Wie zei dat trainingspakken niet vaak gedragen kan worden ?! Trainingspakken hebben nu echt hun moment en dat verbaast ons niets. Als populaire keuze onder atleten zijn trainingspakken al een tijdje op de radar, en laten we eerlijk zijn, ze zorgen voor een multifunctionele outfit die iedereen verdient!

Laten we je meenemen naar het ‘waarom’ van trainingspakken als de meest geaccepteerde loungewear in de huidige tijd.

Wat is een trainingspak?

Een trainingspak is eigenlijk een warme tweedelige outfit bestaande uit een broek of trainingsbroek en een jack/hoodie met of zonder rits. Oorspronkelijk ontworpen voor sport en training, zijn trainingspakken ongelooflijk populair geworden vanwege hun comfort en maken ze nu deel uit van het reisrepertoire van de meeste mensen.

Dus waarom zou je eigenlijk een trainingspak dragen? Zie hieronder onze 5 redenen!

1. Beschermt je tegen hitte

Hier komt de veelzijdigheid van een trainingspak om de hoek kijken. Het dragen van een trainingspak als je naar buiten gaat, kan langdurige blootstelling aan overmatige hitte voorkomen en de hoeveelheid UV die je huid opneemt verminderen om je lichaam te behoeden voor oververhitting.

2. Beweegt zoals jij beweegt

Lacoste trainingspak wit oranje blauw heren

Het vermogen van trainingspakken om de mobiliteit te vergroten blijft natuurlijk niet onopgemerkt. Normaal gesproken draag je een lacoste trainingspak bijvoorbeeld voor een prestatiegerichte activiteit. Ze zijn dus gemaakt van materialen die een volledig bewegingsbereik mogelijk maken, zonder aan je lichaam te blijven hangen. Je lichaam vrij kunnen bewegen houdt je betrokken en maakt comfortabeler bewegen mogelijk, wat leidt tot betere algemene prestaties.

3. Veelzijdigheid

Een trainingspak heeft niet alleen prestatievoordelen. Het is een goed op elkaar afgestemde set op zich, past goed, en zorgt ervoor dat je je goed voelt en er goed uitziet met minimale inspanning. Het is eigenlijk een levensredder, vooral op die dagen dat het vinden van een bijpassend T-shirt of tracks uit je kledingkast slopend is.

Als het buiten niet al te fris is, kun je altijd een trainingspak meenemen om te gebruiken, gewoon door het jasje te vervangen voor een t-shirt. Of andersom! Vervang de broek door een korte broek of cargobroek voor een urban look.

4. Verbrandt je calorieën, geeft je energie een boost

lumere-trainingspak-beige

We zweren dat dit geen grap is! Hoewel trainingspakken niet expliciet meer calorieën verbranden, hebben ze het vermogen om je lichaamstemperatuur te verhogen en deze overmatige warmte oefent meer energie uit. Ook zijn de moderne trainingspakken, in tegenstelling tot de conventionele trainingspakken van synthetische materialen, gemaakt van nylon en polyester materiaal dat zorgt voor comfort terwijl het je lichaam opwarmt om de efficiëntie te verbeteren.

5. Verdrijft vocht, brengt koele lucht binnen

Daar houden de voordelen duidelijk niet op. Idealiter heb je bij training of training kleding nodig met stof die vocht van je lichaam afvoert, zodat je droog en koel blijft. Trainingspakken doen precies dat.

We weten allemaal dat zweet irritatie kan veroorzaken en ronduit onaangenaam is. Trainingspakken zijn gemaakt van stoffen die ademend zijn en een vrije luchtstroom rond de huid toelaten.

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeuren en persoonlijke behoeften, maar dit kan je cue zijn om je comfort wear kast te upgraden met trainingspakken die een zichtbaar verschil maken.

Leave a Comment