We weten dat je er al over nagedacht hebt.

Je hebt je voorgesteld dat je door de stad zou zoeven met een zonnebril op en de wind in je haar. Je hebt je afgevraagd of je er net zo cool uit zou zien als je je zou voelen, als je er een zou berijden. Ik bedoel, kom op. Hij is er zelfs in je favoriete kleur! En als je nog niet overtuigd bent, hier zijn onze top 10 redenen waarom je een Vespa zou moeten gaan kopen.

De 10 beste redenen om een Vespa te kopen:

#1 – Ze zijn sneller dan je denkt!

De Vespa’s van vandaag zijn werelden verwijderd van het golfkarretje. Ze zijn mega snel en trekken ook goed op. Dus maak je geen zorgen. Je kunt nog steeds de behoefte aan snelheid voelen op een scooter.

#2 – Ze zijn gemakkelijk te besturen

Vespa scooters zijn gemaakt om comfortabel te zijn, gemakkelijk te rijden, en geweldig voor beginners die misschien nog niet toe zijn aan een sportievere scooter. Omdat ze een laag zwaartepunt hebben, zijn ze bij lagere snelheden gemakkelijk onder de knie te krijgen.

#3 – Scooters kosten minder dan een standaard motorfiets (en veel minder dan een auto)

red motor scooter parked beside green plants

Vergeleken met een nieuw model motorfiets zijn scooters goedkoop. Vergeleken met auto’s zijn ze praktisch gratis! Vespa’s kosten een fractie van wat je aan een nieuwe Honda zou uitgeven. Je portemonnee en je credit score zullen je dankbaar zijn.

#4 – Ze zijn ook goedkoop in onderhoud

Of het nu gaat om het betalen van banden, het registreren van je scooter, of het laten repareren, alles is goedkoper met een Vespa. Banden, bijvoorbeeld, kosten je tussen €58 en €98. Registratie kost de helft van die van een auto. En de scooterverzekering kost minder dan €240 per jaar. Ook zijn de scooter onderdelen qua prijs gewoon normaal en kom je niet voor grote financiële verrassingen te staan.

#5 – Ze zijn gemakkelijk te parkeren!

Niet alleen kunnen ze in parkeervakken manoeuvreren die te smal zijn voor een auto, ze zijn ook meestal gratis om te parkeren. Als je in een binnenstad als Amsterdam woont bijvoorbeeld, dan weet je hoe belangrijk dit kan zijn.

#6 – Het brandstofverbruik is laag

Vespa scooters halen 25 tot 38 kilometer per liter. Dat is beter dan een Prius! Stel je eens voor hoeveel je elk jaar aan benzinegeld zult besparen. Dat is goed voor je portemonnee en ook goed voor het milieu. Er zijn dan ook genoeg Vespa onderdelen op de markt om de scooter zuinig te laten functioneren.

#7 – Design

Vespa en Piaggio verbazen regelmatig met hun elegante vormgeving. Als je je ooit als Audrey Hepburn in Roman Holiday hebt willen voelen, dan kan dat door rond te toeren op een Vespa. Weet je wie er nog meer op een Vespa gespot is? Leonardo DiCaprio, Lady Gaga, George Clooney en Brad Pitt! De Vespa is een stijlicoon.

#8 – Gebouwd voor alle leeftijden, en gebouwd voor 2!

oranje-vespa-scooter

Van de beginnende bestuurder tot de tachtigjarige, mensen van alle leeftijden rijden een Vespa. Daarnaast zijn deze scooters ontworpen voor 2 personen. Dus spring erop met je favoriete persoon!

#9 – Ze hebben veel opbergruimte

Meer dan je denkt! Genoeg voor boodschappen, je laptop, je weekendje-weg-tas – wat je maar nodig hebt.

#10 – Ze zijn gewoon leuk om te rijden

Behalve dat ze er mooi uitzien, kun je ook plezier hebben op een Vespa! Ze zitten namelijk super comfortabel en je hebt een goede grip op de weg, waardoor je er relaxed op kan zitten.

Ben je al overtuigd? Wij denken dat Vespa scooters een perfect middel is voor bestuurders die moe zijn van verkeersopstoppingen en wat meer plezier op de weg willen.

Leave a Comment