De Porsche 911 is een van de meest iconische badges in de auto-industrie. Hij bestaat al sinds 1963 en zijn kenmerkende vorm is nu onmiddellijk herkenbaar voor autofans.

Het is ook een uiterst vaardige sportwagen. Zelfs tussen de reuzen van deze klasse – krachtige auto’s als de Audi R8 en de McLaren 570S – houdt de 911 zich goed staande. Zijn rivalen zijn divers, en naast de bovengenoemde topmodellen heeft de 911 ook te maken met concurrentie van bijvoorbeeld de BMW 6-serie en de Jaguar F-Type Coupé.

Als je het budget hebt, dan zijn hier 10 redenen om een Porsche 911 te kopen.

1. Veiligheid

Zes airbags zijn standaard op elke 911, evenals een geavanceerd stabiliteitscontrolesysteem. Je krijgt ook Isofix bevestigingspunten voor kinderzitjes op elke achterbank. Tot de gemaksvoorzieningen op de optielijst behoort adaptieve cruise control.

2. Zinderende prestaties

Zelfs het instapmodel Carrera kan vanuit stilstand in slechts 4,4 seconden naar 100 km/u rijden. Upgrade naar de Turbo of Turbo S, en je haalt dezelfde stunt uit in 3,0 seconden.

3. Grip

black and gray car steering wheel

Het weggedrag is een van de sterkste punten van de 911. Hij is wendbaar in de bochten, met veel grip, en als je kiest voor een versie met vierwielaandrijving is hij vrijwel onverstoorbaar. De grip en kalmte in scherpe bochten is werkelijk verbluffend.

4. Lopende kosten

Kies voor de achterwielaangedreven modellen met de optionele automatische versnellingsbak en je geniet van een relatief lage CO2-uitstoot. De Carrera PDK auto kan ook een redelijk brandstofverbruik opleveren, met een officiële 38mpg.

5. Stijlvol interieur

De 911 biedt misschien niet de massa’s uitrusting die je in sommige andere auto’s krijgt, maar zelfs instapmodellen krijgen lederen stoelen, satellietnavigatie en 19 inch lichtmetalen velgen. Voor een auto waarin je zo laag zit, is het zicht ook geweldig.

6. Sportwagenclub

black car in grayscale photography

Het valt niet te ontkennen dat het bezitten van een 911 een geweldige ervaring is, en door er een te kopen krijg je toegang tot een van de meest exclusieve autoclubs. Je bevindt je op hetzelfde terrein als de Audi R8 en de McLaren 570S, en er zijn actieve online gemeenschappen gewijd aan de 911.

7. Praktisch

De bagageruimte van de 911 bevindt zich aan de voorkant van de auto en biedt voldoende ruimte voor een weekendtas of wat lichte boodschappen. Heb je meer ruimte nodig, dan kun je de achterbank laten zakken om een extra laadruimte te creëren.

8. Ruimte voorin

De 911 is geen overdreven grote auto, maar toch is er veel ruimte voor de bestuurder en voorpassagier – en dat is grotendeels te danken aan een slimme verpakking. Maar wees gewaarschuwd, de ruimte achterin is zeer beperkt.

9. Verscheidenheid

porsche-911-licht-grijs

Er zijn 16 verschillende varianten van de 911, van coupés tot cabriolets, en van modellen met vierwielaandrijving tot gestripte racers. Er is echt een 911 voor ieders behoefte – zolang die behoefte maar een snelle sportwagen is.

10. De Carrera

Dit is onze favoriete versie van de huidige 911, en ook de goedkoopste. Je krijgt een 3,0-liter turbobenzinemotor die alle kopers tevreden zal stellen. En de prijs is aanzienlijk lager dan die van rivalen als Audi en Aston Martin. Je kan natuurlijk ook voor een tweedehands 911 gaan om een nog lagere prijs te krijgen.

Hoe zit het met een tweedehands 911 kopen?

Net als de huidige 911 was een van de verkoopargumenten van dit model zijn alledaagse bruikbaarheid. Dit is een echte sportwagen met adembenemende prestaties en een indrukwekkend weggedrag, die even comfortabel is tijdens het woon-werkverkeer als op een rustig landweggetje.

Zoals de meeste sportwagens behoudt deze versie van de 911 – die in 2001 op de markt kwam en tot 2006 meeging – zijn waarde zeer goed, en daarom heb je een budget van minstens € 50.000 nodig om er een tweedehands 911 te kopen. Voor die prijs krijg je een auto met een hogere kilometerstand.

De kans is groot dat als je een 911 overweegt, de gebruikskosten niet je grootste prioriteit zijn, en dat is goed nieuws, want de meeste versies leveren slechts ongeveer 25 km per uur op. De onderhoudsintervallen zijn normaal, maar de kosten niet – zorg ervoor dat je je het onderhoud van een auto als deze kunt veroorloven voordat je hem koopt.

Hoewel auto’s van dit type bekend staan als enigszins temperamentvol, is de 911 een van de meest betrouwbare sportwagens die er zijn. Er zijn heel weinig problemen gemeld, maar een paar controles – zoals een uitgebreide onderhoudshistorie, de auto onderzoeken op roest en controleren of er geen koppakking kapot is gegaan – zijn verstandig.

Leave a Comment