De markt voor tweedehands auto’s is een vruchtbare plek geworden met gevarieerde mogelijkheden. Dankzij de frequente autolanceringen, model-updates en gemakkelijke toegang tot financiering. Hoewel Nederlanders van auto’s houden, kiezen velen ervoor om geen nieuwe auto te kopen vanwege de hoge prijs en snelle afschrijving. Maar de liefde voor auto’s zet hen ertoe aan te kijken naar de andere opties die hen ter beschikking staan in tweedehands auto’s. Daarom is het voor mensen die houden van een goed koopje en een goede auto heel logisch om een lening voor tweedehands auto’s aan te vragen om een tweedehandswagen te kopen.

Waarde neemt af van een nieuwe auto

witte-bmw-auto

Als je denkt dat het kopen van een nieuwe auto een investering is, heb je het helaas mis. Een nieuwe auto begint af te schrijven op het moment dat je hem bij de dealer wegrijdt. De afschrijving gaat door, en de auto verliest binnen drie jaar na aankoop de helft van zijn waarde. Hoewel de nieuwe auto een aantal voordelen heeft, zoals garanties, een jaar lang gratis onderhoud en een lage financiering, is hij niet bestand tegen de wet van de afschrijving. Een gebruikte auto daarentegen schrijft langzamer af dan een gloednieuwe auto. Als je een gebruikte auto koopt, koop je hem al tegen zijn afgeschreven prijs.

Biedt een goede variëteit binnen je budget

Elk jaar worden er heel wat nieuwe automodellen gelanceerd, en een paar auto’s ondergaan updates. Er is nogal wat keuze op de nieuwe automarkt, maar niet zo veel als wat de tweedehands automarkt te bieden heeft. Wat je keuze in een auto ook is – minivan, SUV, sedan, hatchback, etc., de tweedehands automarkt heeft meer opties dan de nieuwe automarkt.

Lage verzekeringskosten

Omdat de gebruikte auto minder waard is dan een nieuwe auto, zijn de kosten om een gebruikte auto te verzekeren lager. De jaarlijkse verzekeringspremie is lager omdat de auto al is afgeschreven.

Verzekert betrouwbaarheid

De gebruikte auto’s die door dealers worden verkocht worden geleverd met autohistorie en gegevens. Je hebt de informatie zoals het aantal vorige eigenaren, vorige registratiestatus (persoonlijk, lease, enz.), kilometerstand validatie, enz. Je hebt gemakkelijk toegang tot alle informatie, waardoor je gemakkelijker een juiste beslissing kunt nemen.

Lage registratiekosten

Je kunt een aanzienlijk bedrag aan registratiekosten aftikken en geld besparen als je ervoor kiest een tweedehands auto te kopen. Voor tweedehands wagens gelden ook lagere belastingen. Zorg ervoor dat je de registratiekosten voor jezelf controleert voordat je de aankoop doet.

Bespaart geld

financie-overzicht

Een tweedehands auto kopen kan je serieus geld besparen. Je betaalt uiteindelijk veel minder dan de oorspronkelijke waarde van de auto. De waarde hangt echter af van het bouwjaar en hoeveel kilometers hij heeft gelopen.

Financiering is gemakkelijk, en de tarieven zijn gunstig

Hoewel het waar is dat je een hogere rente betaalt voor een tweedehands autolening in vergelijking met een lening voor een nieuw voertuig, zijn de tarieven alsnog gunst. Dit is omdat je in totaal natuurlijk veel minder kwijt bent voor een tweedehands wagen dan voor een nieuwe.

Leave a Comment