Je hebt het misschien al eens gehoord: vitamine C doet wonderen voor je huid. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen deze antioxidant gebruiken bij de verzorging van de huid. Maar wat zijn dan eigenlijk precies de voordelen? Daar vertellen we meer over in dit artikel. Ben je benieuwd?

Pak onzuiverheden aan

Wil je onzuiverheden aanpakken? Daar kan vitamine C je zeker bij helpen. En je krijgt er een glowy skin voor terug. Met een vitamine spot serum verminder je de zichtbaarheid van pigmentvlekken op de huid. Je kunt donkere plekken er dus gericht mee aanpakken, zonder een vette huid te krijgen. Je kunt vitamine C ook gebruiken om andere oneffenheden, een ruwe textuur, een doffe teint of beginnende rimpels aan te pakken. Kortom, vitamine C helpt bij een groot aantal uiteenlopende huidproblemen. Daarom is het zo’n aanrader om dit toe te voegen aan je beauty routine, met crèmes, serums, toners of reinigers. Je kunt vitamine C zelfs zien als een van de meest gewilde ingrediënten in huidverzorging op dit moment. Goed om te weten: de vitamine is het meest effectief in serums die meer geconcentreerd zijn.

Glowy skin

man-huid-strand

Die glowy skin, daar gaan we nog wat verder op in. Vitamine C helpt namelijk om de huid jong te houden. En laat je huid (weer) glanzen. Het ingrediënt activeert daarbij fibroblasten en stimuleert ook de aanmaak ervan in de diepere huidlagen. Wat fibroblasten doen? Collageen en elastine aanmaken. Collageen speelt weer een belangrijke rol als eiwitvezel in ons bindweefsel, net als elastine. Het maakt de huid steviger. En elastine maakt de huid juist elastisch, zoals het woord eigenlijk al doet vermoeden. Met name de stimulatie van de aanmaak van collageen is belangrijk. Natuurlijk gezien neemt de aanmaak hiervan door de jaren heen namelijk steeds meer af. Terwijl collageen juist een essentiële rol speelt in het veerkrachtig, vol en jeugdig houden van je huid. Je bevordert met vitamine C dus de productie van collageen en elastine, om vroegtijdige veroudering van de huid te helpen voorkomen.

Vitamine C en zon

De zon kan flinke schade doen aan de huid. Dit kan er onder andere toe leiden dat je huid onzuiver wordt of dat er uitslag ontstaat. Pak met vitamine C huiduitslag aan. Je vervaagt ermee namelijk de zichtbare schade die de zon heeft aangericht. Dit ontstaat door schadelijke UVA- en UVB-stralen. Bescherm je huid hier altijd goed tegen, met zonnebrandcrème. Dit is het hele jaar door belangrijk, dus ook in de herfst en winter. Vitamine C helpt daarnaast om vrije radicalen onschadelijk te maken, die zijn gevormd door zonlicht.

Sterke antioxidant

heldere-huid-aziaat-vrouw

Vitamine C is een krachtige antioxidant. Daarom heeft het zo’n goede werking voor de huid. Wat een antioxidant doet? Het neutraliseert vrije radicalen, die we hierboven al benoemen. Daarmee voorkom je een overschot aan vrije radicalen. Dat overschot kan ontstaan door allerlei factoren, zoals je lifestyle, luchtvervuiling en rook. Het gevolg van een overschot aan vrije radicalen? Het collageen in je huid wordt sneller afgebroken. En dat levert weer een losse, slappe huid op. Samen met pigmentvlekken, rimpels en lijntjes. Antioxidanten zoals vitamine C dragen bij om dit proces te voorkomen of verminderen.

Natuurlijke verzorging

De natuur heeft veel goeds te bieden. En ook vitamine C is een natuurlijk ingrediënt, om je huid te ondersteunen. Het helpt bij het natuurlijke herstelproces van je huid, die maakt dat je lichaam beschadigde huidcellen weer gaat herstellen. En dat gebeurt zowel van binnenuit als van buitenaf. Je kunt vitamine C immers ook uit voeding halen. Bijvoorbeeld uit citrusvruchten en broccoli. Daarnaast vind je vitamine C in veel verzorgingsproducten terug. Daarmee breng je het ingrediënt dus direct op de huid aan, voor een effectieve werking.

Als je vitamine C alleen consumeert, gaat daarvan maar een klein deel naar de huid toe. Gebruik het daarom ook in je huidverzorging! Om pigmentvlekken aan te pakken en een glanzende huid terug te krijgen: het natuurlijke ingrediënt levert je veel op. En vitamine C is daarbij geschikt voor alle huidtypes, dus zelfs voor de gevoelige huid.

Leave a Comment