 10 redenen:

1. Woningrenovatie

renovatie-man-verbouwing-huis

Als je huis gerenoveerd wordt, is het laatste wat je nodig hebt een laag rommel op je meubels en apparaten. Het huren van een opslagruimte tijdens deze periode kan tijdelijke ruimte bieden voor je verplaatsbare spullen.

Je bouwvakkers kunnen vrij bewegen in een grotere ruimte zodra je spullen tijdelijk zijn verwijderd. Als al het werk klaar is, kun je je roerende spullen terugbrengen om wat op te knappen in je pas gerenoveerde woning.

2. Verhuizen naar een nieuw huis

Verlicht de stress van het verhuizen naar je nieuwe huis door een opslagruimte te nemen. Het is een eenvoudige oplossing voor mensen die veel spullen hebben, maar ze niet allemaal tegelijk kunnen meenemen.

In sommige gevallen zijn er vertragingen bij het verhuizen naar het nieuwe huis. Het huren van een unit kan een redder in nood zijn om je spullen enige tijd veilig te stellen totdat je klaar bent om naar je huis te verhuizen. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over waar je je spullen zult opslaan.

3. Veel reizen

leren-koffer

Sommige mensen reizen vaak vanwege hun werk. Het is een deel van hun leven geworden en het hebben van self-storage kan een grote hulp voor hen zijn. Hun spullen overal mee naartoe nemen kan onpraktisch zijn.

Het is veel gemakkelijker om te reizen als je weet dat je spullen veilig zijn tot je terugkomt. Er zijn ook momenten waarop je de data van je reis moet verlengen. Daar hoef je je geen zorgen over te maken, want er kunnen regelingen worden getroffen met het management voor jouw gemak.

4. Maak thuis ruimte vrij

Als je aan het opruimen bent omdat je ruimte tekort komt, kun je in een opslagruimte je spullen onderbrengen. Het is de meest verstandige optie als je sommige spullen met sentimentele waarde niet wilt weggooien.

Opslagruimtes zijn er in verschillende maten. Je kunt de grootte van de ruimte kiezen, afhankelijk van hoeveel spullen je erin wilt stoppen. Zorg ervoor dat je een vestiging kiest die een verzekering biedt voor je spullen tegen schade of inbraak.

5. Sla de persoonlijke bezittingen van een dierbare op

Het zien van de bezittingen van een dierbare die net is overleden kan herinneringen oproepen. Soms kan het aantal spullen dat ze hebben achtergelaten overweldigend zijn. Mensen die met dit soort situaties te maken hebben, bewaren de spullen meestal in een opslagruimte. Na verloop van tijd kan het uitzoeken en sorteren van de spullen makkelijker zijn. Je kunt de dingen gemakkelijker aan nadat je door het rouwproces bent gegaan.

6. Een studentenhuis leegmaken

Tijdens de zomer zitten studenten met het dilemma hoe ze hun spullen moeten opbergen voor de lange vakantie. Een opslagruimte is de makkelijkste en handigste oplossing dan je spullen mee naar huis nemen.

Denk er wel aan om van tevoren een opslagruimte te zoeken. Sommige self-storage faciliteiten in de buurt van de schoolcampus kunnen meteen volgeboekt zijn. Op die manier kun je een ruimte voor je spullen veiligstellen voordat je weer naar huis gaat.

7. Bedrijfsinventaris

roze-opslagruimtes

Ondernemers van allerlei pluimage hebben vaak extra ruimte nodig voor hun inventaris. Het huren van een grotere kantoorruimte kan hen veel kosten. Daarom geven ze de voorkeur aan opslagruimtes om hun voorraden veilig te stellen.

Bovendien kunnen sommige faciliteiten milieu- en klimaatgecontroleerde units leveren. Ze zijn ook altijd beschikbaar wanneer eigenaren toegang willen tot hun spullen.

Zorg ervoor dat je kiest voor een gerenommeerde opslagfaciliteit om er zeker van te zijn dat je waardevolle spullen altijd veilig zijn.

8. Apparatuur en voertuigen beveiligen

Er zijn bedrijven waarvan het gereedschap en de apparatuur alleen op seizoensbasis worden gebruikt. Met opslagunits kunnen ze hun spullen veilig opbergen als ze niet worden gebruikt.

Aan de andere kant kunnen voertuigen ook voor langere tijd worden opgeslagen in grotere self-storage ruimtes. Er gelden echter speciale voorwaarden voor verschillende soorten voertuigen die worden opgeslagen. Dat komt omdat ze bepaalde bescherming nodig hebben voor auto’s, motorfietsen, boten en trailers.

9. Verandering van relatiestatus

Het is moeilijk om een langdurige relatie te beëindigen met degene van wie je houdt, vooral als er sprake is van samenwonen. In bepaalde situaties kan het zijn dat de partner die een nieuwe relatie aangaat met een ander, het huis onmiddellijk wil verlaten met zijn of haar spullen.

Een nieuw huis inrichten is relatief niet eenvoudig. Je hebt een opslagruimte nodig om de spullen die je uit het oude huis hebt gehaald veilig te bewaren. Als je eenmaal gesetteld bent, kun je teruggaan naar de unit en je spullen meenemen naar je nieuwe huis.

10. Een groeiend gezin

Het krijgen van een baby betekent dat er veranderingen zullen zijn in je huis. Er zullen veel dingen te doen zijn, zoals het huis inrichten voor de komst van de baby. Als je veel spullen hebt waarvan je denkt dat ze overbodig zijn als de baby er is, dan zijn opslagruimtes de beste plek om ze te bewaren.

Je hebt een babykamer nodig om alle babyspullen in op te bergen. Sommige van je oude meubels kun je een tijdje in de opslagruimte opbergen. Je hebt misschien alleen nog een bed en een kast nodig in de kamer als de jaren verstrijken, of misschien tot je kind groot is en al een eigen ruimte heeft.

Laatste gedachten

Wat de reden ook is waarom je een opslagruimte moet huren, zorg ervoor dat je een faciliteit vindt die een verzekering voor je spullen biedt, want dat is heel belangrijk.

Het huren van een opslagruimte kan een oplossing zijn voor veel verschillende situaties. Of je het nu voor de korte of lange termijn nodig hebt, er is altijd wel een opslagruimte die past bij je behoeften en voorkeuren in elke fase van je leven. Zo’n unit geeft je een veilig gevoel omdat je weet dat er goed voor je persoonlijke en zakelijke bezittingen wordt gezorgd.

Leave a Comment