Vliegen is een van de meest voor de hand liggende manieren om te reizen als je je een weg baant naar nieuwe en exotische oorden, maar dat wil niet zeggen dat het de meest betaalbare, comfortabele, of zelfs de meest gedenkwaardige is. In feite zijn er veel andere manieren van vervoer, en een van de beste is met de trein.

Treinreizen is de meest onderschatte vorm van lange-afstandsreizen die er is; een oplossing voor al je reizen tussen en binnen steden. Waar je ook heen wilt, en hoelang je reis ook mag duren, internationale treintickets zijn misschien net wat je nodig hebt.

Hier volgen 5 redenen waarom je met de trein zou moeten reizen.

1. Neem je eigen eten en drinken mee

meal-prep-gezond-eten

Als je geen zin hebt om geld uit te geven aan het kopen van eten aan boord, kun je je eigen eten meenemen. Reizigers mogen altijd hun eigen voorverpakte eten en drinken meebrengen aan boord van treinen in heel Europa.

2. Geen security en andere check-ins

Een van de vervelendste dingen aan vliegen is dat het gepaard gaat met belachelijk lange rijen bij het inchecken, de beveiliging en het instappen. Die rijen alleen al kunnen elke reiziger krankzinnig maken.

Maar zulke vertragingen heb je niet bij treinreizen. Bij de meeste treindiensten hoef je niet in te checken, en je hoeft zeker niet door een veiligheidscontrole.

De enige rij waarin je ooit voor een trein zult staan is de rij om in te stappen, hoewel die snel gaat. Voor het grootste deel kom je gewoon aan en loop je door naar je trein. Je hoeft ook niet bang te zijn voor het opstijgen, landen of luchtzakken, en je zit niet eindeloos lang op je plaats vast.

3. Je ziet meer

moving train near trees

Een mooie treinreis is vaak al een vakantie op zich, en veel mensen nemen de trein omdat ze zo meer van het land zien dan wanneer ze het vliegtuig zouden nemen.

Als je vliegt zit je op 10.000 meter hoogte, maar als je met de trein reist heb je onderweg een schilderachtig decor – gratis en voor niets.

Afhankelijk van je route kan je uitzicht aan het raam torenhoge bergtoppen, bruisende metropolen of glooiende landschappen omvatten. Met de trein reizen is de beste manier om zoveel mogelijk bezienswaardigheden in je op te nemen.

4. Geen verborgen kosten

Een van de redenen waarom we niet altijd blij worden van luchtvaartmaatschappijen is de overdaad aan verborgen kosten. Alles, van comfortabele zitplaatsen tot wifi, kan tot extra kosten leiden als je vliegt. Luchtvaartmaatschappijen schijnen er alles aan te doen om passagiers voor alles te laten betalen, van een stoel aan het gangpad tot het afdrukken van een instapkaart.

Maar als je in een trein zit, zijn er geen verborgen kosten. Ze zijn niet kieskeurig over hoeveel bagage je meeneemt, zolang je er zelf maar mee overweg kunt.

5. Meer flexibiliteit

De trein nemen biedt meer flexibiliteit dan reizen per vliegtuig. Over het algemeen moet je vluchten minstens 8 weken van tevoren boeken als je op zoek bent naar een goede prijs, maar als je in plaats daarvan met de trein reist, geniet je zowel van flexibiliteit als van kostenbesparingen.

Een van onze reistips is dat je de mogelijkheid moet hebben om je rustig te verplaatsen. De trein stelt je in staat dit te doen.

Houd er wel rekening mee dat je voor sommige treinen wel vooraf moet reserveren en extra moet betalen voor het reserveren van zitplaatsen.

Leave a Comment