Er zijn veel redenen waarom je een pretpark zou moeten bezoeken. Als je een pretpark binnenstapt, ben je even in een geheel andere nieuwe wereld waar je een geweldige tijd zult beleven.

Of je nu doordeweeks gaat wanneer het rustiger is, in het hoogseizoen tijdens de zomer of tijdens de weekenden als het drukker is, pretparken bieden avontuur, plezier en je creëert herinneringen, die je je hele leven lang bij zullen blijven. Het is dan ook geen wonder dat mensen zo van pretparken houden. Tijdens het lezen van dit artikel kom je erachter dat er meer voordelen zijn aan het bezoeken van een pretpark, dan dat je zou verwachten. Een dichtstbijzijnde pretpark kan je dan ook gemakkelijk online vinden! Lees snel verder want we bespreken hieronder vijf redenen waarom deze vorm van entertainment zowel lichamelijk als geestelijk zo goed voor je is.

1. Je komt even in een geheel andere wereld

amusement rides

Heb je er ooit van gedroomd om naar een andere wereld te reizen? Nou in een pretpark kun je je dagelijkse leven even achter je laten en een wereld van verbeelding en plezier binnenstappen!

Een pretpark kan je meenemen naar de wereld van feeën, piraten, clowns, astronauten en nog veel meer! Je zou zelfs een ontdekkingsreiziger kunnen zijn in een wereld van wonderen of een bekend sprookje. Omringd door vreugde en geluk, kun je jezelf onderdompelen in fantasie.

2. Je kunt even aan de stress ontsnappen

Het echte leven kan soms hectisch en stressvol zijn. Wanneer je naar een pretpark gaat, vergeet je eenvoudig even de deadline van je opdracht of het project waarmee je de volgende dag op je werk te maken hebt. Als je naar een pretpark gaat, geniet en leef je gewoon in het moment.

Volgens klinisch psycholoog Judy Kurianski kan een snel ritje in een achtbaan goed zijn als je je gestrest voelt omdat je dan wordt blootgesteld aan ‘goede angst’. Dus hoewel je misschien van tevoren een beetje zenuwachtig wordt, kan een ritje in de achtbaan zoals de Megafobia eigenlijk juist therapeutisch zijn. Het werkt het beste als je echt al je zorgen loslaat en je angst wegschreeuwt!

3. Je kunt calorieën verbranden

amusement park on dock during golden hour

… en op meerdere manieren! Hoewel ze misschien bekend staan als ‘parken’ waarbij je aan zacht gras en bankjes denkt, kunnen pretparken soms wel hectares groot zijn! Omdat de parken zo groot zijn, moet je flink wat lopen om al deze attracties te kunnen verkennen. Dat is nog niet alles: volgens een onderzoek blijkt dat je tijdens een ritje in de achtbaan ongeveer 40 en 70 calorieën kunt verbranden! Kun jij een leukere manier bedenken om gewicht te verliezen? Dacht het niet!

4. Je kunt angsten overwinnen

Pretparken zijn bedoeld om je te prikkelen, maar misschien is de spanning en sensatie niet voor iedereen even leuk… tenminste in eerste instantie niet! Als je hoogtevrees hebt of een angst voor snelheid, kun je tijdens een ritje in de achtbaan leren genieten van de spanning. Je angsten overwinnen zal ook in je dagelijkse leven voor veel voordelen zorgen. Hoewel je het misschien niet voelt als je in dat karretje zit en de misselijkmakende bochten doorstaat, kan een ritje in een snelle attractie je zelfvertrouwen bevorderen en je zelfrespect verbeteren en daar heb je in je leven echt wat aan.

5. Je kunt de band met je vrienden en familie bevorderen

Tijd doorbrengen met je vrienden en familie is een briljante manier om de band tussen jullie te versterken en waar kun je dit nu beter doen dan in een pretpark? Denk er eens over na: je kunt dit avontuur delen met je geliefden en blijvende herinneringen creëren met de mensen van wie je houdt.
De volgende keer dat je een weekendje weg plant, overweeg dan eens om het dichtstbijzijnde pretpark te bezoeken en vergeet niet om iedereen uit te nodigen!

Leave a Comment